|
|
- ben çözdüm hacı. şimdi herşeyden önce kaçan kovalanır. bu bir doğa kanunudur. kabul etmiyorum diyen varsa gelsin, ettiririz. ondan sonra şöyle. erkek vücutsal olarak daha güçlü, kadın daha güçsüz yaratıldığından olsa gerek, kişilik konusunda olay tam tersidir. kadın annedir. dolayısıyla erkek araba kullanır, odun keser, kavga eder, gücü bunun gibi aktivitelerden alır. kadınsa narindir hassastır, bu yüzden başka şeyleri geliştirmek zorundadır. aklı geliştirir, duyguyu geliştirir, güdülerinin de etkisiyle koruma kollama olayları çözme empati kurma detay düşünme gibi konularda kendini geliştirir. daha sonra bu iki cins biraraya geldiğinde iki taraf ta birbirlerine güçlerini gösterir ve bundan hoşnut kalırlar. çünkü kendinde olmayan karşı tarafta vardır.
fakaaaat...
ne zaman ki kadın güçsüzleşir, ne zaman ki kadının kendi sahasında problemleri olur, erkek kadından soğur. kadın anaçtır. kadın güçlü kişiliğe sahiptir. kadın sevgi doludur. kadın vericidir. kadın babalık bekleyemez karşı taraftan kadın güçsüz hissedemez, kadın sevgi bekleyemez, kadın almayı bekleyemez. bu beklentiler erkeği bir nevi yetersiz hissettirir, erkek bocalar. bilmediği bir alanda soru sorulmuş öss öğrencisine döner. aynı şey erkekler için de geçerlidir. erkekler alanlarında başarısız olduklarında, bu, cinsel güç, fiziksel güç, maddi güç olabilir, kadın erkekten soğur. erkek güçlü olmalıdır, yuvaya ekmek getirmelidir, kadını tatmin etmelidir vs.
bazen kadınlar kadınlarla erkekler erkeklerle mi mutlu olurdu aslında diyorum. cinsel olarak değil ama duygusal paylaşımlarda çok daha mutlu ve anlaşılır olurdu herşey. oluyor da zaten, buna da arkadaşlık diyoruz evet biliyorum.
- derin mevzudur bu efendim. sizlerle yılların birikmini paylaşmak isterim. *
sürekli kadınların (dişinin) erkekleri seçme esasına dayanır, doğadakinden farksızdır. erkek tavuskuşu açar tüylerini dişiye beğendirir. erkek ördek boynunu renklendirir dişiye beğendirir, erkek antiloplar boynuzlarıyla takışır, dişiye beğendirir vs vs. bunların bir benzeri kadın erkek ilişkilerini oluşturur.
çoğu zaman, bir kadının sahip olması tek gereken şey güzelliği ve alımıyken erkeklerin birçok "skill"e sahip olması gerekir. kadındaki yetilerin kat be kat daha fazlasına sahip olmanız gerekir. basit örnekle gidelim.aptal ve çirkin bir kızı kazanmak için yakışıklı olacaksınız. güzel ve aptal bir kadın için hem yakışıklı hem de ekstradan ağız,para,akıl,sempati veya statü özelliklerinden herhangi birine sahip olacaksınız, güzel ve akıllı kadın için ise ne kadar stratejik özellik varsa hepsini toplamak zorunda kalacaksınız.
ne? aşk mı? hahah güldürmeyin. zaten bu eksende ilerlerseniz aşk denilen "mazereti" de otomatik olarak sürer insanoğlu.
devam edelim. işte bu seçim doğasına göre erkekler bir kadın için rekabet edecektir. ve rekabetin şiddeti, kadının toplamdaki güzelliği ile orantılı artacaktır.ve her kadın için mutlaka bir rekabet oluşacaktır. işte bu yüzdendir ki, günümüzde 23 yaşına vardığında geçmişinde veya o gün, hala erkek arkadaşı olmayan ( veya hala teklif almamış) kız sayısı sıfıra oldukça yakınken, 23 yaşına vardığında, geçmişinde veya o gün hala kız arkadaşı olmayan veya hiç sevilmemiş erkek sayısı neredeyse toplam erkek sayısının yarısı kadar oluyor. yalan diyen varsa dışarı çıksın.
ve kadın, mutlak seçici, adayları değerlendirecek ve kendisine en uygun olanı seçecektir bu ilişkilerde. ama hiçbir zaman, erkeğin aksine kendisinde bulunan özelliğe göre değil, aksine hiç olmayan özelliklerine göre seçecektir. mesela, hanımefendi bir kız küstah bir erkeği seçecektir, çünkü hiç ukala olamamıştır, o erkek yaşatacaktır. sempatik ve yardımsever anaç ruhlu kızımız kendisi gibi değil, soğuk ve umursamaz bir herifi seçecek, belki de onun peşine sürünecektir. işte bu yüzden, "piç" diye tabir ettiğimiz erkekler daima seçilir, çünkü "piç"ler hiçbir zaman bir kişinin yaşayamayacağı yerlerde olacak, sınırlarda dolaşacaktır. bu da birçok kadının gerek toplum gerek çevresi gereği ol(a)mayacağı duyguyu karşındaki erkekte görüp ve onla yaşayıp bu açlığını kapatacaktır. erkeklerse saf salak, kendisi gibi kız arayacaktır. kendisi sakin bir tipse, sakin bir kadın arayacaktır, ama avcunu yalayacaktır. komik kadın arayacaktır yine avcunu yalayacaktır, yukarıdaki sebeplerden dolayı.
kadın, mutlak seçici,erkekleri seçerken verdiği kararlardan mutlak sorumlusu olacaktır. kimisi dış görünüşüne gidip, olmayan biri gördüğünde ağlayacak, kimisi ise hiç mutlu olamayacağını düşünürken zaman sonra kendisine uyduğunu anlayacak ve mutlu olacaktır. ve, verdiği karar yanlış çıkarsa erkeklere b.k sürüp duracak( erkek değil misiniz hepiniz aynısınız, erkekler sadece seks düşünür, tüm erkekler iki yüzlüdür), verdiği karar doğru çıktıysa kendini tanrıça olacak ilan edecek, ve herkese ilişkideki bu başarısını,kendisi yapmış gibi anlatacaktır (ben xx türünde bir kadınım ve bunu hakediyordum, sen de doğru bir insanı bulacaksın vs.)
erkekler ise bu seçilim doğasında kendine özgü metodlar geliştirip öne geçmeye çalışacaktır. olduklarını net şekilde gösterirken olmadıklarına ya mazeret bulacak ya da yalan ile telafi edecektir. bu tuzak ile kadına gidecek ve bunları lanse edecektir. kadını kandırabilirse kazanacaktır, kandırmazsa eli boş eve dönecektir (kimi zaman rakiplerinin birçoğundan üstün olduğu halde.)
ve bu tuzakları kadın , ta ki aklına kazınana veya düşünüp kavrayana kadar defalarca yutacaktır.
ve son olarak, kadın erkek ilişkilerinde; kadınlar aşık olamaz, sadece aşık edilirler,yani aşk üretemezler. çünkü hiçbir zaman, bir kadına "bu adamın nesini seviyorsun" diye sorsanız, hiçbir zaman tek bir cevap alamazsınız, bunun yerine birçok şey söyleyecek ve bunları aşk diye sürecektir. aslında sürdüğü şeyler, yukarıda anlatılan " erkeğin beğendirdiği" şeyler olacaktır, tutup da hiç olmadık yere bir sebep süremeyecektir, çünkü bu "hoşlanma" olur. bir erkek 1,80 ince gülüşlü mavi gözlü ve kumral saçlı olursa kadınlar "hoşlanır", ama erkek bunları kullanıp ve başka şeyler katıp kadını beğendirirse, yani "seçtirirse" kadınlar o zaman aşık olabilirler. yani bir erkek gerisini getiremezse, seçilemez. işte bundan dolayı "yahu adam çok yakışıklı, ama neden sevgilisi yok" sorusuna da böyle cevap bulmuş oluruz.
daha da uzatılabilir ama bu giriyi sonlandırmakta fayda var. gerisini yaşayarak öğrenmeye devam edelim. *
- (bkz: insan kendinde olmayanı arar)
(bkz: ben insan değil miyim)
- neredeyse 1,5 milyon yıldır çözülememiş ilişkiler bütünü. üzerinde onca teorem geliştirilse bile mutlaka istisna sergileyecektir ne yazık ki.
- ıhlamurla bal gibidir..hastalıklı ilişkilerdir..sonuysa her zaman kırmızı bir burundur.
- hep sorun, hep sorundur.
kadınlar erkeklerden bahsederen sevgilileri ya da eşleri hakkında hep anlayışsız olmalarından yakınırlar ama her daim en iyi arkadaşları bir erkektir. iki kadın yan yanayken can-ciğer kuzu sarmasıdır ama ayrıldıklarında akıllarından geçenlerin kaydını tutan özel bir melek vardır diye düşünüyorum. aslında herkes tarafından bilinen bu şeylerin güzel bir diyalog haline getirilmişi var, girimizi örnekle açıklamak adına bir alıntıyla bitirelim;
1- kadın/erkek
2- kadın/kadın
3- erkek/erkek
1.versiyon kadın / erkek: bir erkeğin hayatı nasıl karartılır?
kadın: saçımı kestireyim mi?
erkek: olur.
kadın: ama kıyamıyorum.
erkek: öyleyse kestirme.
kadın: canım değişiklik istiyor...
erkek: o halde kestir.
kadın: bana akıl vermeyi birak, delilere verir gibi.
erkek: eğer nasıl hoşuma gittiğini bilmek istiyorsan, sana derim ki uzun saçlı. bunu biliyorsun.
kadın: beni tanıdığında kısaydı.
erkek: ve sana tam olarak ne dediğimi hatırlıyorum: 'ne güzel olurdun uzun saçla'.
kadın: ama herkes kesmemi söylüyor.
erkek: bu durumda kuaföre git ve bırak uyuyayım lütfen. bunu senden allah rızası için istiyorum.
kadın: peki nasıl kestireyim? kat kat mı yoksa perçemli mi?
erkek: kat kat.
kadın: bana yakışacagini sanmıyorum, çünkü saçım çok düz.
erkek: bırak perçemli olsun.
kadın: çok yorucu.
erkek: yorduğu zaman tekrar kestirirsin.
kadın: o zaman asla uzatamam.
erkek: uzatmak istiyorsan kestirme güzelim.
kadın: bana güzelim deme!!!!!!!
erkek:?!?!?!?!!
