görseller
kadir topbaş ın kısa metrajlı ilk film denemesi 

belki ilginizi çeker
  1. · ağaçtan yaptım al
  2. · kadir topbaş ın çevirdiği film
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · ece gürsel
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · tuncay şanlı
  9. · galatasaray amblemi

kadir topbaş ın kısa metrajlı ilk film denemesi  

1. uzun seneler önce, "namaz öğreniyorum" isimli bir dini eğitim filmleri serisiyle başlamış olan denemelerdir ve bildiğimiz kadarıyla da son denemesi olmuştur. filmi izleyince neden son olduğu açık seçik anlaşılmaktadır. gül dalından düdük yapıyor olmasının dışında bir fonksiyonu yoktur. kıyafet seçimi ise göz kamaştırmaktadır. mavi tişört altına giydiği kumaş pantolon ormanlık alanda ışıl ışıl parlamaktadır. saçlar ve bıyıklar daha koyu renkte ve daha gürdür. gülüş hiç değişmemiştir, ne yapıyorum lan ben burda şeklindeki ifadeyi bugünkü gibi muhafaza etmektedir.

filmde baba rolünü canlandırmıştır. annesini, eşini ve iki çocuğunu alarak ormana pikniğe getirmiştir topbaş babamız. çocuklarına salıncak kurmuş ve onlara ağaç dalından düdük yapmıştır. düdüğü yapma şeklinden daha o zamanlardan belediye başkanlığı için biçilmiş kaftan olduğu bellidir. düdüğü alır almaz boza oğluna "hemen bozma ama" demesi yaptığı şeylerin anında bozulabilecek türden olduğunun bir kanıtıdır.

bir sahnede annesine ormana geldik kalk gezelim de azıcık için açılsın minvalinden ettiği laflar yeşil alanlara duyduğu saygının (!) işaretidir. dişlerinin o zamanlarda dahi kaplama olması ilginçtir. sanırım bugün sahip olduğu dişler tam kapalı samimiyetsiz celebrity gülüşü o günlerden edinilmiş bir davranıştır.

netice itibariyle son derece başarısız bir film ve oyunculuk sergilenmiştir. en çok babaanne rolünü oynayan teyze rolünün hakkını vermiştir. kolormatik gözlükleriyle ortalığı kasıp kavurmuştur. kadir babanın kolundaki plastik, 4 liralık saat o günden bugüne çok para kazandığının kanıtıdır. şimdi rolex falan takıyor heralde, atmak gibi olmasın.

http://www.internethaber.com/...
    (diazepam, 08.02.2009 00:40 ~ 00:44)
  2. izleyince kendisine oy veresimin geldiği film denemesidir.seçim yarışının kızıştığı şu günlerde tekrar tekrar televizyonlarda yayınlanırsa bol sempati toplar kanımca.hele düdüğü çocuğa verdiği sıradaki hali yok mu,müthiş bir baba figürü olmuş.
    (defanstaki son adam, 08.02.2009 01:00 ~ 01:30)
  3. yanlış anladın, elinde çevirdiği falan yok. bildiğin, harbiden film çevirmiş.

24 sene önce. namaz öğreniyorum temalı bir kısa film tadında, aile ile izlenebilecek nezih bir film. (mekan tanıtımı gibi oldu lan)

filmin en bomba repliği;

"ağaçtan yaptım al"

izleyenler manalandıracaktır.

buyrun link: http://video.yahoo.com/...
    (master of puppets solosu, 08.02.2009 22:08)
  4. kadir topbaş'ın en iyi erkek oyuncu dalında oscar aldığı filmdir. bu filmle ünlenen kadir topbaş daha sonra birçok hollywood yapımında yer almış, quentin tarantino ve peter jackson gibi yetenekli yönetmenlerle çalışmıştır (lotr üçlemesinde kadir topbaş'ı urukhai warrior rolünde görmekteyiz). ayrıca film en iyi orjinal senaryo ve en iyi kurgu ödüllerini de almıştır. sinemacılıkta bir mihenk taşıdır.*
    (vdvendetta, 08.02.2009 22:35 ~ 22:36)
  5. kadir topbaş ın oyunculuk hayatının nasıl başlayıp neden bittiğini anlamamızı sağlayan film.
    (marimar, 08.02.2009 22:37)
  6. -- spoiler --

film alfred hitchcock'un filmlerindeki rutinlikte başlar.salıncak sahnelerinde her an bir cinayet olacakmışcasına heyacan düşer insanın içine.

-- spoiler --
    (corvo, 08.02.2009 22:41)
  7. samanyolu tv de yayınlanması ile tam olmuş olacak filmdir. kadir topbaşı düzgün bıyıklı ve saçlı görmemizi sağlamıştır.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 08.02.2009 22:45)
  8. yamulmuyorsam filmde yer alan ideal eş, nuri alço'nun izaya getirdiği emrah'ın annesi rolünü de layıkıyla yerine getirmişti. o dram canlandı gözümde birden hadi biri de gusul abdesti nasıl alınır onu anlatsın sonra da şükür duasını okusun.
    (medcezirler, 08.02.2009 22:47 ~ 22:48)
  9. 22 şubat 2009 gecesi oscar ödül töreninde the curious case of benjamin button ile kapışacağını düşündüğüm mükemmel ötesi film.

