belki ilginizi çeker
  1. · uçurtmalar
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · dolmuştan inmeden önce herkesin elini sıkmak
  9. · dodsferd

kadınların anlaşılmaz olma tutkusu  

1. bir tür kişilik bozukluğu olsa gerektir.

bir bilmece olma arzusu bu. ruhlarının gizemli ve karanlık bir şehir olduğuna inanıp, o şehrin sokaklarında kaybolmamızı nasıl da yürekten istiyorlar. oysa bir çarşısı olan küçük bir kasabadır orası. kime sorsan gösterir. ama çözülmemektir ve yitip gitmenizdir bekledikleri. bu bir türlü olmayınca da karşılıklı bunalımlara gebe sitemlerin çağı başlayıverir. ne demişti o şarkıda yonca lodi; "içimdeki düğümleri çözemedin kalsın onlar"

ama size kötü bir haberim var. sizler birer bilmece olsaydınız bile herhalde "bulmaca buldurmaca dil üstünde kaydırmaca" kadar komplike olurdunuz. ruhlarınızdaki o gizemli yolculuklar bir çift tatlı sözle son bulmuştur her daim. bir kırmızı gül ya da iyi kalite bir çikolata kadar anlaşılmazsınız.

asıl sorun kendi kendinizi bir tanrı sanıp kendinize taptığınız o bitmek bilmez ayinlerinizde, yanınızda bizleri de görmek istemenizden ibarettir. yani safları sıklaştıralım muhterem cemaat! belli vakitlerde yo hayır her zaman zikredilmek arzusu. şimdi size gereken şey, sevdiğiniz adamın ibadetlerini aksatmayan ehli takva bir kul olması.

iflah olmaz bir aşka düşmüşsünüz. ama kendi kendinize... aynada duran o kadına karasevdayla bağlısınız. size sizin kadar aşık bir adam aramanızın sebebi de aslında kendinize olan aşkınız.

bu kadar aldatıldığınız, sömürüldüğünüz, aşağılandığınız bir dünyada bile kendinizi çok özel ve anlaşılmaz hissetmeniz tuhaf değil mi? oysa alayınızın şifresi bir. ve o şifreyi bilen herkes kapılarınızdan içeri süzülüveriyor. sizce özel ve önemli olan egonuza özel ve önemli olduğunu fısıldayan herkes.
    (emigrant, 03.03.2009 08:38 ~ 09:17)
  2. kadınların böyle bir tutkusu olduğundan emin değilim. aksine kadın anlaşılmak ve ona göre davranılmak ister. nedense de tam zıttına erkeklerin kadınları anlamak istememe gibi bir tutkuları vardır. zora gelemez erkek, kendi bildiğini okur ve vermediği halde hep ister. sonra da hiç anlamıyorum şu kadınları olur bunun adı.

şu da var gerçi; kanun bu, hayat bu çatışma üzerine kurulmuş. koskoca dünya da herkesin derdi yok karşı cinsle münasebeti düşünür durur. araştırmalar yapılır, kadın erkek üzerine. bazı genellemelere de varılır yüz kişiden bilmem kaçına göre. aradaki ne olacak bu sefer? anlaşılamaz olma tutkusu diye adlandırılacak. yok ya! kimsenin anası güzel değil. rahat bırakın lan kadınları! çekin ellerinizi üzerimizden!

"ne istiyo ki lan bu kadın? yediği önünde yemediği arkasında, dayağı desen sırtından eksik olmaz. ebesinin örekesini* mi arıyo lan bu? tatmin de ediyom her gece."sormaz ama kadına istiyon mu istemiyon mu? çıkar tepinir iner. bırakın bunları. üzerine alınmasın herkes, laf ortayadır. ama bırakın bu dalavereleri de. ah yeter be!
    (idiot, 03.03.2009 10:01)
  3. bir erkek yanılgısısıdır.bir dönem güzel yurdumda postmodern edebiyat diye bir şey peydah olmuştu.bu edebiyatçılar basit bir olguyu,durumu veya olayı öylesine uzun ve karmaşık cümlelerle anlatırdı ki okuyucu ne okuduğunun idrakine ancak üç gün sonra varırdı.bu edebiyatçılar ise anlaşılmamaktan muzdarip bohem havaları ile istanbulun malum semt cafe ve otellerinde cirit atardı. anlaşılmaz olma tutkusu belki bunlar için söylenmiş ve bunlarla sınırlandırılmış olsa bir nebze olsun anlaşılabir bir önerme olur.

gelelim sadede...

