kur'an'a göre tam tersi gerçek olan önerme. zira nisa suresi 34. ayet, elmalılı hamdi mealiyle aynen şöyle demektedir:
erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. çünkü allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden
üstünyaratmıştır. bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. iyi kadınlar,
itaatkarolanlar ve allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. bunlar da fayda vermezse
dövün. eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. çünkü allah çok yücedir, çok büyüktür.
tabi ne olursa olsun ben eşitsizliği tasvip etmem fakat,
islam evrensel bir dindir diyen arkadaşların tepkileri ne olur bilemem tabii.
yukarıdaki yazıma bir allah'ın kulu çıkıp da, "hayır hata var kardeş, bu böyle değil, vs" diye mesaj bile atamadı ama kabullenemediği düşünceyi kötülemek vasıtasıyla orgazmın doruklarına ulaştı. çünkü yazdıklarım islam dinine göre tamamen güvenilir kaynak olan, toplumun çoğunluğunun inandığı ama okumaya tenezzül etmediği kitap, kuran'ın
* apaçık ayetlerinden biriydi. ben yalnızca, o inandığınız kitabın ayetini size gösterdim, ve kişisel kanım olarak da "bayanlara el kalkmamalı" dedim. kalksın ve kalkmalı diyenler de çağdaş hukuk normlarına göre suç işleyeceklerinden ötürü bu evrensel bir düşünce değildir dedim. aksini iddia eden varsa bildirsin bir zahmet.
an itibariyle en sevilmeyen tek eserim budur ve bununla da gurur duyuyorum, vitrine çıkmasından ötürü. o sebeple eksi oy veren arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım, ah bir de fikre fikirle de karşılık verebilselerdi...
edit2:
nickini vermek istemeyen seyirci rumuzlu arkadaşımız, gayet medeni şekilde bir mesaj atıp bana
yaşar nuri öztürk mealinden ayet açıklamasını gönderdi. ben de bu meali biliyordum, genel kabul gören meallerden daha farklıydı. ifadeler olabildiğince yumuşatılıyordu.
fakat şunu söylemeliyim ki, benim size sunduğum meal islam camiasında en kabul görmüş meal olan ve an itibariyle en iyi meal olarak zikredilen
elmalılı hamdi mealidir. bu meal atatürk'ün isteğiyle çevrilmiştir. ayrıca, kuran'daki kadın hakları konusunda daha objektif bir fikir sahibi olmak istiyorsanız, gerçekten samimi olarak eleştirel bir gözle
ahzab suresi ve
nisa suresini okumanız çok faydalı olacaktır. inansak da inanmasak da neye inanıp inanmadığımızı bilmek en iyisi olacaktır.