kadıköy anadolu lisesi 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kadıköy modada bulunan, denize nazır, sekiz senemi geçirdiğim, ilim irfan yuvası.
    (bkz. maarif koleji)
    (bkz. kal)
    (belmonte, 21.03.2004 23:07 ~ 23:08)

2. beni ben yapan sekiz senemin geçtiği, yanlarında kendimi en rahat hissettiğim harika insanlarla tanıştığım, kaynaştığım; hayatımın asla unutulmayacak yıllarını yaşadığım, türkiye'nin en iyi ve en güzel okullarından biri.

ayrıca:
    (bkz. kadıköy anadolu hocaları)
    (reino, 23.03.2004 01:10)
  3. nedense saint joseph le arasındaki düşmanlığı bitmeyen; bir sabah okula geldiğimizde bütün okulu sprey boyalarla boyanmış, yazılar yazılmış vaziyette bulmamıza sebep olan; kar yağdığında sj öğrencilerine kartopu atan; oldukça geniş bir nufusa sahip okul..
    (lillymarlin, 24.03.2004 15:28 ~ 19.08.2004 15:13)
  4. 2 sene ingilizce hazırlık okutulan, ortaokula ne zaman başlanacağı körpe beyinlerde soru işareti oluşturan modadaki anadolu lisesi.
    (abbio, 25.03.2004 00:28 ~ 12:40)
  5. insan hayatını tamamen değiştiren, mükemmelle yaklaştıran mezunlar vermiştir

