|
|
- bu cümleyi sarfeden bünyenin yaşadığı gezegen kesinlikle dünya değil çünkü dünya da her geçen gün çalışan kadın sayısı ve kadınların iş hayatında ki başarıları artıyor. bu arkadaşı biran önce dünyaya davet ediyor ve menisinin son spermine kadar desteklediği cümleyi bir de beyin hücreleriyle görüp desteklemesini salık veriyorum...
edit: efendim aylar sonra farkettim ki başlık başımıza kalmış. menisinin son spermine kadar bu önermeyi savunan bir bünye vardı, ona ithafen yazılmıştı bunlar, bir şekilde silinmiş o giriler (ya uçtu ya da kendi özgür iradesi ile sildi), açıklama yapalım dedik...(zoe, 24.03.2005 18:23 ~ 12.03.2006 18:46)
- üniversiteye girmeye hak kazanan milyonlarca kız zengin koca bulmak için o kadar emek harcamıyor, zaten zengin kocaların toplandığı üniversiteler de mevcut, iş hayatında başarılı olan her kadın da patronun yatağından geçmiyor, böyle düşünen zihniyet yarın birgün eşini işe yollamaz çünkü patronun yatağından geçeceğini düşünür, üniversiteden bir eş seçmez çünkü üniversiteye giren kız zengin koca peşindendir, annesi ona köyünden helal süt emmiş*, onun sözünden çıkmayacak, izinsiz sokağa adımını atmayacak birini bulur mutlu mesut yaşarlar, kız çocuğu oluncada üniversiteye filan yollamaz aman zengin koca peşinde koşmasın dimi?
çalışan ve üniversiteye giden tüm kızlara bok atmak yerine çuvaldızı biraz kendimize batırmalıyız sanırım...kadınlığını kullanıp bir yere gelen kadınlar var ama tüm kadınları aynı kefeye koymakda heralde bir sivri zekalık örneğidir...
dünyadan da selamlar....(zoe, 25.03.2005 01:15 ~ 01:18)
- kadınları etkilemek amacıyla güçlü bir erkek imajı yaratmaya çalışan erkeğin elindeki tek araç parası ise, tüm kadınları potansiyel para yiyici olarak görmesi sonucunda oluşan düşünce öbeğidir. uzun zamandan beri kendi parasını kazanıp ev geçindiren, aynı zamanda kendi ihtiyaçlarını da karşılamayı ihmal etmeyen kadınlar vardır ve artan bir ivmeyle oluşmaya devam edecektir. madem kendi kazanıyor, istediği gibi de harcar mantığını sindiremeyen erkeğin saçmalaması da olabilir. hatta bu düşünceye sahip insan potansiyel jigolo olma yönünde ilerleme gösterebilir.
- (bkz: hoşgeldin)
- 5 bayan ve 2 erkeğin çalıştığı bir tasarım ofisi, 09:40 suları:
zavallı tasarımcı akşam zaten bir yığın dertle efkarlanmış ve çareyi içkide aramış, sabah iş yerinde huzur aramak isterken;
bayan no 01. - günaydııııııın! ya akşam aliye'yi izledin mi ? ayyy doktor deniz ne biçim yakışıklı dimee ?
zavallı adam - ne ?
bayan no 02. - doktor deniz bee şey yani..
bayan no 02. - kız neydi onun ismi ya ?
bayan no 02. - heh!! nejat işler - nejat işler
zavallı adam - yok ya tamam bugün veriyom istifayı, zıçarım böyle ekip çalışmasına lan!! alala!(pablo, 25.03.2005 09:27)
- doğu karadeniz'e göç etmekle sonuçlanabilecek haykırış. zira orada, kadın çocuklara bakar, çayları hasat eder, evi temizler, yemeği yapar, tarlacıklara bakar, erkek ise kahvede pişti oynar
- hem özel hayatında hem de iş hayatında kadınlardan darbeyi yemiş bünyenin isyan cümlesidir...allah yardımcısı olsun demekden başka birşey elimizden gelmiyor...*
- grup veya ekip çalışmasında birşeyi beceremeyenleri, hiçbirşeyi umursamayanları ,hayatlarında böyle gelmiş böyle gider mantığıyla hareket edenleri, "çalışma" dediği sanki yük taşımakmış gibi bezgin ve yorgun olma haliyle lig tv tutsağı edenleri * gördükçe hak verilen düşüncedir.
bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar..
***(smooth, 30.03.2005 15:24 ~ 04.10.2006 21:32)
- -kadınların çalıştığı bir dünya da yaşamak istiyorum.
-gezegenimize hoşgeldiniz o zaman.
- özel üniversitelerin bilinçsizce çoğaldığı bir ortamda zoe'nin belirttiği ön yargılar kaçınılmaz oluyor. geçen gün lig tv de yayımlanan ve özel bir üni. kampüsünü tanıtan görüntüler buram buram yozlaşmışlık kokuyordu.... her alanda olduğu gibi bu dalda da yozlaşma kaçınılmaz, bu yüzden geneli ele alıp üretime ve bilime hazırlıklı genç bir kadın nufüsu yetiştirmeliyiz. muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ancak eğitimli ve üretken kadın nufusuyla olur.
- kadınlar evde, işte, hem evde hem işte olmak üzere farklı gruplarda zaten sürekli çalışır halde oldukları için bu başlığın kadınların iş dünyası içinde çalışmaları anlamında olduğunu düşünüyorum.
ancak çalışan kadın oranının şu ankinden yüksek olması ve daha üst pozisyonlarda daha çok kadın olması gerektiği de kaçınılmaz bir gerçek. bu nedenle ben de "kadınların erkekler ile eşit koşullarda çalışıp, eşit ücretler ve terfiler alabildiği bir dünyada yaşamak istiyorum" diyorum.
|