kadın anlaşılmamak için özel bir çaba sarfeder. öylemidir gerçekten. sanmıyorum.bütün herkes esasında anlaşılmak için özel bir çaba sarfeder.kadının ya da erkeğin anlaşılmaması yukarıdakine benzer bir durum söz konusu değil ise karşısındaki erkek yada kadının problemidir.mamafih anlama ve anlaşılmayı sağlayan şey dişilik ve erkeklik organları değildir.
    (haymatlos79, 03.03.2009 10:16 ~ 05.11.2009 17:20)
  4. kadının fiziki yapısının el verdiği üzere, bütün ilgi çekici yanlarımız dışa dönüktür. göğüs olsun, popo olsun saklanamadığı taktirde ilgi çekici olmaya mahkumdur. bu durum karşısında nil'in şarkısının da etkisiyle toplanan bütün kızlar; en azından içsel bir anlaşılmaya meyal vermiceklerine dair söz vermişlerdir. işte bu sebeptendir kadınların anlaşılmazlığı.
    (küflü prenses, 03.03.2009 10:20 ~ 06.03.2009 18:16)
  5. (yalnızlık bir yangıdır, 03.03.2009 10:22)
  6. beni anlamasadece sev'dir kadının derdi; fakat bunu bile anlayamaz hiç bir erkek, sonra da anlaşılmaz olan kadın olur, zaten şu dünyada bir kabak da yoktur ki kadının başına patlamasın.
    (piyanogörünümündekiçellodançıkanbağlamasesi, 03.03.2009 10:29)
  7. kadınlara özel bir tutku değildir. insan doğası ilişkilerde ''beni hem anlasın hem de biraz anlamasın'' tadında seyreder. medeniyet, teknoloji vs.. hepsi tamam ama özümüzde ilkel varlıklarız. insanın bunu istiyor olması çok normal değil mi?
    (fade out, 03.03.2009 10:38)
  8. (kayıp uçurtma, 03.03.2009 10:44)
  9. erkeklerin kadınları anlamak istememelerini ardına gizledikleri süper bir bahanedir.

her birey anlaşılmak ister; herkes -sırasıyla- fark edilmek, sevilmek, kabullenilmek arzusunu taşır. bir kadının anlaşılmamaktan keyif aldığını, anlaşıldıkça yeni açmazlara girdiğini sanmak çok çok büyük bir yanılgıdır.

bir erkek, hayatında olmasını umduğu kadını anlamadığında, farklılıkları çözümlemek ya da anlayamayışı kabullenmek yerine, tüm davranışları trip olarak algılamaya başlıyor.

saçını okşayın, "yapma canım" deyin. anlamasanız da anlamaya çalışmanız yeterlidir. hatta bu, gerek ve yeter şarttır. bizler de sizi anlayamıyoruz, endişe etmeyin. tek fark biz anlaşılması gereken şeylerin varlığını gizlemiyoruz, siz "valla yok bi şey" diyorsunuz.

cinsiyet değişiyor ama fark baki maalesef.
    (zinkafnun, 03.03.2009 11:26 ~ 04.03.2009 10:03)
  10. bazı yazarlar tarafından "bayan yazarlara selam ederim" yavşaklığıyla bilinçli olarak gözardı edilse de gayet yerinde bir tespittir. yani "onlar anlaşılmaz olmak değil, sadece sevgi isterler, başlarını yaslayacak bir omuz isterler" muhabbeti ile "kız kaldırma" çabalarınızı takdir edemiyorum, kusura bakmayın.

(bkz: sözlükten kız kaldırmak)
    (bkz: biz bu müziği karı sikmek için yapıyoruz)
    (aggressive, 03.03.2009 17:57)
  11. kadınların da anlayamadığı bir şeydir. tutku değil aslında, kendiliğinden gelişen bir şey. yapılacak hareketlerin bir sistem takip etmemesi, akabinde yapılacak hareketi kestirilememesine neden oluyor. hormonlardan dolmuş taşmış bir vücut olarak ayın her günü farklı tepkiler alabilmek mümkün. adet zamanı yaklaşırken her an patlamaya hazır bir volkan olurken, diğer zamanlar süt dökmüş kedi olabiliyor.

lise 3, biyoloji dersinin konusu üremedir çoğu kişinin bildiği üzere. hocamız hormonların işleyişini ve geribeslemelerini anlatmak için tablo çizmişti. erkek üreme sistemi sayfanın çeyreğinden daha ufakken, kadın üreme sistemi 1 sayfaya sığmıyordu. evet, kadınlar kompleks yaratıklar, biyolojik ve psikolojik olarak.
    (comex, 03.03.2009 18:07)
  12. kadınlar birbirlerini anlamazlar çoğu zaman kendilerinide anlamazlar.bu durum için özel bir davranışta bulunmalarınada gerek yoktur.kadınların anlaşılmaz olması onların kadınlık genlerinden kaynaklanmaktadır.
    (pınarcan, 03.03.2009 18:10)
  13. genetiktir, hatta doğalarında vardır bu tutku. bu tutkuyu sona erdirebilecek şifre "y" kromozomlarındadır, bir mühendis adayı olarak bundan eminim. tabi ki bu eminlik bana kadınları anlayabilme yetisi kazandırmıyor. sadece sorunun kaynağını bulmuş olmakla yetiniyorum.