edit: yazış
    (bınar, 12.04.2004 22:53 ~ 17.04.2005 15:50)
  6. 8 yıllık eğitimine başlarken kocaman bahçeleriyle,mavi boyalı yatakhane parmaklıklarıyla,iyi kötü ve çirkin hocaları,birbirinden eğlenceli sınıfları ve yatakhanesiyle karşılardı sizi.muhteşem anılarınız,ayyaşlığın doruğunda sahiliniz,sınıfın kapısında sohbetleriniz,baharın başlarında konserleriniz olurdu.yaşamayı öğretirdi,çok da iyi öğretir,çok da iyi öğretti bu yuva.sokakta kaldan birini görüp sevinçten zıplamaya sebep olmuştur çoğu kez,asla kurmayacağınız dostluklara kaçak kat çıkmıştır bu lise.
    şimdi yenileri en fazla 5 yıl ağırlayacaktır bu muhteşem ev,yatakhanesinden de hocalarından da eski tadı alamayacaktır yeni gelenler,ama adam olarak çıkacaklar,az çok da temel bilimler kapacaklardır ama kesin olan birşey var ki bu evi asla unutamayacaklardır.
    (palanthaser, 18.04.2004 22:25)
  7. 8 sene havasını soluyan bir insanın ayrıldıktan sonra kolay kolay aynı arkadaşlığı, ortamı bulamaycağını farketmesini sağlayan okul
    (nienna, 11.06.2004 15:00)
  8. orada edindiğimiz dil alışkanlığı yüzünden itüde az garip bakmadı suratıma insanlar ne konuşuyo bu diye.
    ben: abi yaparmışım ben böyle salakça bişi..
    arkadaş: nasıl yani? yapar mısın şimdi?
    ben: hayır ya yaparmışım diyorum işte yani hayatta yapmam manasında offf..
    arkadaş: e öyle desene o zaman, ne garip konuşuyosun, nereliydin sen.
    ben: kadıköy anadoluluyumm.
    (amorph, 10.07.2004 02:20)
  9. içinde bir haftadan fazla bulundukları her ortamı asimile edebilme becerisine sahip insanlar yetiştiren okul. bunlar bir on sene sonra dünyayı ele geçireceklerdir. ayrıca bu insanlar türkçemize yazış upgrade gibi bilimum kelimeyi dahil etmişlerdir ve bunları çevrelerindeki insanlara da bir şekilde kulandırtırlar. nası olduğunu hala çözemedim yalanı...*
    (telperion, 11.07.2004 01:08 ~ 01:09)
  10. kesinlikle çok sağlam insanlar yetiştiren, bir 5 dakikalık konuşma sonucu sen kallısın be abi dedirtecek kadar yerleşmiş bir dile sahip, insanları çok çabuk fahri kallı ilan edip dillerini öğreten, ülkemizin güzide maarif koleji
    (ascella, 11.07.2004 01:29)
  11. 2002 2003 yılında 64 gibi rekor sayıdaki öğrencisini itüye gönderen;okul içindeki sosyal çevresi bakımından birçok üniversiteyi geride bırakan,2004 yılında da öss başari sıralamasında anadolu liseleri arasında 4. sırayı alan;kayıplarıyla,caddebostan tikkyleriyle,otlarıyla,boklarıyla,ender bir sosyal içeriğe sahip;beni ben yapan bitanecik,ne yazikki mezun olduğum okulum...
    (endoterm, 11.08.2004 14:41 ~ 08.09.2004 17:00)
  12. mezun olduktan sonra değerini daha çok anlamama sebebiyet veren lisem, evim, yurdum. ne zaman "bizim okula gittik" desem kadıköy anadoludan bahsederim. kendine has jargonu ve yaşam tarzı olan insanların bulunduğu okuldur. sosyaldirler lakin girdikleri ortamda bir süre yabancılaşırlar, ki bu o ortam için hayırlıdır çünkü bir alışırlarsa ortama istila ederler.
    (sifirdankucuk, 06.09.2004 23:49)
  13. anlatırken tıkandığım okulum.
    (endoterm, 17.09.2004 02:20)
  14. nedendir bilinmez harika dostlukların yaşandığı mezuniyetin ardından bile kopulması mümkün olmayan yeri, hocaları, eğitimi herşeyi ile ekol olmuş istanbulun en iyi liselerinden bir tanesi nam-ı diğer ikinci evim.
    (delilah, 22.09.2004 14:46)
  15. son müdür osman nuri ekiz ile ulusal kalite ödülünü almış olan okulum.yalnız bunda müdürün katkısı ne kadardır pek yorum yapası gelmiyor insanın.
    okulun insanları ve bazı hocaları kesinlikle aşmışlar.ama bazı fosiller ve de abuk yönetim şekli yüzünden yıllardır hakettiği sefahati sürememiştir okulum.son müdür sayesinde de mezunlar bile ziyaret amaçlı okula sokulmamaktadırlar.okula girmek için birkaç kere çaba harcadıysam da ancak talaş böreği gününde ve de okulun ilk açılışında girebilmişimdir okula.
    ayrıca çok kaliteli ve büyük ricalar üzerine gönüllü olarak ders veren bir hocamızın (dicle hoca, ingilizce hocası) da okuldan uzaklaştırmıştır osman nuri ekiz adlı şahsiyet.hoş artık bir şahsiyet sahibi olmadığını da düşünmeye başladım.uzaklaştırdığı hoca bize romeo juliet'i okurken jung'dan bazı laflarla süslerdi anlatımını,düşünün o kadar aşmış bir insan.mina urgan'ın öğrencilerinden.ve ayrıca dicle hocanın bir öğrencisi yine bizim ingilizce hocamızdı.yaşı da epey vardır.
    sonuçta güzelim okulumuzun içine etmekten asla vazgeçmeyecek olan insanlar okulun yakasını bir türlü bırakmak istememektedirler.hem orada okuyanlara hem de mezunlara yazıktır.
    bu arada okulla ilgili güncel bazı haberleri takip etmek isteyenler için http://www.kalforum.com sitesine bir baksınlar.osman nuri siteyi kapattırmış kendiyle ilgili yazılar eline geçince ama tekrar kurulmuş.şu an hala yaşanmakta olan komiklikleri okuyunca insan,hiçbir şeyin değişmemiş olduğunu farkediyor ve gülümsüyor ister istemez.
    yine de umut etmekteyim.bir gün hakettiği yerlerde olacak kadıköy anadolu lisesi.
    (amorph, 22.12.2004 22:39 ~ 17.01.2007 19:07)
  16. kendine has bir karizmaya sahip güzide liselerimizden bir diğeri
    (stocky2001, 22.12.2004 22:59)
  17. anadolu liseleri arasında en geniş alana, boğaza bakan liselerden sonra en güzel manzaraya sahip,her sene hiçbirinden bir tane daha bulamayacağınız 200 ila 400 kişi arası mezun veren (tikileri kallı saymadım ama neyse... ), çok geyik muhabbetlerden çok derin muhabbetlere herşeyi yapabilen mezunlara sahip, kendi jargonu ve tarzı bir lise için oldukça belirgin olan, bir çocuk girip koca adam olarak çıktığım(?) (bkz: adam olmak) güzide, martı yuvası tabir edilen okul. bi de her kallı yolu modaya düştüğünde mutlaka okulu bir tavaf etme isteğine düşer.(modada oturanları mı şindi kallı saymadık bak bu olmadı).
    (spitfire, 24.12.2004 04:25 ~ 05.07.2006 12:52)
  18. mezunların toplandığı talaş böreği gününde içeriye girmek için 10 milyon vermek gerekiyordu.bu yüzden 39. dönem mezunlarının çoğu (benim dönemim) dışarıda beklemiş, kapıya gelen hocalarla görüştükten ve uzun zamandır görmemiş oldukları insanlarla muhabbet ettikten sonra dağılmışlardır.(ilginçler ya!)
    (amorph, 24.12.2004 18:51)
  19. saat dörtten sonra açıköğretim fakültesi ingilizce öğretmenliği okuyan arkadaşlarımız bu okulda ders görmektedirler.
    (organmafyasi, 24.12.2004 22:17)
  20. kalder ile hiçbir alakası olmayan eğitim kurumudur. kalderle olan olası tek ortak noktaları ise isim benzerliğidir -ki bu bile tartışılır- . malumunuz kalder "ülkemizdeki tüm özel / kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine dünya çapında kalite seviyesine ulaşmaları ve rekabet güçlerini artırmaları" amacıyla kurulmuş bir oluşumdur. kadıköy anadolu lisesi ise bu oluşumdan ödül alan bir okuldur.

ilk hecesi "kal" olan herşeyi kadıköy anadolunun sanmak vahim durumlara yol açabilir. örneğin; kalamış, kalkan, kaltak, kalas, kalça vs.. bunların kadıköy anadolu lisesi ile birinci dereceden hiçbir akrabalığı yoktur.. siz iddia etmeden ben söyleyeyim dedim.. ha bir de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmamalı değil mi?
    (sifirdankucuk, 24.12.2004 22:38)
  21. kadıköy belediyesi yüzünden bir süredir başı ağrıtılan okul. 1973'teki bir önerme gereği içinden yol geçirilmeye kalkılmaktadır. konunun son durumu ise şöyle imiş:*

okulun üst bölümünde yeralan servis kapısından başlayıp, çamlık’a kadar ilerleyen, şu an servis yolu olarak kullanılan bölgede kadıköy belediyesi tarafından planlanan bir sokak açma çalışması yürütülmektedir .

31 mart 2005 tarihi itibari ile son durum;

konu kadıköy belediyesi'nin kadıköy ilçe milli eğitim müdürlüğüne yazdığı bir yazı ile ortaya çıkmıştır. bu yazıda -tüm devlet okulu arazileri gibi- milli eğitim 'e tahsis edilmiş hazine arazisinde bulunan okulumuz sınırları içerisindeki söz konusu kısmın yol haline getirilmek üzere belediye lehine "terk" edilmesi talep edilmiştir.

milli eğitim; belediye’ye henüz cevap vermiş değildir. kadıköy kaymakamlığı ve mili eğitim müdürlükleri konu ile ilgili araştırmalarını sürdürmekte olup sağlanan temaslarda “terk” işleminin yapılmasına izin verilmemesi gereği sözlü ve yazılı olarak kendilerine iletilmiştir. milli eğitim’in “eğitim” ve “kamu yararı” kavramlarını gözeterek belediyeye olumsuz yanıt vermesi beklenmektedir.

konunun hukuki boyutu ile ilgili olarak,

kalid, kalev ve okul aile birliğince görevlendirilen avukat geniş çaplı bir araştırma- belge toplama faaliyeti gerçekleştirmiş; toplanan bilgi ve belgeler ile yazışmalar kalid yk başkanı sn. av. argun eğmir(86) , kalev yk bşk. sn. av. fehmi hasanoğlu(76) koordinasyonunda değerli öğretim üyeleri;

şehir planlama ve imar hukuku prof. dr. av. sn. yücel ünal,
    yrd. doç. dr. mimar sn. yasemen özer
    yrd. doç. dr. mimar sn. oğuz özer’in

danışmanlıkları ve değerli katkıları ile değerlendirilmiş ve şekillendirilmiş , işin teknik ve hukuki boyutu için çok sayıda stk ve uzmandan görüş alınmış; ilgili tüm resmi kurumlara yazı ile başvurulmuştur.

buna göre;

kadıköy belediyesi tarafından dr.esat ışık caddesi ile şehit cem nuri başgil sokağını birbirine bağlayan 8m.lik bir ulaşım yolu geçirilmek istenmekte; buna dayanak olarak ta 21.12.1973 tarihli bir uygulama planını göstermektedir.

1973 tarihli bir planın bugünkü ihtiyaçlar ve kamu yararını gözetmesi mümkün değildir. kaldı ki bu plandan sonra istanbul büyükşehir belediyesi tarafından yapılmış ve halen bu bölgeyi kapsayan ve yürürlükte olan 1994 tarihli 1/5000 bir nazım imar planı bulunmaktadır.

bu planda söz konusu yol görünmemektedir.yine bu planda yer alan uygulama notlarına göre, 1994 tarihli 1/5000 nazım planda bulunmayan bir konuda uygulama yapılmak isteniyorsa ilçe belediyesi tarafından mutlaka 1/1000 uygulama planı yapılma zorunluluğu var ve kadıköy belediyesinin böyle bir çalışması bulunmamaktadır.

