kadir gecesi   

adana çık aradan

1. bu son haftanın tek günlerinde aranması tavsiye olunmuş mübarek gece.
    (lemuria, 08.11.2004 10:24)

2. eyüpte bulunan evime eminönünden arabayla 6 saatte gidebilmemi sağlayacak kadar mukaddes gece!.
    (darth vader, 09.11.2004 17:24 ~ 17:32)
  3. adına sure inen gecedir.
    (digitallart, 30.10.2005 04:08)
  4. ramazan ayının son 10 gününde aranılması buyuyrulan gecedir, bizler ramazanın sondan 3. gecesi bu geceyi idrak ederiz.
    (magarsus, 30.10.2005 15:58)
  5. ismi kadir olan birinin "benim gecem lan hehehehe" şeklinde iğrençleşebileceği gece.
    (zaknafein, 12.12.2005 19:46)
  6. ramazan ayının son on günü boyunca her tek günden biridir.din adamları bu tek günlerden en yüksek potansiyelde olanı belirler ve o günü o senenin kadir gecesi ilan ederler aslında kesin olan son on günde herhangi tekli günlerden biri olduğudur,belirlenen gün değil.
    (jineps, 12.12.2005 20:04)
  7. bu sene bugüne denk gelmektedir. güzel sözlük insanlarının güzel günü mubarek olsun.

(bkz: sizleri seviyoruz)
    (bkz: vallahi)
    (dna, 19.10.2006 05:37)
  8. ramazan'ın son günlerinde insanlar artık son güçlerini harcarken ibadetlerini şevkle yapmaya devam etsinler diye kesin günü gizli tutulmuş gecedir. bir de o gün hava mevsim kış da olsa günlük güneşlik olurmuş böyle de belirleyen çeşitli ipuçları varmış.
    (windermere, 19.10.2006 10:30)
  9. günah matematiği gecesi.
    (capital, 20.10.2006 15:34)
  10. kuran ı kerim'in indirildiği mübarek gece

(bkz: http://www.biriz.biz/...)

edit: bin aydan daha hayırlıymış ayrıca. bizden söylemesi.

edit 2: bağlantı sorunlu çalışıyormuş. ama birkaç kere deneyince açıyormuş.ilginç.
    (beşincicemre, 08.10.2007 15:33 ~ 15:45)
  11. tam olarak gecesi bilinmeyen fakat bu günlerde olduğu bilinen bu nedenle bu günleri her gün kadir gecesiymiş gibi geçirilmesi söylenen, kuran-ı kerimin ilk indirilmeye başlandığı gündür..

bu günlerde şehitler vermekteyiz.öfkemiz çok büyük..şehitlerimiz için dua edelim..ama en çok o şerefsizler,vatan hainleri,köpekler hakettiklerini bulsunlar,artık başımızdakiler susmasınlar diye dua edicem ben.

ya siz?

keşke sadece dua yetse..
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 08.10.2007 15:36 ~ 15:37)
  12. bizlere ikram olarak sunulmuş cebrail ve bir çok meleğin yeryüzüne indiği kutsal bir gecedir.. günü tam olarak bilinmemekle beraber ramazan ayının son 7 günü içerisinde olduğu rivayet edilir..

bu gecenin ve bu son haftanın önemini, kudretini bilerek, yalniz kendi sevdiğimiz insanlarin değil, bütün insanlarin sevgiye layık oldugunu anımsayarak sevgide sağlam ve cömert bir ruha sahip olmak için de dua edelim, yardım dileyelim..

hayırlı kandiller..
    (ornitorenk, 08.10.2007 17:45 ~ 17:47)
  13. kendini aşırı zeki zanneden bazı insancıklarımızın bir sene boyunca günah işleyip işleyip sonra da bütün günahlarını dua ederek affettirebileceklerini sandıkları gün!
    (ultragıcık, 08.10.2007 22:01)
  14. sadece kadir gecesi değil, tüm kandil geceleri; “kandil” olduğumuz, kandilin içinde fitil olduğumuz, hakk-ı göstermeye delil olduğumuz, tüm güzelliklerin, hayırların ve bereketin başlangıcı olması dilenen mübarek gecelerdir. ne yazık ki; insanların değişen ve batılılaşan yaşam akışı içerisinde, gittikçe unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizden birisidir. bizi birbirimize bağlayan değerler silindikçe, bizler de yok olmaya mahkum değil miyiz? öyle ki, yılbaşlarının ve hatta cadılar bayramı’nın bile takvimlerimizde işaretlendiği ve bunlar vesilesiyle programlar düzenlendiği bir iklimde, başkasından almadığımız, bizzat kendimize ait olan değerler çok daha mantıklı ve çok daha âhenkli değil midir? eski kandil ortamlarını oluşturmamak için hiçbir sebep yok, açıkçası bunun değişimle bir alakası yok, sadece isteyelim, yeter ki isteyelim.
    (dunya zikime eyfel dotume, 08.10.2007 22:45)
  15. 80 yıldan ya da bin aydan hayırlı olan bir gecedir. kuran-ı kerim bu gece inmeye başlamıştır. bu gecede yer yüzüne cebrail ve çok sayıda melek iner.