bence bırakın bu kadınları anlama - anlayamama hikayelerini. haa elimizden zaten bir şey gelmiyor ya, kazara birimiz bir kadını anladı, onun anlaşılmaz olma tutkusuna son verdi, artık onun ne istediğini biliyor.. bu dünyanın dengelerini alt üst etmek demek olurdu, bunu hiçbirimiz istemeyiz dostlarım..

anlasa adem baba anlarmış havva'nın neden o elmayı neden bu kadar istediğini ?!
    (denizin dengesiz rengi, 03.03.2009 18:18)
  14. kadın ve tutku diyince aklıma eti tutku çikolata reklamı geldi. ne alakaysa. dişiliği simgeleyen kadın kırmızı bir kıyafet giymiş. hem anlatıyor hem elbisesini değiştiriyor, peruğunu çıkartıyor, uzun saçlarını tüm seksiliğiyle savuruyor filan. bambaşka bir şey oluyor. sonra başlıyor anlatmaya biz kadınlar herşeyi isteriz, üstelik aynı anda isteriz, tutkulu olsun isteriz filan diye. demekki kadınlar anlaşılmaz değilmiş. iş bir çikolataya bakıyormuş. bana göre öyle değil tabi. ben reklamın yalancısıyım.
    (üçüncü tekil şahısın yandan yemişi, 03.03.2009 18:39)
  15. tutku değil, sadece bazı kadınlar için geçerli olan bir durumdur anlaşılmaz olmak, böyle olmak istemek ya da anlaşılamamak. kendini anlatmak isteyen kadını tutan/tutacak olan bir erkek olduğunu sanmıyorum, buyur anlat arkadaşım. şayet bu sahiden de bir tutkuysa, kapılmayın böyle yersiz tutkulara. üzmeyin beni.
    (siz hepiniz ben tek, 03.03.2009 19:06)
  16. kadınların erkeklerle yarışamayacağı konulardan birisidir bu...istisnaları varsa bilemem ama genelde gözler ufuğa bakarak, yüzünde üzgün bir ifade, anlaşılamayan adam tripleri, bişey var sansınlar diye yaptıklarının bir kısmını saklamak (hayır canım, adam ajan filan değil, geceleri süperman gibi kılık da değiştirmiyor bu akşam büyük ihtimalle ps oynayacak..) genelde erkeklere özgü davranışlardır.
    biri kadınların bu kadar anlaşılmaz olduğunu düşünüyorsa;
    (bkz: pardon ama acın var galiba)
    yoksa kadınların yapıları itibariyle anlaşılmak için her şeyi yapan yaratıklardır. (bkz: kendimden biliyorum)
    (paramour, 03.03.2009 19:21)
  17. (hale yediler, 03.03.2009 20:15)
  18. çözülmüş bir problemdir. erkek olarak yapmanız gereken oyunu kuralına göre oynamaktır.
    (xanobachewsky, 03.03.2009 20:23)
  19. (dirtypain, 03.03.2009 21:01)
  20. birçok erkekte yerini, arazi olma tutkusuna bırakır.
    (hodbinim işte, 03.03.2009 21:21)
  21. (stocky2001, 03.03.2009 21:23)
  22. kadınların değil de bazı kadınların ve hatta bazı insanların anlaşılmaz olma tutkusuna çok rastladım etrafımda. ama bunu genel olarak kadınlara bağlamak yanlış olur.

bu tip insanlar anlaşılmaz olmaktan ziyade etrafındakilere ve özellikle yeni tanıştıkları insanlara gizemli bir hava vermek, esrarengiz bakışlar atmak gibi belirtlilerle kendilerini belli ederler. bu gizemli hava karşı tarafta merak uyandırır haliyle. uzun sohbetler başlar başlamasına ancak anlaşılmaz olma tutkusu tüm beyin kıvrımlarında dolaşan insan gizemli cümlelerini kurarak sohbeti derinleştirir, konudan konuya atlanır. her defasında daha çok ve daha uzun konuşmak istersiniz. çünkü hep yarım kalan, üzeri örtülen konular kafanızı kurcalar. bi türlü anlayamazsınız onu. onun istediği de odur zaten. o istediğini yapmaya başlamıştır bile. siz o karşınızdaki kadını (insanın) bir bulmaca olarak düşlersiniz. zihniniz zorlanır onu çözmeye çalışırken. kafanızı yorar bu insanlar evet. zamanınızın büyük bir bölümünü onunla, onu anlamayla, kalanını bilumum ihtiyaçlarınızı(sıçmak, yemek yemek, uyumak) karşılamayla geçirirsiniz. ancak kendi ihtiyaçlarınıza zaman ayırırken bile o kişi sizin beyninizin içinde dönmeye başlar. sesi yankılanır. konuşmalar aklınızın içinden sanki onunla konuşuyormuşcasına geçer.

