kadınların erkeklerden üstün olması 

adana çık aradan

1. kadın erkek diye ayrım yapmayanların insana insan olduğu içi değer verenlerin bunun bilincinde olanların umursamayacağıu hatta gülüp geçeceği önerme.
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 09.11.2005 15:50)
  2. (bkz: apandisti patlayanın üstün varlık olması)
    (bkz: hemoroidle yücelmek)
    (azwepsa, 09.11.2005 15:58)
  3. (bkz: yalan)*
    (rüzgarakarşı13metreişeyenadam, 10.11.2005 13:28 ~ 04.06.2007 22:45)
  4. yalan..
    her halükarda erkekler üstündür. kabul etmek gerekir..
    (posforanj, 10.11.2005 14:30)
  5. kur'an'a göre tam tersi gerçek olan önerme. zira nisa suresi 34. ayet, elmalılı hamdi mealiyle aynen şöyle demektedir:

erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. çünkü allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. iyi kadınlar, itaatkar olanlar ve allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. bunlar da fayda vermezse dövün. eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. çünkü allah çok yücedir, çok büyüktür.

tabi ne olursa olsun ben eşitsizliği tasvip etmem fakat, islam evrensel bir dindir diyen arkadaşların tepkileri ne olur bilemem tabii.

edit + eksi oy veren arkadaşlara teşekkür:
    yukarıdaki yazıma bir allah'ın kulu çıkıp da, "hayır hata var kardeş, bu böyle değil, vs" diye mesaj bile atamadı ama kabullenemediği düşünceyi kötülemek vasıtasıyla orgazmın doruklarına ulaştı. çünkü yazdıklarım islam dinine göre tamamen güvenilir kaynak olan, toplumun çoğunluğunun inandığı ama okumaya tenezzül etmediği kitap, kuran'ın* apaçık ayetlerinden biriydi. ben yalnızca, o inandığınız kitabın ayetini size gösterdim, ve kişisel kanım olarak da "bayanlara el kalkmamalı" dedim. kalksın ve kalkmalı diyenler de çağdaş hukuk normlarına göre suç işleyeceklerinden ötürü bu evrensel bir düşünce değildir dedim. aksini iddia eden varsa bildirsin bir zahmet.

an itibariyle en sevilmeyen tek eserim budur ve bununla da gurur duyuyorum, vitrine çıkmasından ötürü. o sebeple eksi oy veren arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım, ah bir de fikre fikirle de karşılık verebilselerdi...

edit2: nickini vermek istemeyen seyirci rumuzlu arkadaşımız, gayet medeni şekilde bir mesaj atıp bana yaşar nuri öztürk mealinden ayet açıklamasını gönderdi. ben de bu meali biliyordum, genel kabul gören meallerden daha farklıydı. ifadeler olabildiğince yumuşatılıyordu.

fakat şunu söylemeliyim ki, benim size sunduğum meal islam camiasında en kabul görmüş meal olan ve an itibariyle en iyi meal olarak zikredilen elmalılı hamdi mealidir. bu meal atatürk'ün isteğiyle çevrilmiştir. ayrıca, kuran'daki kadın hakları konusunda daha objektif bir fikir sahibi olmak istiyorsanız, gerçekten samimi olarak eleştirel bir gözle ahzab suresi ve nisa suresini okumanız çok faydalı olacaktır. inansak da inanmasak da neye inanıp inanmadığımızı bilmek en iyisi olacaktır.
    (cerceve, 15.11.2005 00:12 ~ 09.12.2005 11:42)
  6. ataerkil toplumda yaşayan kadın milletinin bu toplumdan kendisinin dahi çıkmak istemiyorken ki ruh hali ile kendi dışavvurumlarının çakışması sonucunda ortaya çıkan teorinin hatun kişiler tarafından benimsenimesi.
    (bkz: kadın)
    (aziz, 15.11.2005 02:45)
  7. "dünya kadar malın olacağına fındık kadar amın olsun" sözünü doğru bulmak için geçerli bir hadisedir. e budur.
    (close2death, 26.11.2005 12:52)
  8. kadınların erkeklerden daha duygusal olduğu savını içerdiği için baştan yanlış olan önerme. zira erkekler ağlamaz, yaşarlar. kadınlarsa dakika başı ağlayarak harcarlar duygularını... bunun en büyük kanıtı ise dünya tarihinde kayda değer bütün aşk şiirlerinin ve hikayelerinin yazarlarının erkek olmasıdır...

edit: geçen zaman içinde yazara defalarca yedirilmiştir bu sözler..
    (kısaveacısız, 26.11.2005 17:56 ~ 24.02.2007 07:19)
  9. (bkz: yok öyle bir şey)
    (husatin, 10.05.2006 07:15 ~ 07:16)
  10. "kadınların erkeklerin önünde olması" durumunu saymazsak en sevdiğim pozisyon.
    (muzevir, 10.05.2006 11:54)
  11. bazı yönlerden üstün ya da farklı oldukları doğru;

- kadınlar erkeklere göre acıya daha dayanıklıdırlar(öteki türlü çocuk doğurmaları çok zor olacaktı).
    - vücutlarındaki yağ oranı erkeklere göre daha fazla olduğundan soğuğa, açlığa, susuzluğa daha dayanıklıdırlar.
    - bakteriyel ve virütik hastalıklara karşıda daha dayanıklıdırlar.
    - aynı anda birden fazla işi erkeklere göre daha iyi yaparlar bunda sağ ve sol beyinleri arasındaki bağlantının daha kısa olması sebep olabilir.
    - hafızaları daha iyidir.
    - erkeklere göre daha akıcı ve düzgün konuşabilirler.üçük kız çocuklarının genelde erkeklere nazaran daha erken konuşmaya başlaması buna örnektir.
    - yabancı dil öğrenme kaabiliyetleri de yüksektir.
    ...
    (husatin, 19.08.2006 13:44 ~ 12.05.2007 22:59)
  12. yok öyle bir şey üstün falan değiller. ama insanlar eşittir geyiği de yapmayacağım.
    her iki tarafın birinde olup diğerinde olmayan kendine has özellikleri vardır. daha arada kıyaslama yapmak bile hatalıdır. bir bir özellikleri sayılabilir ama bu üstünlük belirtmez iki taraf için de...
    (hell guardian, 19.08.2006 13:46 ~ 13:47)
  13. (bkz: @904863)
    (sunflower, 19.08.2006 14:29)
  14. (bkz: @866081)
    buna da aynen..
    (bkz: polemik yaratıyım sözlük karışsın)
    (atalante, 19.08.2006 16:58 ~ 17:00)
  15. (bkz: olumlu ayrımcılık)
    (finch, 03.01.2007 21:41)
  16. malesef böyle kalacaktır...
    (dengesek, 25.02.2007 02:42)
  17. (bkz: erkeklere hayatı kadınlar öğretir)
    (soldier in the army, 01.04.2007 23:11)
  18. kadınların ağrı eşiği erkeklerinkinden 9 kat daha yukarıdadır. bu açıdan bakılırsa kadın erkekten üstündür.
    (papazzz, 01.04.2007 23:18)
  19. (bkz: hasiktir oradan)*
    (seth mescaline, 01.04.2007 23:19)
  20. feministlerin beslenme noktasıdır, ama çoğu kez bir ayrımı insanlar kaçırır. her iki cins tümüyle mükemmel değil, eğer olsaydı ne kadın erkeğe ne de erkek kadına muhtaç olurdu. her ikisi de bir olunca eksikliklerini birbirinden alıp tamamlayarak mutlu olurlar. zaten tümüyle bir mükemmel erkeğin gay, tümüyle mükemmel bir kadının ise kedileriyle yaşlanan feminist veya lezbiyen olması da bundan dolayı. kısacası üstünlük belirlemek tümüyle üstün olduğu manasına gelmez. üstün oldukları noktalarsa şunlardır;

- duygusal olarak gelişmişlerdir. hüznü en derin yaşayan fakat çabuk kaldırırlar, sevinci kıskançlığı daha net hissedebilirler.
    -tanrıvergisi olan organizasyon yetenekleri vardır, onlarca karışık işi isteseler bir çırpıda bitrirler. sabah saçı başı yapıp makyajı yerinde o gün finalinden iyi notu alıp aynı günün akşamında sevgilisine kur yapabilecek kadar kıvraktırlar.
    - olaylara erkekler gibi kesin çizgi çekmezler, sabah reddettikleri şeyleri akşam kabul edebilirler.
    (spaindustrial, 01.04.2007 23:29 ~ 23:30)
  21. bazı sözlük yazarlarının bilmedikleri, öğrenmeye de hiç zahmet etmedikleri konularda nasıl da atıp tutabildiğini kanıtlayan iddia. zira bu önerme düpedüz faşizan bir tavrı içinde barındırır ve feminist hareketle - hiç de yaygın olmayan gayet sığ söylemler hariç- hiçbir alakası bulunmamaktadır, feminist hareketin son tahlilde tüm insanların özgürleşebilmesi yönündeki idealine adeta nanik yapmaktadır.
    (veni vidi pipi, 06.05.2007 21:38 ~ 21:38)
  22. (bkz: kadın üstün olmaz bülent üstün olur)

(bkz: idare et)
    (semestersami, 06.05.2007 21:52)
  23. yüzyıllardır insanların farkedemedikleri durum. hep erkek üstün bilirlerdi. atalarımız çok cahilmiş canım.

şaka bir yana bir insan sırf cinsiyetinden ötürü diğerlerinden üstün oluyorsa vay halimize diyor, başka da bir şey demiyorum.
    (tuygun, 11.03.2008 11:55)
  24. temelde kadın erkek arasında belirgin bir üstünlük olmadığını düşündüğüm için yanlış bulduğum önermedir. ancak kadınların hemen hemen her toplumda baskı altında olmaları ve ikinci sınıf görülmeleri nedeniyle sürekli bir kendini ispat çabası içinde olmalarından ve her alanda daha çok çaba göstermelerinden kaynaklanan bir daha iyi olma durumu da mevcuttur.
    (arapbebek, 11.03.2008 12:12)
  25. (bkz: boş zaman öldürgeci)
    (galileogalilei, 11.03.2008 12:31)