son reklamı ile yine kendinden baya söz ettirmiş olan aktör..gerçekten başarılı bir reklam olmuş ve reklam boyunca attığı bakışlar ile ne kadar başarılı bir aktör olduğunu kanıtlamıştır..
umut sokağı filminde ki "kadırgalı ali silvan" rolü ile gözümde daha ayrı bir yere sahip olan,türk sinemasında başarılı yapıtlara imza atmış,bir bakışı ile sayfalarca senaryo girdilerini alt üst edecek kapasiteye sahip,hollywood denen çöplügün;bakıpta türkiye de görmesini istedigim efsane adam.adam gibi adam.
herhangi bir konudan bahsederken, içine biraz da yalan katan bir insana "hadi lan ordan sana anca kadir inanır" şeklinde espilere konu olmuş, sert mizaçlı olmasından dolayı vakt-i zamanında delikanlılığın şekli olmuş, türk sinemasındaki başarılı yapıtlarıyla kendisine büyük bir hayran kitlesi toplamış, türkan şoray'la çok yakıştırılmış (en azından ben yakıştırırdım), şu an dahil bir çok kadın ve genç kızın hayalinde erkeği canlandırmış, çoğu mizahçıya malzeme olmuş, bir ara pop müzik sanatçısı çelik'in sevgilisiyle (ismini anımsamıyorum) aralarında polemik yaşanmış ve son olarak t.v. dizilerinde tekrar karşımıza çıkan aktör.
1949 ordu fatsa doğumlu aktör, 1968'de saklambaç gazetesinin bir yarışması sonucu girer sinemaya, önceleri fotoroman oyunculuğu yapar, birçok başarılı filmde rol alır, her filmi belli bir kalitenin üzerindedir, sinemada onu 70'li yıllarda pekcan koşar 80'lerde ise esen günay seslendirmiştir, tatar ramazan ve birkaç filmde kendi sesi ile oynadığıda olmuştur.
tatar ramazandaki oyunculuğuyla olmaz böyle bir oyunculuk dedirten, filmin çoğu sahnesinde bizi de "hüleynnnnnnn"diye gaza getiren,selvi boylum al yazmalımla türkan şorayla beraber sinema tarihine geçecek bir mihenk taşı film çıkartan bence türk sinemasının en başarılı aktörü.her ne kadar son zamanlarda oynadığı abuk subuk reklam filmleri karizmasına ufak tefek sıyrıklar atsada gene de kadir babanın sarsılmaz bir karizması vardır türk sinemasında ve gönlümüzdeki yeri ayrıdır.hiç olmadı "deli kadir ülennnnn"repliği bile yeter adam olana bir başka sinema devleri için
(bkz: türkan şoray)
(bkz: yaman okay)
(bkz: hayati hamzaoğlu)
dün gece rüyama girmiş kişi. nerden girdi bilinçaltıma bilmiyorum ancak gayet te saçma bir rüya idi. aramızda şu diyalog geçti.
uzun bir koridorda yerde çömelme vaziyetinde oturmaktayız;
ben: kadir abi okul çok sıktı beni allahıma
kadir abi: sıkma canınııı
ben: peki abi
kadir abi: okul bitince kesicem şu bıyıkları zaten ( ne alakaysa)
ben: yok ya yakışıyo sana be abi
daha bir sürü saçma sapan şey oldu ama hatırladığım (hatta beynime kazınan) diyalog bu oldu.