mümkün olsa bile mümkün olmadığı düşünülen , düşünülme(me)si gerek olay. erkek kadını gözlemler, düşünür,tartar, kafasında çözer. kadınlar ise erkeğin düşüncesiz olduğunu, anlamadığını iddia eder. oysa anlamak başkadır, bunu göstermek başka. **** *
adamın biri okyanusta ıssız bir adada mahsur kalır. malum karşısına bir cin çıkar ve dile benden üç dilek der. adam ilk olarak çok zengin olmayı diler. dileği yerine gelir. sonra beni çok yakışıklı yap der, oda olur. 3. olarak burdan evime kadar yol yap ben gidip geleyim der, çünkü adayı çok sevmiştir. cinde bunun üzerine bu zor olur 3. hakkını böyle harcama başka birşey dile der. adam bunun üzerine bana kadınları anlama yeteneği ver der. cin hemen atılır yol kaç şeritli olsun??...
kadınları yada kızları anlamak çok zor, en azından ben hala anlamadım ne istediklerini.
genelde kadınlar duygusaldır diye bir yargı vardır.
o halde erkekler neden daha fazla aşk şiiri yazarlar aşkları uğruna? ya da daha fazla üzülürler?
kadınların kendi kendilerini bile zaman zaman anlayamadıkları düşünüldüğünde kadınları anlamak erkekler tarafından gerçekleştirilmesi çok zor olan bir arzudur.bu sebepten olsa gerek, erkekler kadınların olumlu veya olumsuz her söylediğini sadece dinler,düşünmez ve başını sallar.sonunda da kıyametin kopma ihtimali artar.
kadınları anlamak diye bir ayrımcılık yapılmamalı bence, insanları genel olarak anlamak zaten başlı başına zor bir olaydır, dolayısıyla erkek-kadın fark etmez hepsini anlamak zor.
fıkrası da mevcut:
- ben bu lambanın ciniyim.dile benden ne dilersen.
- bana buradan amerikaya kadar bi' köprü yap.
- o olmaz şimdi.harcanacak malzemeyi,zamanı,vs. düşün.hem amerikaya gitmek için uçak filan var.ona atla git.ne gereği var şimdi?sen en iyisi başka bir şey dile benden.
- hımmm...o zaman ben kadınları anlamak istiyorum.ne isterler,nelerden hoşlanılar?
- 2 şeritli mi olsun,4 şeritli mi?