belki bunu yapan erkekler de vardır ama şahsen bu yaşıma geldim sevgilisine, eski sevgilisinden dert yanan bir erkek görmedim, duymadım.
kadınlar mı?
bak işte o konuda deneyimlerim, gözlemlerim var.
yok yapmayanları da vardır elbet ama istisnalar kaideyi bozmuyor, bozamıyor.
"eski sevgilim çok hededeydi, çok çektim, çok üzdü beni"
"düşünebiliyor musun bana hebele yaptı"
"o kadar hedeydi ki, bana bikbik diyebildi"
bu ve buna benzer cümlelere maruz kalmak... karşınızda aşık olduğunuz, birlikte olmak istediğiniz insan var ve size eski sevgilisiyle yaptıklarını anlatıyor. vay anam vay... hele kaptırıp giderse eyvah eyvah...
eminim bazılarınız bunu dürüstlük olarak alacaktır ama dürüstlük sorulan sorulara yalan cevap vermemektir. ve gerçekleri söylememek, her zaman
yalan söylemek değildir.
ve sanmıyorum ki hiçbir erkek, sevgilisine, eski sevgilisini sorsun. yok, merak edebilir o ayrı bir konu. ama sormaz.
zira, her gerçek insanı mutlu etmez, bazı gerçekleri öğrenmek insana hiçbir şey katmaz, o gerçekleri öğrenmeden daha mutlu ve mesut devam edebilirsin hayatına.
yanlış anlaşılmasın efendim sözüm bayanlara değil sadece, aynı gafleti gösteren hem cinslerime karşı da tepkiliyim.
toparlıyorum:
yeri gelince ufak detaylar anlatılabilir elbet. zira, o geçmiş, sadece bir birlikteliğin değil, yaşantınızın da yansımasıdır. ama bazı detaylar var ki; ne anlatmak size bir şey katar, ne de duymak karşınızdakini mutlu eder.