kadın şeytansa erkek şeytanın kralıdır dedirtecek söz. kaburgamızın altın parçaları onlar. eğer onlarda kötülük varsa kaynağı biz erkekleriz; zira kaburgamızdan bir parça alınmak suretiyle yaratılmışlardır.
lakin erkekler gibi kaba kuvvete sahip olmadıkları için söz hakimiyetiyle erkekler üzerinde iktidar kurmaları da apayrı bir konudur.
elmayı da havva'nın gazıyla yemişti değil mi adem. dur bi dur her an fikrim değişebilir.
sevin işte birbirinizi.
kadınların erkekler gibi olduğunu reddeden önerme. benim düşünceme göre kadınlarda her insan gibi insandırlar ama iş ikili ilişkiye gelince birden dönüşüme uğrayıp birer şeytan olurlar. bir kadınla dost olun, arkadaş olun, ortak olun, yoldaş olun sorun çıkmaz ama ne zaman ki sevgili olursunuz vay vay... duygusal meselelerde erkekler genellikle vicdan sahibi yaratıklarken kadınlar ellerinde satır takır takır doğrar adamı.
doğrudur tabii. valla. inanmıyorsan kendin gör: kedi kesiyor bunlar. kediyi sıksalar suyunu çıkarırlar o derece. şarap yerine kan içiyor, bej rengi yerine kırmızı ve siyah renklerde giyiniyorlar. bağırsakları yok. ruhani varlıklar sonuçta. şeytan dedik unuttun mu hop! bu önerme "kızlar sıçmaz, kusmaz ve osurmaz"ı da doğruluyor böylece.
tek suçlunun sistem olduğunu da biliyorlar. çark mağdurları hepsi. kırmızı kocaman kan çiçekleri... (lirik etkiyi de severler.) rock'n coke'u da asla kaçırmıyorlar bilesin. üniversitede de teklif ediyorlar. hadi gözün aydın, kaynanan seviyormuş.
"kadın en büyük fitnedir" şeklinde bir hadisi (ya da ayet, tam olarak hatırlamıyorum- ki zaten varlığından da şüpheliyim) ders konusu olarak işleyen eski din öğretmenime son derece uygun bir inci
kadınlar da şeytanlar olabileceği gibi erkekler için de şeytanlık sözkonusudur.
neye göre, kime göre..
bir mevzuda şeytan olan bir kadın yahut bir erkek, başka bir mevzuda şeker gibi bir insan olabilir.
saçmasapan bir genellemeden öteye gitmeyen bir cümledir.
(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
en az bunun kadar.
(bkz: kadınlar maymun gibidir)
"şeytan çok yaşlandı ve onu anlamak için yaşlanmak gerekir." sözü ışığında henüz bir şey diyemeyeceğim, en iyisi susayım tavrını takınmama neden olacak tuhaf ifadedir.
edit: aradan günler geçmiş bu giriyi yazalı. bugünlerde şu sonuca vardım. şeytan'ın kötülüğün simgesi olduğundan neden bu kadar eminiz? eğer temel parametre allah'ın emrine karşı gelmekse eminim şeytan'a fark atarız bu konuda. şeytan bir kez secde etmedi. eminim aramızda alnı seccadeye değmemiş müslümanlar vardır. hayır, mesele allah'a itaat etme ise şeytan, allah'ın " sana izin verdim. insanlarla uğraş bakalım hangisi sana kanacak, hangisi kanmayacak.." mealindeki emrine alem varolduktan beri uymakta. hangimiz bu konuda onunla yarışabiliriz. şunu söylemeliyim ki şu dünyada insanlar iki cins : kadın-erkek. eğer " x şeytandır." önermesi ilk önce erkeklerin aklına geldiyse bence erkekler daha şeytandır. zira şeytan olduğu iddia edilen kadınların binlerce yıldır aklına gelmemiş bu cinliği ancak erkekler yapar. bu da onları şeytan yapmaya fazlasıyla yeter.