2.versiyon kadın / kadın:
1.kadın: ah şekerim saçını mı kestirdin? ne kadar güzel olmuşsun!!!
2.kadın: ay sahi mi söylüyorsun? ben pek emin olamıyorum. ay çok mu kısa oldu acaba...??
1.kadın: amaaan ne alakası var. benim yüzüm bu kadar geniş olmasa aynı kesimi bende denerdim. benim şu saçım klasik oldu artık, yeni bir modele hiç cesaret edemiyorum.
2.kadın: ay yapma allah aşkına nesi varmış yüzünün.... bak şöyle şuralarından kat verdirsen, harika olur!! benim de boynum uzun olmasa aynı seninki gibi bir model yaptırırdım.
1.kadın: ah şekerim sende bir alemsin. keşke benimde boynum seninki gibi olsa. en azından su çökük omuzlarımın dikkat çekmesini engellemiş olurdum.
2.kadın: ayol sen ne diyorsun?.. senin gibi omuzları olsun isteyen bir sürü kız var... giydiğin her şey sana öyle yakışıyor ki.. birde benim şu kısa kollarıma bak. omuzlarım seninkiler gibi olsaydı, giydiğim bluzlar üstümde emanet gibi durur muydu? vır vır vır, dırdırdır...
3.versiyon erkek / erkek:
1.adam: saçını mı kestirdin?
2.adam: evet
1.adam: sıhhatler olsun abi!..
2.adam: sağol...
- üretim ilişkisine dayalıdır. marksist söylemden ödünç alırsak, kadın erkek arasındaki üstyapı ilişkisini belirleyen, tıpkı sosyal bilimlerdeki gibi altyapıdır, yani üretim ilişkilerdir.
bu üretim ilişkisi doğada, erkek hayvanların çok daha gösterişli olmaları ve böylece dişi hayvanları etkilemeleri üzerine kurulmuştur. dişiler, seçicidir. erkekler, dişilere kur yaparak onları etkilemek ve güçlü ya da güzel olduklarını onlara kanıtlayarak, oluşacak ölen döllerin/yumurtaların kaliteli olacağını dişiye kabul ettirmek zorundadırlar. bu kurlar, bireysel çabalardan oluşacağı gibi erkek hayvanlar arasında duello ve kavgalara da sebep verebilir. dişinin, türün evrimi açısından çok büyük bir seçicilik görevi vardır. hattâ erkeklerin bu kadar büyüleyici ve etkili görünümlerinde dişilerin de payı vardır.
cennetkuşlarında kadın-erkek ilişkisi
(görsel: kadın erkek ilişkileri/21707)
aslanlardaki kadın-erkek ayrımı
(görsel: kadın erkek ilişkileri/21708)
tavuskuşlarındaki kadın-erkek ilişkisi
(görsel: kadın erkek ilişkileri/21709)
doğada bu müthiş üretim dengesi, dişi-erkek ilişkilerini de yerli yerine oturtmuştur. nesiller boyu devam eden bu seçme ve seçilme, türlerin devamını ve dayanıklılığını da belirlemiştir. insanı da hayvan türüne dahil ettiğimiz için, benzer ilişki dengesi insanlar için de uygulanabilir. erkekler, üremek için kadınlara ihtiyaç duyarlar. kadınlar da elbette erkeklere. erkekler, her gün sperm üretebildikleri için, kadın söz konusu olduğunda seçici davranmazlar. ancak dişiler, ayda bir yumurta ürettikleri için ve evrimden bu yana kendilerinde içkin olan türü koruma güdüleriyle seçici davranmak zorundadırlar. iyi spermi taşıyan erkeği belirlemelidirler. erkek de, sperminin iyi oğul vereceğini kanıtlayabilmek için, tıpkı cennetkuşu erkeği gibi, fosforlu kanatlarını, fosforlu gözlerini açıp kendilerini sergilemek zorundadırlar. modern hayat düşünüldüğünde bu bazen iyi giyim, iyi bir araba, sağlam bir akademik çalışma, bazen de iyi bir roman olabilir. süreçte olanlar sonucu etkilemez. kadın erkek ilişkileri, üretim/üreme ilişkisine dayalı parametreler bütünüdür.
- otur kafa yor ben çözdüm de sonra bir bak ki la ben boşuna yorulmuşum, çözülemez bi hadise çözülse güzel olmaz, tadı kalmaz.. bırak yaşayalım ne koyarsa önümüze, tetikte olur dinç yaşarız.. bin bir türlü insan var kim ne ister kim bilir.
(idiot, 10.08.2008 03:08)
|