(bkz.
genelleme yapmak)
(bkz.
genellemeye karşı olmak)
edit: zannedersem başlık başıma kalmış, yoksa eskiden bile olsa bu kadar hayvan olabileceğimi sanmıyorum.
emin değilim.
(ephendy, 09.07.2004 17:06 ~ 13.07.2008 01:35)
dolayısı ile erkeklerin %90 ının hayvan oğlu hayvan olduğunu öne süren genelleme.
düşünülmemesi gereken ama bir takım insanlar tarafından düşünülüp sözlükte başlık açılan cümledir.
gerçekten bu söylediklerine inanıyorlar mı ?
insanı bu denli saçmalattıran olay nedir ?
sorularını akıla getirmesi halinde aman diyip es geçtiğim ama içimden geleni söyleme gereği bulduğum başlıktır.
kabullenmesi neden zor anlamadığım konu.. erkekler içinde, kadınlar için de bu geçerlidir ki bunu kabul etmeyen büyük olasılıkla o doksan içinde bulunmaktadır..
yeni bir cümlenin başlangıç kelimeleridir, cümle bitmemiştir çünkü ortada yüklem yok. neler söylenebilir bu kelimelerle başlayan bir cümlenin devamında;
-kadınların yüzde doksanı hayvan-/dır derseniz, kadınlara söz hakkı doğuran, hakaret olarak alınacak bir cümle kurmuş olursunuz.
-kadınların yüzde doksanı hayvan-/severdir derseniz, genelleme yapmış olursunuz.
-kadınların yüzde doksanı hayvan-/dan korkar derseniz, yine bir genelleme yapmış olursunuz.
-kadınların yüzde doksanı hayvan...... boşluğa istediğinizi yazın ve kararınızı verin. ama bu haliyle hiçbirşey ifade etmeyen kelimeler topluluğu hakkında fikrimi beklemeyin.
götten istatistiki bilgi sallamak konusunda başarılı bir çalışmadır.
bunu düşünenlerin anneleri de bu %90 a giriyor mu merak ettim şimdi.
insan düşünen bir hayvandır, bu lafı söyleyense düşünemeyen...
(bkz:
ağzı olan konuşuyor)
kadınların yüzde yüzü hayvandır.
erkeklerin de yüzde yüzü hayvandır. biyologlara göre..
ilkokula yeni başlamıştık ilkokul diyorum o zamanlar ilköğretim değil henüz okulun adı, hatta dur lan daha ilk okula başlamamıştık sanırım. ya da ne biliyim işte 7-8 yaşında velettik. kızlarla oyun oynamazdı bizim mahallede erkekler, diğer erkekler gibi misket oynamalı, gazoz kapağı oynamalıydı, dikşın (tabanca efekti) sesleri ile oynanan oyunlar ile kurtlar vadisinin temelleri atılmaktaydı.
kızlarda erkekler kendileri ile oynadığında, "kızların içinde kızılcık bebek" diye alay ederlerdi...
çocuklara daha o zamandan empoze edilmişti karşı cins öcüdür diye. halbuki abazan gençlik bir süre sonra karşı cins için düşen dibini yerlerden toplamaya çalışacaktı.
neyse konunun dışına doğru taştığımı farkediyorum, bütün kadınlar hayvandır diyen şahıs, ya kötü bir çocukluk geçirmiş ve çocukluk yıllarından çıkamamış, ( ne biliyim çükü felan küçüktür hayvan gibi gelir kadınlar)...
ya da kızlar ile yakınsama kuramamaış, elde edemiyoruz bari bok atalım da, küçümser ayağına karı kız peşinde koştuğum anlaşılmasın ayaklarındadır. halbuki kadının biri verse binbir türlü hayvan taklidi yapıp hayvanın alası olacaktır.
hadi bunu da geçtik...
lan ana lan, kadın dediğinin çoğu bre hayvan, senin anan hayvansa diye devam etmek geliyor içimden ama kendi hayvanlığını kutsal annene bağlamaya kıyamıyorum.... o seni insan olarak doğurmuştu...
not: iş bu yazı herhangi bir gerçek kişi, kurum vs. için yazılmamıştır. genel düşüncelerdir.
kadınların %10'una yönelik hakaret içeren söylem. hepimiz hayvanız sonuçta da, bu %10 muşmula ağacı mı, mavi-yeşil alg mi yani?
eğer öyleyse memeli hayvanlar kategorisine rahatlıkla sokabiliriz sanırım.
yanlış orandır. yüzde yüzü hayvandır. erkekler de öyle tabi. düşünen manasında. gerçi yüzde doksanı düşünmediği için düşünen kelimesini eklemeye gerek duymamışlar sanırım. bir de kadın yerine insan denilseydi, o zaman çok güzel olurdu.
(camel, 12.09.2007 16:51)
eksik önermedir.kadınların yüzde 90nın hayvan olması ,kalan yüzde 10unun hayvan olmamasını getirmemekle beraber yüzde 100
memelidirler.ha bir de
omnivorbeslenirler.
(cybi, 12.09.2007 16:58 ~ 13.07.2008 13:46)