kadim 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. eski,ezeli,kıdemli anlamlarında bir sözcük.
    (wolfshade, 23.04.2004 14:31)

2. (bkz: ancient)
    (palanthaser, 03.07.2006 14:50)
  3. (bkz: fantastik kelime)
    (lefteyenine, 23.07.2007 17:46)
  4. tanıksız, kanıtsız dönem.

(bkz: kadim zamanlar)
    (zoser, 23.07.2007 18:06)
  5. ne zaman başladığı bilinmeyen ya da ne zaman başladığı bilinemeyecek kadar eski.
    (wer bin ich, 23.07.2007 22:42)
  6. (bkz: http://img211.imageshack.us/...)

not: stil yapım aşamasında. bir iki pürüzü kaldı sadece.
    (camel, 27.08.2007 02:36 ~ 03:00)
  7. süper stil yaratıcısı, css'ci ve mükemmel bir xml bilgisi olan camel'dan bir stil daha.. ağzım açık bekliyorum. stilim olmasını istiyorum!
    (hawk, 27.08.2007 03:04 ~ 03:04)
  8. release candidate'den anlaşıldığı kadarıyla, stil olayında tekniği zorlayan son nokta olmuş. hakikaten tebrik ettim.
    (wondrous, 27.08.2007 21:03)
  9. artık yayına girmiş olan stil. güle güle kullanın. wondrous'a da büyük ilgisi ve alakasından dolayı teşekkürü borç bilirim.
    (camel, 27.08.2007 21:44)
  10. yayına girer girmez kullanmaya başladığım kral stil. hatta şu ana kadar kullandıklarımın en iyisi. gerçekten çok büyük emek sarfetmiş camelcan. oynuyo falan ne güzelmiş lan.
    (olahabeoy, 27.08.2007 22:00 ~ 22:02)
  11. eskiden kesinlikle farklı olan kelimedir. eski, bilindiği üzere negatif anlamda kullanılan bir kelimedir; bir nesnenin artık miadını doldurduğunu, tüketildiğini anlatır. ama kadim zaman geçtikçe değeri artan nesnelere yaraşır. o kadar uzun zamandır vardır ki başlangıcı neredeyse hatırlanmaz; geçen o kadar zaman değerini artırmıştır. yeri geldikçe kullanması zevk veren bir kelimedir hülasa...
    (ne me quitte pas, 27.08.2007 22:14)
  12. özellikle iyi tasarlanmış karakterleri ve mesaj kutusunun ışıl ışıl gözükmesiyle başarılı bulduğum bir stil. ne diyeyim camel emeğine sağlık.
    (dünyayı kurtaran adam, 27.08.2007 22:18 ~ 22:19)
  13. deneme sürüşüne başladığım stil. sol frame bold değil de biraz daha belirgin karakterli olsa daha mı eidur gudjohnsen acaba? belki de gözüm alıştığında daha iyi olacak. yalnız mesaj çöp olay filan muhteşem olmuş. ellerine sağlık camel.

ayrıca tam "evet"e basacaktım aaa oynuyo lan bu.

olaylı edit: buradan modoroytörlere (efsane yazar player'ın deyişiyle) sesleniyorum bir olay çıkarın da şu olay butonu nasıl ışıldıyor görelim. mesela kadim stilini tanıtın ne bileyim bir şeyler yapın.

araştırmalar sonucu gelen edit daha: istatistik bölümündeki barların rengi gri yerine "genel istatistikler" veya sayfa sayısını gösteren renklerde olsa, çok koyu bir kahverengi mi nedir? sanki sanki daha bir stil'e uyar gibi. naçizane.
    (dereotundannefretederim, 27.08.2007 22:38 ~ 23:49)
  14. oha falan olarak kullandığım stil. "camel'dan daha neler göreceğiz" diyerek bekliyoruz.
    (hawk, 27.08.2007 22:40 ~ 22:40)
  15. götü başı oynayan, süper stildir. gözü yormayan renk tonu, girilerin ayrılması, bakınızların ayırt edici olması gibi bir sürü güzelliğe sahip. kadim dostum camel'in eline sağlık.
    (yako, 27.08.2007 22:55)
  16. sol frame yazıtipini ayarlamaya çalıştığım stil. ayarı tutturunca tam olacak, cillop olacak. o zamana kadar kullanıcılardan sabırlı olmalarını bekliyorum.
    (camel, 27.08.2007 22:58)
  17. epeydir kullandığım itü sözlük 3 yaşında zirvesi isimli güzel sözlük stilini bırakmama neden olmuş stil. tebrikler gerçekten çok leziz.

ekleme: logodaki ve sayfanın en altındaki motifler bana doritos alaturka yı çağrıştırıyor(onun da paketinde benzer motifler vardı.) ve canım cips çekiyor. tek eksi özelliği budur benim için*.

ekleme 2: beni gaza getirip tarih içerikli giriler girmeme vesile olmuştur.
    (voldemort, 27.08.2007 23:11 ~ 28.08.2007 17:39)
  18. (bkz: kadim dostum)
    (rasputin, 27.08.2007 23:20)
  19. david eddingsin belgariad ve malloreonadlı beşlemelerindeki baş karakterlerden olan belgarath da kadim kişi(the ancient one) olarak anılır.nerden geldiyse aklıma.
    (liselle, 27.08.2007 23:31)
  20. sözlüğe kayıt olduğumdan beri kullandığım, acaba başka bir temamı seçseydim diye bile düşündürtmeyen, internet tarayıcımla* arasındaki uyuma hayran olduğum puslu bir gece'mi bırakmamı sağlayacak kadar iyi bir stildir. tebriklerimi sunuyorum.
    (ness, 27.08.2007 23:49 ~ 28.08.2007 14:50)
  21. bu stili kullanırken osmanlı dönemi sözlük başlıklarını bir kez okumanızı öneririm. pek bi keyifli oluyor. ama ikinci kez gülünmüyor o ayrı, bi kere açıp okuyacaksın. belki birincisinde de komik olmaz size. burada anlatınca komik olmamıştır belki şimdi, ama kullanıyorsanız deneyin bi siz yine de isterseniz. olur olur. olmazsa da can sağlığı.
    (ya moor, 28.08.2007 00:43)
  22. istatistik çubukları düzeltilen, sol kısımdaki yazıları kalınlaştırılan stil. ukte verdirgecindeki hata ile hala uğraşıyorum. hadi hayırlısı.

ha bir de unutmadan, kıvrılan kağıt animasyonunda ve evet butonunun hareketlendirilmesinde ilham kaynağım gxix'dir. es geçmeyelim.
    (camel, 28.08.2007 01:27)
  23. gönlümde camel (stil olan) ve kuzuk'tan ileri gidebilmiş, belki de default stili bile sol eliyle alıp yere gömebilmiş fevkalade, fevkin de ötesinde tek stil.

uzun zamandır zaten stil arayışı içerisindeki ve sürekli kullanım meraklısı olan bendenizi artık tamamiyle esir alabilmiştir camel efendi.

şimdi yine objektif yaklaşıp stili değerlendirmek istiyorum naçizane, sizlerin önünde:

- öncelikle arka plan rengi ve sol framede kullanılan yazı renginin yanı sıra bakınızların renkleri gayet uyumlu olmakla birlikte gözü yormamakta, aynı zamanda bu uyuma rağmen gizli bakınızlar yazının içinde kaybolmamakta, "ben buradayım" diye bağırmaktalar. bunlar olduğu gibi stilimizin artı hanesine giriyor tabi. renk seçimi kısaca mükemmel diyebiliriz.

- sözlükte genel olarak en fazla gözümüzün önünde bulunan user.php ve bunun yanı sıra diğer birçok sayfada tek renk yerine 3 renk kullanılmış olması da kısa vadede eğlenceli gelmekle birlikte uzun vadede bağımlılık yaratacağı için, default stil sevenlerin çok geç olmadan defaulta dönmeleri kendi yararınlarına olacaktır.

- mesaj yollama penceresi (msjgonder.php) içinde de oryantal evet butonu görmemle birlikte, "sözlüğe stil açısından daha fazla ne eklenebilir?" sorusunu kendime sormuş ve yine kendime verdiğim cevaplar sonucunda stil yaratıcılığına hiç bulaşmama kararı almış bulunmaktayım.

- camel stilinde gördüğüm artıları direk bu stile de ekleyebiliriz (bkz: @1216971).

- eksilerine gelecek olursak firefox ile bakıldığında 1-2 rötuşla kendine gelebilecek birkaç hata var ki, zaten camel'a ilettim bunları. yakında düzelir. onun haricinde stili kullanmaya başladığımdan beri manyak gibi kurcalıyorum, "cık.. bu olmamış" dediğim bir kısmı olmadı. tam kıvamında olmuş.

hayır bir taraftan da kıskanıyorum elemanı. öv öv nereye kadar mk? ben de mi başlasam şu stil işine?
    (gxix, 28.08.2007 02:10 ~ 02:10)
  24. istatistik çubukları daha güzel hale gelen ancak daha koyu daha koyu dedirtendir. ayrıca şu mavilerden kurtulsak, sayfa sayısını gösteren,yazar ismini gösteren, gizli-akıllı bakınızlardaki. bir denesek. ne demiş ünlü türk düşünürü tanju çolak "denemeden olmaz".

ayrıca stillerin bundan kellay ön gösterimini talep ediyorum. şudur budur bıdı bıdı demek beni rahatsız etti camel sanırım delirmiştir. kusura bakmasın ama insanoğlu işte istekleri bitmiyor. çıkar ters bir şey söylerse de gık demem valla,haklıdır.
    (dereotundannefretederim, 28.08.2007 02:37)
  25. şimdilik sözlüğün en iyi stili.

"camel daha iyisini yapana kadar en iyisi bu."
    (ucurtma, 28.08.2007 03:00 ~ 03:04)
 sayfa  / 3