(bkz: ölmeden önce görmeniz gereken 1001 film)
    (valla ben onlarin yalancisiyim, 08.02.2009 22:48 ~ 22:49)
  10. namaz öğreniyorum isminde bir filmmiş.kadir topbaş'ın 80'li yıllarda oynağı ve bugün akşam haberlerine "kadir topbaşın sanatsal yönü" başlığıyla konu olmuştur.
    (su kusu, 08.02.2009 22:51)
  11. spoiler

çocuk: baba, nedir o?

baba: ağaçtan yaptım al.

spoiler

yukarıda spoiler verdiğim sahnesiyle kadir topbaş'a altın ayı ödülünü getirmesini beklediğim film.
    (mkopaw, 08.02.2009 22:56)
  12. soundtrackleriyle akıllara kazınan film. arkadaki kuş sesleriyle "seher vakti bülbüller ne de güzel öterler" tandansı yakalamışlar.
    (malpolitikası, 08.02.2009 22:58)
  13. sofra başında, yemek duası olarak el fatiha okunan, akıllara zarar topbaş filmi. bir sanat yönetmeni çalıştırdıklarını zannetmiyorum da, film başlıyo allah diyolar, film bitiyo allah diyolar. ibadetin i'siyle alakası olmayan bi insan olarak, el fatiha'nın vefatla alakalı olduğunu ben dahi biliyorum az çok.

hoş ben de oturdum kadir topbaş'ın filmini sanatsal açıdan değerlendiriyorum. 'sanat yönetmenliği sıçmış dostum, bikbik.' kendi kafama sıçayım asıl.

ağaçtan yaptım al. ötesi mi var? izleyin, izlettirin. bir hayli fantastik.

(alakası yok ama aşağı yukarı benzer konular deyu burdan diğer siksikleneceğim konuyu da söylemek isterim. stv sanat yönetmenleri! o süpersonik dizi gibi değil gibi programların dekoruyla uğraşan güzel insanlar! değiştirin o posterleri! satanistler him dinlemez. love metal dinleyen adam kedi mi keser lan?!)
    (ya moor, 08.02.2009 23:14)
  14. amerikan korku sinemasına bir selam duruşu niteliği taşıyan bir modern zamanlar şaheseri.

korku sinemasında önemli yer kaplayan salıncak figürüne dikkat etmenizi öneriyorum zira serinin sonraki bölümlerinde bu salıncak mutlak suretle boş ve kendi kendine sallanırken karşımıza çıkacak.

ilerleyen bölümlerde kızın psikolojik bir rahatsızlığa yakalanacağını, düş ve gerçek ayrımı yapamaz hale geleceğini tahmin etsem de oğlana da dikkat etmek lazım. babasının kendisine olan garip yaklaşımı ve kız kardeşinin ondan daha çok sevilmesi yüzünden ilerde bir michael myers olabilme ihtimali var zira çocuğun üzerine çok gidiliyor. sonra "neden seri katil oldu?" diye soruyorlar.
    (setheleh, 08.02.2009 23:20 ~ 10.02.2009 01:05)
  15. beyoğlu belediye başkanı olduğu dönemden şu anki dönemine kadar ortağı olduğu saray muhallebilerinin nasıl bu kadar büyüdüğünü ve onca binanın nası komple kiralanabildiğini de açıklamalıdır bi ara. yoksa onları da mı oya oya yapmıştır?
    (prozzac, 08.02.2009 23:31)
  16. o turuncu bıyıklarıyla pek bi oscarı hakediyor..
    (tavernaci, 08.02.2009 23:46)
  17. kanal d ana haber bülteni anchormaninin, konuya ilişkin haberi sunduktan sonraki yorumu:

"evet sayın topbaş'ın sinema yerine siyasete atılması herkes için çok iyi olmuş. en azından yeşilçam için iyi olmuş..."
    (beyazleblebi, 08.02.2009 23:49)
  18. (cellman, 09.02.2009 02:05)
  19. çocuk: baba, nedir o?
    baba kadir: ağaçtan yaptım, al.

"baba, onu neden yaptın?" ve "baba onu alabilir miyim?" gibi iki soruya birden cevap niteliğinde olan, ama "baba, nedir o?" sorusuna nasıl cevap olduğunu anlayamadığım bir diyaloğa sahne olmuş filmciktir.

-amca, nedir o?
    -kamıştan yaptım, tut.

-kadir, nedir o?
    -sen hele bi al, sonra öğrenirsin ne olduğunu.
    (fikrettin abi, 09.02.2009 10:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil