|
|
- bünyesinde istanbul mozayiğini barındırdığını düşündüğüm,kuşadasında bulunan plajın ismi.
kuşadası'nın en değerli arazileri buradadır.hoş,arazi de kalmadı ya;tamamen rant merkezi adeta.öyle ki bu isim bir semt ismi gibi anılır olmuştur artık.
ismin hikayesini de doğma büyüme kuşadalı bir arkadaşımdan dinlemiştim:rivayet o ki,kuşadasının zeytinlikle dolu olan verimli arazilerinden nasibini almayan tek yer burası imiş;dolayısıyla ata erkil bir toplum olan türkiye'de,bu gelenek, kuşadasında babaların kızlarına miras bırakacakları yerleri tercih etmelerine de etken olmuş. babalar,"nasıl olsa rızkını varacağı kocadan çıkarır "düşüncesiyle,zeytinlik olamayacak ,dahası verimsiz olan bu kıyı arazilerini kızlarına miras bırakmışlar.bu nedenle kadınlar plajında miras yoluyla arazi sahibi olan kadınlar ailenin resisi ve dolayısıyla hanım ağası'dır aynı zamanda.
- kuşadası nın, barlar sokağından sonra en can alıcı yeridir. 2000li yıllarda bir kaç gece aşık ve sarhoş olarak bu kumsaldan güneşin batışı ve doğuşunu izlemişliğim vardı. şimdilerde 21 den sonra plaja giriş yasak, modernize edilmiş, eski değerlerini kaybetmiş. artık eskisi kadar güzel değil, o da kendini kaybetmiş şehrin parlak ışıklarında. sezonda giderseniz bir şezlong için 10ytl şemsiye içinde 10 ytl bunun yanında kişi başıda 2ytl ödemeniz gerekiyor.(yanlış hatırlıyor olabilirim)
- kuşadasının denizinden oldum olası nefret etmemi sağlayan sığ su topluluğu. yürü 50 metre 100 metre çocuk haliyle bile su hala beline geliyor insanın. ama turist kavramını da ilk orada anlamaya çalışmıştım çocuk kafamla.
- akşam saat 21.00 itibari ile kapanan plaj. kamp yapma hayallerinizin yerle bir olması için idealdir.
- ingilizcesini dolmuşçuların turistlere seslenirken kullandıklarında komik duruma düştükleri kuşadası semti.(bu cümle doğruysa ben ne olayım).şöyle oluyor:
dolmuş şoförü: leydiiis biçççç (ladies beach)
turistler: !'^+%
|