anlaşılmaz olmaktan tatmin olan bu kişinin iç dünyasına inmemiz gerekirse, çocukluğunda hiç anlaşılmamış olduğu gerçeğini görürüz. anlaşılamamıştır. hep ilgi gören çocuk olmak isterken, arka sırada sessiz sakin içine kapanık, hoca soru sorduğunda götü kulağı kızaran çocuk olduğu bir gerçektir. aşık olduğu çocuk onu farketmemiştir ergen yıllarında da. hep bir ilgi eksikliği görür etrafındakilerden. en iyi arkadaşı kuzenleri falandır bu anlaşılmaz olma tutkusu olan kişinin. sonra bu kişiye araba çarpar, başına saksı düşer, ya da ne biliyim işte kitaplarıyla yürürken biriyle kafa kafaya tokuşurlar falan, o sırada hayatı gözlerinin önünden film şeridi gibi geçer.

"vay mk" der, " artık hayatın anlamını çözdüm, beni kendine çeken beyaz ışığı bile gördüm, artık hayatın anlamını biliyorum --carpe diem-- " bi kaç haftalık carpe diem felsefesinden sonra bunun da bir boka yaramadığını görür. bir kez daha başına büyük bir kaza gelir. ve asıl hayatın anlamını böyle çözer.

anlaşılmaz olmalıyım, sürekli ağlamalı sızlamalıyım. etrafımdaki arkadaşlarım bana yardımcı olmak istediğinde evet ihtiyacım var buna demeliyim, ama bana yardım etmlerine izin vermemeliyim. hep içime bir şeyler atmalıyım. onlardan bazı düşüncelerimi saklarsam bana tam olarak yardımcı olamazlar zaten. ve sürekli benimle ilgilenirler. ahh aman allah'ım tam istediğim gibi herkes benimle ilgilenecek. çok mutluyum tanrım.

(bkz: kaynak kıçım)
    (bkz: girinin sonlarına doğru saçmalamak)
    (simliboya, 03.03.2009 21:52)
  23. "erkekler, basitsiniz. biz çok kompleks, karışık varlıklarız" cümlesiyle ifade ettikleri tutku. birkaç sebepten dolayı boktan bir tutkudur.
    1- o basit varlıklara aşık oluyorsunuz, neslinizin devamı ve güdülerinizin tatmini adına o basit varlıklara muhtaçsınız.
    2- siz değil misiniz ki bilgisayarda biraz zorlanınca "ay bu ne çok karışık ya!" diye sitem eden. mikrodalga fırının kullanma kılavuzunu okurken "bulmaca çözüyoruz sanki" diye celallenen? madem karmaşık olmak matah bir bok, o zaman her şeyin en karmaşığını kullanın.
    3- mühendislik, insanoğlunun gelişimi için (sadece bunun için) var olan bir meslek dalıdır ve kiss yöntemini yol gösterici olarak alır. (keep it simple and stupid)
    4- eğer anlaşılamazsanız, sorunlarınız asla ama asla çözülmez.
    5- tansu çiller de anlaşılmaz bir kadın. onun gibi mi olmak istiyorsunuz? anlaşılmazlık nedir?
    6- şimdi gidin ve erkek arkadaşınıza günlerdir anlamasını beklediğiniz şeyi bir çırpıda söyleyin. göreceksiniz ki işler böyle çok daha kolay, ilişkiler çok daha mutluluk verici olacak.
    (karakter sınırını sonuna kadar kullanan genç insan, 04.03.2009 01:23)
  24. kadınlar sadece genel duruma bakıldığında anlaşılmaz olurlar. normalde bir kadının davranışları ardışık olarak incelenirse bir sonraki davranışın ne olacağı kesinlikle tespit edilebilir. fakat erkek doğası gereği sabır göstermek istemez. zira erkek adam direk sonuç ister ama bu da maalesef yemez. bu durumda kadınlar anlaşılmaz ilan edilir, ancak aynı durumda erkeklerin de anlaşılmaz ilan edilmesiyle tatlıya bağlanır. yıllar akar gider.
    (wildboy, 04.03.2009 22:30)
  25. bir şarkıdan alıntılarla örneklemek istediğim tutkudur. şöyle ki;

kalomoira - secret combination

"can you see it? you have to discover me"
    "my secret combination, it 's a mystery for you"
    "an open book, well i 'm sorry, i am not. sometimes i 'm acting like a lady. sometimes woman, sometimes baby."
    (aggressive, 07.03.2009 00:54 ~ 00:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil