kadehte içkinin yasaklanması 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kimsenin iplemeyeceği yasaktır. açık içki içmek istemeyen insan zaten şişe siparişi verir. sadece bir tek içmek isteyenler için ise bulunur bazı formüller.
    (arapbebek, 13.05.2008 09:57)

2. otobüste verilen sulara benzer ambalajlarda alkol çıkacağının göstergesidir.

ancak daha da vahimi "demokrasi kardeşim, demokrasiiiiiii" , "özgürlükler nerede" diye çığlık atanların saçma sapan sebepler uydurup kendi ideolojilerini başkalarına dayatmasıdır.

not: böyle ideoloji mideoloji falan kullanınca götüm kalkmadı değil, kendimi köşe yazarı gibi hissettim.
    (alkolik2000, 13.05.2008 10:19)
  3. mükemmel bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. türbansız sokakta dolaşmak yasaktır kanunu çıktığı gün muasır medeniyetler seviseyine çıktığımız gün olacaktır. ulu önderin kemiklerinin sızladığını hissediyorum. yazıklar olsun bu örümcek zihniyetli insanlara.
    (colt 1911, 13.05.2008 10:23)
  4. (bkz: alkolik hareket partisi)
    (ahmak ı hayal, 13.05.2008 10:41)
  5. "hadi gel bir kadeh bir şeyler içelim" demeye engel teşkil eden yasaktır. şişeyle içki ısmarlamanın hesaba olan etkisi ve eğlence yerlerinde (açık alan kapalı alan farketmiyor) bir kaç güne kadar sigara içme yasağı başlayacağı göz önünde bulundurulursa ilgi azalacak birileri mutlu olacaktır.
    (billy, 13.05.2008 10:45)
  6. akıllı içki firmalarını yeni modeller üretmeye teşvik edecek yasaktır.

efe kadeh

burgaz duble

efe yaş üzüm tek duble

tekirdağ ikilik (iki duble manasında)
    (diazepam, 13.05.2008 10:59)
  7. iki masa birleşip bag in box şaraba girerek sorunu bertaraf ederiz.
    (jugador, 13.05.2008 11:22)
  8. 10 luk istanblue müdavimlerini sevindiren gelişme. yıhaha.
    (kl7mu, 13.05.2008 11:24)
  9. cin-tonik veya votka-soda içmek için cini ve votkayı , bir kokteyl içebilmek için kokteyl içindeki her içkiden bir şişeyi mi sipariş vermek zorunda kalacağız gibi soruları akla getiren garip yasak.

tüm dünyada küresel ısınmaya karşı olarak ambalaj atıklarının minimize edilmesine uğraşılırken bizde mini mini içki ambalajları ile tersine mi gidilecek yine sorusu ise ayrı bir soru.

böyle abukluklarla insanların sinirlerini oynatıyorlar oynatmasına da bu abukluklara alışkın yaratıcı türk zekası hemen işin hilesini keşfedecektir, ümitliyim ben.
    (arapbebek, 13.05.2008 11:44)
  10. (bkz: içkime dokunma)
    (dirtypain, 13.05.2008 11:48)
  11. saçmalıktan başka birşey olmayan yasaktır, nitekim hiç içki kültürü olmayan beyinlerce çıkarılmıştır.

örneğin viskinin şişe olarak sipariş edilmesi son derece absürd bir durum olacağı gibi her çeşit kokteyl içmek isteyen insana da içme demektir bu.

uygulanması mümkün olmayan yasaklara bir örnektir, kendini rezil etme girişimidir

(henüz farkında değiller ne kadar rezil olduklarının o yüzden habire girişip duruyorlar)
    (medium, 13.05.2008 11:52 ~ 11:53)
  12. oldukça karışık hazırlanmış bir kanundan çıkan sonuç. konu ile ilgili kısım şöyle :

''yetkili olmadıkları halde, açık olarak içki satışı veya sunumu yapanlar ile satışa sunulan tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkileri arz ambalajlarını bozmak veya bunları bölmek suretiyle satanlara 1000 ytl 10 bin ytl’ye kadar idari para cezası.''

şimdi benim buradan anladığım yetki belgesi olmadan açık içki satışı yapılamayacağı ve sigara ve alkollü içkilerin ambalajlarının bozulamayacağı. yani yetkin varsa açık içki satışı yapabilirsin. ama aynı maddeden açık içki satışı yapılamayacağı sonucu da çıkartılabilir. nasıl görmek istiyorsan öyle.

kanunu hazırlayan kişilere tavsiyem bir türkçe anlatım dersi almaları. ne dedikleri anlaşılmıyor çünkü.
    (damda deli var, 13.05.2008 12:03 ~ 12:05)
  13. bu kanunu duyan bir arkadaşımın tepkisi;

"ee birayı da fıçıyla mı içeçeğiz?".
    (kasaba insanı, 13.05.2008 12:08)
  14. içki bu; istersem şişeden, istersem bardaktan; istersem ağzımla, istersem götümle içerim*.

kurbağayı soğuk suya koyup yavaş yavaş ısıtınca, direkt sıcak suya koyulduğunda olduğu gibi tepki vermiyor. toptan kaldıramadıkları için yıldırıyorlar yavaş yavaş.

geçen senelerde de istiklal caddesi'nde ve beyoğlu'nda benzeri bir durum vardı. kaplamaları değiştirme bahanesiyle istiklal caddesi ve bir kısım ara sokağı aylarca kaplamasız ve yağmursuz kupkuru günlerde çamur içinde bırakmışlardı. ben o zamanlar birçok insanın orada çalışan işçilere bile çattığını bağırıp çağırdığını bilirim; ki haksız tepkilerdi. yine de ben her beyoğlu'na gittiğimde pantolonum çamur içinde kaldığı ve doğru düzgün yürüyemediğim için bir süre sonra gitmemeye başlamıştım.

şimdi bu konu hala açıklığa kavuşmamıştır, öyle olmadığını da söyleyenler var çünki.. ki yani kaplamalar bir kere kalktı, yapıldı, sonra olmadı dendi, tekrar yapıldı filan falan. hadi onların dediği gibi olsun ama ben yine de bunların "iyi oldu, içmesinler, içemesinler" diye düşündüklerinden eminim.

ki zaten yeni yasal düzenleme ile alkollü mekanların vergileri de artacakmış.

şimdi aklıma fazıl say'ın "çeker giderim" konseptli demeci geliyor. büyük bir adam söyledi bunu diye uzun süre tantanası yapıldı; ama bunu ben ve birçok insan zaten o zamanlar hatta yıllar öncesinden bile söylemiştik, fazıl say geç bile kaldı aslında, ona o cümleyi söyleten sadece seçimlerden sonraki durum oldu.

yani bunlar anlık olaylar değil, yıllardır birikerek geldiler.. istanbul, ankara gibi metropollerde bu adamlar iktidar oluyorlar neredeyse 15-20 yıldır.

kurbağa örneğinde olduğu gibi, çoğunluk bunun farkına varamadı. aha bu da sonuçlarından daha biridir. ben eminim daha da kabak tadı vermeye başlayacak bu durumlar. ve artık birçok insan "çeker giderim" demeye başlayacak, hatta gidecek bile.

ben bu şikayetlerin çok çok geç kaldığını düşünüyorum. bu adamlar -her ne kadar düşüncelerine katılmasam da- 50 yıllık bir süreç içinde, yani demokrat parti iktidarından itibaren, kademeli olarak halkın düşünsel, siyasal, dini bütün eksenlerini kaydırdılar*. ve bunu iman gücüyle yaptılar.

şimdi ben bu adamların karşısında olanlara şunu söylüyorum: bu adamların başarısı, sırf kendi sebatlarından değil, karşılarındakinin başarısızlığından da kaynaklanıyor.

birçok şekilde karşı çıkılabilir bu söylediğime

- efendim abd destekliyor
    - efendim ab destekliyor.
    - türkiye'nin önceden tezi yazılmış olan ılımlı islam modeline kaydırılması aslında onların hiç de umurunda olmasa bile, ortadoğu'da türkiye'yi karakol olarak kullanacaklarından, diğer islam ülkeleriyle ilişkileri açısından ve daha başka birçok anlamda önümüzdeki 50 yıllık süreç için onların işine yarayacak, planlar buna göre yapıldı vs..

bir sürü şey. ve doğrudur da, karşı çıkmıyorum hepsi doğru bunların.. ve emin olun şu an bu durumlardan en çok rahatsız olması gerektiğini düşündüğümüz kurumlar bile tarih içinde gerekeni yapamadılar, yapmadılar, yapmamak zorunda kaldılar..

peki tamam herşey güzel de, şimdi bu duruma geldik. yani suçu başkasına atmak kurtaracak mı bizi? en azından bu tavizleri 50 yıldır veren adamları bir konuşun, tartışın, eleştirisini yapın. "70 sente muhtacız" gibi sözlerle teslimiyetin temelini 40 yıl önce atmış olanlar kimdir; "siz isterseniz hilafeti bile geri getirirsiniz" cümlesini kim söylemiştir, bunlar tartışılsın.

kimseyi hedef gösterip tek suçlu ilan edemem. bu adamların bazılarının çok faydaları da olmuştur. ama zararlı yanları da hiç tartışılmamıştır, öyle olsaydı şimdi bu durumda olunmazdı.

dolayısıyla malesef, tecavüz kaçınılmaz olduğu için zevk almaya çalışmaktan başka şans yok. türkiye önümüzdeki 50 yılda da bu şekilde devam edecek, eşeğin kuyruğu gibi ne uzayacak ne kısalacak. biz istanbul'da sadece belli ilçelere, semtlere, sokaklara sıkışıp kalırsak istediğimiz gibi yaşayabilmek için, şaşırmam buna.

bunların hepsinin ekonomik yeterlilikle, dünya arenasında söz sahibi olabilmeyle ilgisi vardır. bunun için de gelişme gerekir, onun için de çalışmak gerekir. siz istediğiniz kadar şimdiki ve bundan önceki iktidarlara giydirin durun, ben de biliyorum sizin giydirdiklerinizi. olay o değil.

eşek olana semer vuran çok olur.

neymiş; geri kalmış değil, geri bırakılmış.. bu muhabbet ortaya çıktığında da işlemiyordu şimdi de.. diyelim ki sen geri kalmamışsın, birileri hep geri bırakmış seni. ulan senin hakikaten geri kalmamaya hevesin olsaydı, çok olsaydın sen senin gibi daha çokları olsaydı, seni geri bırakanlar oralara kadar gelebilirer miydi?

ben bu şikayetlerin hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum. şu an türkiye'nin ezici çoğunluğu ya halinden memnun ya da bunlardan rahatsız olacak durumda değil. ve hiçbir zaman olacağını da inanmıyorum. ümitsizlik değil bu. ben de bu işin içinden çıkamadım yıllardır; en son bulduğum, problemi genetiğe bağlama olayı gayet güzel bir açıklama bence. mayamızda var. "allah devlet babaya zeval vermesin" mantığı bu topraklardan çıkmıştır. bitmiyor bu cümle, erimiyor gitmiyor, içimize işlemiş.

dolayısıyla bunlar daha böyle gidecek. daha fazlaları da olacak hatta, ve alışacağız..

kanıt mı? 90'ların başlarında erbakan'ın iktidara geleceğine inanılır mıydı? 2000'lerde recep tayyip erdoğan'ın iktidara geleceğine inanılır mıydı? hatta ben çok iyi hatırlıyorum konuştuğum insanlardan, "yok ya cumhurbaşkanı yapamazlar, kıyamet kopar" deniyordu..

bunların hepsi oldu. daha fazlası da olur, ben şaşırmam.

parayı ve diğer koşulları da denkleştireyim, aynen topuklayacağım. isteyen hain desin, isteyen kaçıyor desin. burada kalıp burayı değiştirmeye çalışmak gibi birşey yok artık, çünki burası zaten değişmek istemiyor ki birader, halinden çok memnun!
    (deep thinker, 13.05.2008 13:46 ~ 05.06.2008 02:48)
  15. ya sarhoş olana kadar iç yada hiç içme gibi saçma sapan bir mantıkla mı çıkartıldı bu acaba. sosyal içiciliği ortadan kaldırmak yada sosyal içiciyi daha da beter duruma sokmak içinmi çıkartıldı bu yasa acaba. yada bizim ne kadar tepkisiz bir millet olduğumuzu çıkartmak için mi çıkartıldı. anlayan varsa banada anlatsın da rahatlayım ya...
    (zapatista35, 13.05.2008 14:01)
  16. ağzından köpükler saça saça demokrasi demokrasi diye bağıran ama aslında oldu bitti tek taraflı demokrasiyi savunan bir grup insanın son icadı.
    (delicaponcadı, 13.05.2008 15:17)
  17. içki satan mekanın lehine bir uygulamadır. acaba kimi düşünüyorlar gerçekten diye sorgulanısıdır. zira şahıs belki bir kadeh içip kalkacak ne diye şişeyle alıp alkolik olma sebebi olacaksın ki hem belki parası yok nerden bulacak bir şişe alkol parasını dedirten sorunsaldır.
    (insansevdiğiniöldürürmüanne, 13.05.2008 15:52)
  18. yanlış yorumlanan haberdir.yasa incelenirse olayın aslı şudur:içki servisi yapma yetkisi olmayan büfeler,mahalle bakkalları vs. kadehte içki satamayacak,sadece şişede satabilecektir;ki mantıksız değildir.
    (darksideofthemoon, 13.05.2008 20:26)
  19. düşünüldüğü gibi çıkmamış olan yasaktır.

http://www.radikal.com.tr/...
    (bohemian, 13.05.2008 20:32)
  20. gerekçesi sahte rakıyı vs önlemekmiş.öyle deniyor.iyi de bir kadeh viski içmek 10 ytl,bir şişe almak 250 ytl'yse bir insan bir restaurantta oturup bir ya da iki kadeh viski içemeyecek demektir.bir grupta herkes farklı içkiler ısmarlayacaksa?insanlar ancak evlerine alıp da mı istediği miktarda içki içebilecek?kokteyllere nasıl bir çözüm bulacaklar?bir mekanda (örn) şarap tanıtımı nasıl yapılacak?bana sahte şarabı önlemek istemek gibi masumane bir amaçtan daha "ulvi" bir amaç var gibi geliyor ya,ileride göreceğiz.
    (sakıncalı piyade, 13.05.2008 21:24)
  21. güç ve otorite sarhoşu olmuş hükümetin güç gösterisinin son aşamalarından biri.
    demokratlıktan kırılıyor muhteremler.

bakan oğullarından küçük şişede içki yatırımı beklemeden edemiyoruz bu arada.
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 13.05.2008 21:53)
  22. (bkz: http://www.tbmm.gov.tr/...)
    (twinkle, 13.05.2008 22:29)
  23. (bkz: beynim yok ama yaşayabiliyorum)
    (anthrax, 13.05.2008 23:23)
  24. iki kişi gidilen bir yemekte birer kadeh şarap içip kalkmak mazi olacak. o zaman biz de lan buna o kadar para verdik içelim şişeyi bari diyeceğiz. hadi ben genelde taksi kullanıyorum da otomobil sahiplerine ne olacak. kazalar artınca hesabı da ambalajda verirler artık.
    edit: bakkal çakkallarda öyleymiş sadece. yeni uyanmış uyku sersemi görünce atladım bir hışımla.
    dünyayı kurtaran adama teşekkürler.
    (jellyjam, 16.05.2008 08:28 ~ 08:34)
  25. özgürlükse özgürlük kardeşim adamın canı bir kadeh içmek istiyor ve bu onun kişisel tercihiyse saygı gösterilsin ve karışılmasın lütfen.
    (kubuluk, 16.05.2008 09:58)
 sayfa  / 2