inananların bu mübarek gecesi kutlu olsun.
    (endoplazmik retikulum, 08.10.2007 23:12)
  16. birçok müslümanın bu gece hakkında bildiği tek şey hayırlı bir gece olduğudur; ancak neden hayırlıdır ne olmuştur kimse bilmez tıpkı diğer geceler(miraç, berat, regaip) gibi...
    (ozdemir, 26.09.2008 08:29)
  17. bir rivayete göre, kur'an'ın inmeye başladığı gecedir.
    (şiirbaz, 26.09.2008 08:38)
  18. 'bin aydan hayırlı' denmesi sebebiyle, benim için akan suları durduran gecedir.

ben öyle çok dini bilgilerle donanmış biri değilim; ama işte herkesin hataları var ve affedilmek iyi bir şey ya, bu açıdan kendi adıma seviyorum ve önemsiyorum ben bu geceyi.

aynı zamanda, küçükken anneannem şöyle dua etmeyi öğretmişti: "allah'ım sen affedicisin, affı seversin. beni affeyle." düşünsenize; yılda bir kere affedilme şansı bulmak, çok iltimas sahibi hissettiriyor bana.*

hem zaten: (bkz: @1290562)
    (zinkafnun, 26.09.2008 12:31 ~ 12:40)
  19. kutsal kitap kuran-ı kerim'in ayetlerinin yer yüzüne inmeye başladığı, ramazan ayının son on gününde ve tek günlerde aranılması gerektiği belirtilen, meleklerin yer yüzüne ineceğine ve bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan, af gecesi.

inananlara mübarek olsun. dualar kabul olsun.
    (löpürgül löpürcan, 26.09.2008 14:09)
  20. ilmihallerde geçtiğine göre kişinin bir dahaki kadir gecesine kadar karşısına çıkacak olayların bu geceye kadar kaderlerine yazıldığı ve bu gece mühürleneceği kandil.yani misal senelerdir aklınızda bir araba almak varsa bunun için size bir fırsat verileceği gibi.ha arabayı alıp almamak sizin meseleniz.bu yüzden iyi değerlendirilmesi kişinin kendi hayrına olacak gece.ayrıca ölümlerde bu gecede belirlenir.yani eğer kişi bir sene içinde ölecekse onun kararı bu akşam verilmiş olur.vakit geldiğindeyse kaderin kazası gerçekleşmiş olur.
    (xlmart, 26.09.2008 14:23)
  21. 1000 aydan hayırlı olduğu şeklinde takdim edilmesi dolayısıyla bonus gecesi ve yırtma gecesi gibi halk arasında değişik isimler verildiğine tanık olduğum gece. haksız da sayılmazlar hani, sen bu geceler dışında bin ay boyunca ibadet et ama bir başkası bu geceye denk getirsin seninle eşitlensin. adaletsizsin dünya!!

ulema değilim ama sanırım bu gecede yapılacak olanlar da dahil tüm ibadetlerde samimiyet esastır... aksi halde en fazla kendinizi kandırırsınız.
    (stewie griffin, 26.09.2008 14:33)
  22. hikmeti kadr suresinde anlatılmaktadır:

rahman, rahim olan allah'ın adıyla.
    şüphesiz biz, kuran'ı kadir gecesinde indirdik. kadir gecesinin ne olduğunu sana bildiren nedir? kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. melekler ve ruh, rabbi'nin izni ile her iş için o gece iner. o gece, tan yeri ağırana dek esenliktir.
    (2rüdmülö kamlo nadarıs, 26.09.2008 18:05 ~ 18:05)
  23. bundan seneler önce taaa 80 ihtilali zamanlarında doğduğum güne denk gelen gece imiş. ben doğmuşum kadir gecesi diye birşey ortaya çıkmış yani, onun öncesinde yokmuş böyle birşey. varsa da benim kulaklarıma öyle söylenmedi, çok özel bir insansın sen denirdi. ismim de kadir olacakmış, sağolsun ismini vermek istemediğim bir büyüğüm araya girerek buna izin vermemiş. o yüzden seviyorum o adamı. ama kadir ismi de güzeldir, en azından güzel diyenler vardır, yanlış anlaşılmasın. neyse işte, maalesef mübarek bir insan olamadım, hakkını veremedim bu gecenin. siz hakkını verin, kutlu mutlu olsun sizlere...
    (sadomasochistic, 26.09.2008 18:13)
  24. 1000/12=83,33333333333333333333333333
    hesabını yaptıran cok mubarek olduğu bi insan ömrüne eşit olması ile belli eden ama sevgili yurdumda bi yıl ye iç sıç sonra bu gecede yırt mantığı ile kutlanan gece.
    (ax to siya ware, 26.09.2008 20:28 ~ 20:28)
  25. tüm meleklerin dünyada olduğu ve haneleri ziyaret ettiği rivayet edilen gece. birazdan ruhum için dua edeceğim.
    (clavicula nox, 27.09.2008 00:28)