kadıköy belediyesince 1/1000 plan yapılsa dahi; planda, bu yolun önünden bir tretuar çizgisi geçmediği için, bu yol bir ulaşım yoludur ve nazım imar planında yer almayan bir ulaşım yolu,1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile getirilemeyeceği için , 1/5000 ölçekli nazım imar planı büyükşehir belediyesi tarafından tümüyle revize edilerek, bu yol gösterilmezse bu yolun açılması - milli eğitim izin verse bile mümkün değildir.
    hem planlama ilkesi ve hem de planlama mevzuatı gereği, ulaşım sistemi ve hiyerarşisi nazım imar planlarında kurulur, sonradan uygulama imar planı kararıyla ulaşım yolu getirilemez. (3194 sayılı imar kanunu’nun 5.maddesi ile plan yapımına ait esaslara dair yönetmeliğin 3.maddesindeki tanımlar)
    1/5000 ölçekli nazım imar planında ve buna dayalı olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planında, plan değişikliği yapılarak bu yol geçirilmek istenirse; bu plan değişikliğinin yapılmasının ön şartı “ kamu yararı ve zorunluluktur”
    plan yapımına ait esaslara dair yönetmeliğin 3.maddesinin 6 nolu bendi gereği, plan değişikliğinin “bilimsel,nesnel ve teknik gerekçelere dayanması ve kamu yararını zorunlu kılması” gerekmektedir.
    plan’ın incelemesinden anlaşılacağı gibi, bu yolun açılmasında bir kamu yararı yoktur;zorunluluk ta yoktur. zira bu yol, şehit cem nuri başgil sokak, emin onat sokak ve nezihe gürbüz sokak’ta oturanları dr.esat ışık caddesi’ne kestirmeden çıkmalarını sağlamak için açılmak istenmektedir. sözkonusu sokaklarda oturanların, şair nefi sokak ve hülya sokak kanalıyla dr.esat ışık caddesine çıkışları vardır.
    ayrıca bu yolun açılmamasının , dr. esat ışık caddesi’nde trafiğin aksamasına neden olacağı da savunulamaz. bu yol ayrıca, kal binalarının komşu parselden “çekme mesafeleri”ni de ihlal etmekte, imar mevzuatına aykırı bir durum yaratmaktadır.
    okula servis araçlarının dr.esat ışık caddesi trafiğini aksatmadan giriş-çıkışını sağlayan bu geçişin genel ulaşım yolu olarak şehit cem nuri başgil sokağa bağlanması, hem okula girip çıkacak servis sistemini aksatacak hem de dr.esat ışık caddesinin trafiğini çözülmez bir biçimde aksatacaktır.
    plan yapımına ait esaslara dair yönetmeliğin 29/3 maddesi gereğince, plan değişikliği ile 7 m.den dar yaya yolu ve 10 m.den dar ulaşım yolu yapılamaz. plan değişikliği ile açılmak istenen yol 8 m.lik bir ulaşım yoludur. her ne kadar, meskun alanlarda mülkiyet ve yapılaşma durumuna göre, bu standartlara elverdiğince uyulacağı hükmü getirilmişse de, zaten böyle bir yolu geçirme zorunluluğu olmadığı ve bu yolu geçirmenin kamu yararına geçerli bir gerekçesi de bulunmadığından standartlara elverdiğince uyma da söz konusu olamaz.
    okul alanları, çevre kanuna dayalı olarak çıkarılmış olan gürültü kontrol yönetmeliği gereğince gürültüye hassas son olarak kabul edilmekte olup, olduğunca trafik yollarından uzak durması gerekirken, hiç bir zorunluluk yokken iki okulun arasından böyle bir ulaşım yolu geçirilmesi mevzuata aykırı olduğu gibi, ne şehircilik ilkeleri ile ne planlama esasları ile ve ne de kamu yayarı ile izah edilebilir.
    tüm bunlara rağmen mili eğitim’in olur vermesi ve belediyenin de bu yolu açmaya girişmesi halinde yukarıdaki gerekçelerle derhal dava yoluna gidilecektir.
    tüm kurumlardaki her türlü gelişme dikkatle izlenmektedir.

kalid
    (palanthaser, 01.04.2005 21:26)
  22. (bkz: yazışa gel)
    (stocky2001, 01.04.2005 23:02)
  23. kuruluşunun 50. yılı olması sebebiyle bir balo düzenleniyor kuruçeşme divan'da. davetiyeler biraz tuzlu fakat. (150 milyon)
    (amorph, 22.08.2005 16:55)
  24. eylül ayından evvel alınan 50. yıl balosu davetiyeleri daha hesaplı olan, kredi kartına da taksit yapan ilginç bir okul. dükkan.*

ayrıca alakalı olarak:

(bkz: http://www.kalforum.com)
    (palanthaser, 22.08.2005 16:57)
  25. üniversiteden mezun olduğumda bile hangi okuldansın sorusuna muhtemelen kadıköy anadolu diye cevap vermemi sağlayacak okul,okulum.

olsa da okusak bir daha..
    (krivetz, 01.12.2005 00:41)
 sayfa  / 2