kadınlarla tokalaşmayan erkek   

adana çık aradan

1. erkeklerle tokalaşmayan kadının varlığı kadar gerçektir bu da. ideolojik nedenleri bilemem ama 20 yaşıma gelene kadar ben de böyleydim, hala da çekinirim. garip gelebilir belki bir çoğunuza ama nedense kadınlarla el sıkışmaktan huylanıyorum ben. çok yumuşak geliyor elime, çürük domatese dokunamamak gibi bir şey. el sıkıştığımda güven hissetmek istiyorum sanırım, elimin gerçekten sıkılmasını; gücün varlığını... bir çok kadında sanki üflesen düşecekmiş gibi kalkar zaten o el, pamuğu sıkmak gibi bir şey. tamam cins-i latiftir kadın, naziktir doğru; ama ben yapamıyorum. sanırım sarılmak yahut yanak yanağa selamlaşmak daha rahat benim için. acaba bir ben miyim bunu yapan, uzun zaman da merak etmişimdir.
    (chew, 02.10.2008 04:39 ~ 04:40)
  2. elif şafak'ın med cezir adlı eserinde bir makalenin ana konusudur. okunmalıdır.
    (akılfikirdükkanı, 02.10.2008 19:54)
  3. olaya direk "amına koyıyım, elini sıkınca bile tahrik olacak kadar pis abaza, mollo, göt, bok, püsür, erkektir, bu yüzden el sıkmak bile günah, ayıp, kötü, kaka sanan erkektir" şeklinde yaklaşılmasının yanlış olduğunu düşündüğüm erkektir.

üstteki şeyler de bir bölümü için doğrudur ancak şahsen ben her kadınla tokalaşmam, tokalaşınca duvarlara tırmandığım veya direk orda ereksiyon olduğum için değil, kadının bu durumdan rahatsız olabileceğini düşünürüm, ha nedir, kadın elini uzatırsa tokalaşırım o zaman sorun yok ama her kadına da elimi uzatmam, genelde karşılık veren taraf olmaya çalışırım.

bi de şey var, kime elimi uzatıp kime uzatmayacağımı neye göre anlıyorum? işte tam bu noktada dış görünüşe aldanabiliyorum, kusura bakmayın. nitekim bi kadın saçını gördüğümde bile kendimi kaybettiğimi düşünüyorsa elini tutmak kim bilir ne hisler uyandırır onda. herkes tikat etsin bundan ötürü.
    (yaşlı çocuk, 02.10.2008 20:07)
  4. (bkz: obsesif kompulsif bozukluk)
    (hotel california, 02.10.2008 20:12)
  5. kendi tercihidir, tabii ki saygı.
    lâkin -tahrik olurum diye- 8-9 yaşlarındaki kız çocuklarına bile dokunamıyorsa işte orada çok ciddi psikolojik sorunlar var demektir.
    (sinirliyim ezelden, 02.10.2008 20:24)
  6. az evvel o eliyle sikini kurcalamış veya osbir çekmiş olabilir, aferin ona. iyi yapıyor. ben olsam uzatırım mesela, hayvanlık yapar tokalaşırım o ellerle.*
    (jugis nomen, 02.10.2008 20:28)
  7. gün içinde çalışma ortamında elini sıktığım insanın kadın mı erkek mi olduğunu bile düşünmezken, ki el sıkma nasıl bir farklılık yaratır iki cins arasında onu da anlayabilmiş değilim, birilerinin bunun ayırdında olması ve karşı cinsin elini sıkmaktan kaçınması her daim aklının belden aşıda olduğu düşüncesi yaratıyor bende.
    (hariboo, 02.10.2008 20:32)
  8. uzaktan kuzenimdir. annemle annesi kuzen işte, öyle uzak da sayılmaz. askere gitmeden önce –şehir vermeyeyim - senin benim gibi biriydi. ne olduğunu biz de anlamadık. artık bayramda falan elini uzatıyorsun, o kendi eliyle göğsünü tokatlayıp "elhamdülillah" yapıyor. ilk yaptığında "n’oluyosun oğlum?" diyecek olduk; ama adam kaptırmış. sonra evlendi falan, böyle daha gözlerini bile göremediğimiz biriyle, kadın da erkeklerle tokalaşmıyor, çarşaf bir yana, bir de gözlerinde bile perde gibi bir şey var. ikisi de karşı cinsle beş duyusunu iletişime geçirecekler diye ödleri kopuyor. nerede otururlar, nasıl insanlarla gelir giderler, ne yer ne içerler bilmiyorum. ailenin kadınlarıyla bir sofraya oturmaz, yediği tabaktan yemez, olduğu odaya girmez, odanın önünden geçse bile başını öne eğer, eşi de aynı şekilde davranması için sıkıca tembihlenmiştir zaten. amma sağlam yıkıyorlar bunların beyinlerini, bir daha su götürmüyor.

bu arada kuzen dediğim ingilizce öğretmeni. anlamadığım da budur ki; kan bağın hat safhada olan bizlere bile böyle davranıyorsan, acaba kız öğrencilerinin gözlerine bakabiliyor musun söylediklerin amacına ulaşabilmiş mi ulaşamamış mı anlamak adına? ya da türkiye cumhuriyeti’nin bir okulunda, cumhuriyet çocukları karşında bilgi beklerken yerine asla tam getiremeyeceğin bu görev varken; o kadınında örttüğün ve sende de olan beyin var ya, işte onun tam da üzerinde duran portrenin de etkisiyle hiç mi sızlamıyor? sana ve senin gibilere acıyorum. din, kitap, peygamber diye tutturmuşken diliniz; asla ödeyemeyecek ata’mın hakkını eylemleriniz. yazık.
    (fani, 04.10.2008 00:23)
  9. tokalaşınca aids kaparım zanneden erkek tipi olabilir.birinin elle yanakla ereksiyonun gerçekleşmeyeceğini, çocuk olmayacağını anlatması lazım.
    (zagnem, 04.10.2008 00:27 ~ 01:11)
  10. bu bayramda gördüğüm amcadır, elini anneme, ablama ve bana öptürmemiş, bizi kıs kıs güldürmüştür. ama pamuk gibi uzun sakallarıyla pek sevimli, pek şekerdi orası ayrı.
    (boşgezeninboşkalfası, 04.10.2008 00:31)
  11. muhtemelen şafii mezhebine sıkıca bağlı insanlardır.
    (denetçi 34, 04.10.2008 00:32)
  12. eline verilmesi gereken erkektir. namahrem'de olmaz hem. tutsun, sallasın falan belki stresini atar, oyalanır.
    (pristique, 04.10.2008 00:32)
  13. belki de korkuyordur.
    (agoni, 04.10.2008 00:33)
  14. bizi neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamadığım erkeklerdir. anlıyorum ki, topluluk içerisinde elinizi uzattınız ve o da kabul etmedi, rezil olduğunuzu sandınız. şimdi de öç alıyorsunuz. aklınızca tabii. yüzlerce kez söyledim size, daha önemli şeyleri tartışalım, daha önemli konularda beyin fırtınası yapalım. lütfen ama.
    (anlasılmayan, 04.10.2008 15:05 ~ 21:05)