gündem

kadınlık bir hastalıktır 

adana çık aradan

1. (bkz: sensin hasta)

edit: anaa, başlık başıma kaldı.
    (dreamfactory, 29.08.2007 15:42 ~ 15:55)

2. kadının rahminde gelişen bütün insanlar aynı hastalıktan payını almış olmalı diye düşündüren saçma bir sav.
    (kızkurusu, 29.08.2007 15:48)
  3. (bkz: ikinci girinin birinci giri olması)
    (kane, 29.08.2007 15:53)
  4. erkek de sensin hastalık da sana girsin ..böylece biz de rahatlayalım sen de dedirtecek kadar böyle ımmm nasıl desem hıyarca bir cümle.
    (angelic, 29.08.2007 16:54 ~ 16:54)
  5. sözlükteki bayan yazarların tepki gösterdiği bir cümle. tepkilerinde haklıdırlar, desteklerim. bravo. ama cümlenin nasıl algılandığına dikkat etmek gerek.

misal ben mühendisim ("kadınla erkekle ne alakası var" diye atlamayın, mevzuyu orkid reklamında beyaz bareti ve karpuz götüyle şantiyede parmak sallayan kadın mühendise getirmek gibi bir niyetim yok -hem o beyaz pantolonla şantiyeye git bakayım ne oluyor-). sorarsanız mühendisliği şöyle tanımlarım: mühendislik bir hastalıktır. hastalıklı bir şeydir. bağımlılık yapar. gün gelir her anına lanet edersiniz ama onun size kattıklarından kopamazsınız.

şimdi kadınlık da bu arkadaşlar için öyle: belki doğanız gereği zaten vazgeçemiyorsunuz ama o kadar benimsediğiniz, içinize sindirdiğiniz bir özellik ki, birinin laf söylediğini düşündüğünüz anda tepki gösterebiliyorsunuz. işte bu yüzden, ayda bir regl olduğunuzdan değil de, bahsettiğim sebepler yüzünden kadınlık sizin için bir hastalıktır. ve çok da iyi bir şeydir bu. keşke her kadın, kadınlığını bu kadar açık ve net savunabilse.

edit: "cinsiyetle mühendisliğin ne alakası var" diye bir tepki aldım. tabi yerinde bir tepki. şöyle alakası var: bir gün arkadaş muhabbetinde mühendisliktir formasyondur derken laf arasında mühendisliğin ne kadar hastalıklı bir şey olduğundan bahsetmiştik. artık hayatımıza iyice sindiğinden, istesek de kopamayacağımızdan, analitik düşüncenin yakamıza yapıştığından konuşmuştuk. başlığı görünce aklıma o geldi. öyle yazdım. yoksa mühendislikle cinsiyetin alakası yok ha (en azından şimdilik yok, yarın bir gün alaka kurarlar, yapay penis falan, daralan titanyum vajina, ne bileyim, bana bunlarla gelmeyin)
    (eksiksizuyum, 29.08.2007 17:27 ~ 18:13)
  6. yılmaz erdoğan'ın haybeden gerçeküstü konuşmalar kitabında geçen cümle. tamamı şöyle bir şeydi yanılmıyorsam : ''dünyada iki cins insan vardır; erkekler ve eşcinseller. kadınlık bir hastalıktır.''

not : asla onaylamıyoruz bunu. bilgi olsun diye yazdım.
    (damda deli var, 29.08.2007 17:37 ~ 19:34)
  7. bir hastalık olarak cinsiyet gayet komik bir kavram olmuştur.
    (purplepain, 29.08.2007 17:58)
  8. "...... ve erkekler bu hastalığa yakalanmayı çok severler."
    (ahmak ı hayal, 29.08.2007 19:27)
  9. (bkz: hastasınım)
    (insert coin, 29.08.2007 19:32)
  10. - geçmiş olsun fahrettin. neyin var ?
    - sorma yaa. çok fena kadın olmuşum.
    - antibiyotik al geçer.
    - yok yav. ssk'ya gitçem.
    - güzel başlık s.çmışlar ama.
    - efendim ?!?
    - geçmiş olsun diyorum.
    - hee sağolasın.
    (şizofren ev kedisi, 29.08.2007 19:41)
  11. dünya nüfusunun yarıya yakınının veya daha fazlasının xx kromozomlarıyla taşıdığı ve y kromozomunun evrime yenik düşmesiyle de bütün dünyaya yayılacak bir hastalık olması gerçeğinin altında ezilen kişiliklerin kelamıdır.

y kromozomunun küçülme durumunu, elinizden geliyorsa bir zahmet durdurun yoksa torunlarınız,onların torunları hep bu hastalıktan muzdarip olacak!
    (biyolojiksaat, 29.08.2007 23:16 ~ 02.09.2007 20:12)
  12. -zaten kadınım bir de grip olmuşum, üstünüze afiyet! üstüste hiç çekilmiyor.
    - bende hem kadınlık, hem bulantı var doktor bey, nedir salgın mı bu?
    (fahriyeabla, 18.09.2007 23:09 ~ 23:21)
  13. 18. yy öncesinde avrupada çokta garipsenmeyen önerme.
    (rhgy, 18.09.2007 23:13)
  14. (bkz: kenara çekilin başlık açıyorum)
    (leak, 18.09.2007 23:19)
  15. doğru bir tespittir. bu hastalık uğruna birçok erkek cinsiyet değiştirmiştir. bazıları ise hastalıklı olan kadına hasta olmuşlardır.
    (portakalda vitamin, 18.09.2007 23:22)
  16. + muzaffer abi ne yapıosun ?
    - olum yerde bir saç var. geçen gün yengeyi getirdin eve hep onun saçlarıdır bunlar.
    + abi saçtır bu düşer ne olmuş ?
    - hiç be ismail ne olcak hallaç pamuğu gibi saç olmuş her taraf !
    + abi iyi misin ?
    - sayende iyi olamıyorum iso. nedir lan her defasında yediklerini durulamadan bırakıyosun tezgaha :@
    + allahhh abiiiiii
    - ne var lan !
    + klasik belirtiler abiiiiiiiii
    - en klasiğinden seni et sote yaparım isoooo. ne klasiği ne belirtisi ulan.
    + abii sana kadınlık bulaşmış yeminle :s
    - kadın güzel varlık be iso. bulaşmaz ki onlar gelir yüreğinin bir kenarına oturuverir. kadından şikayet edilir mi hiç ?
    + abiii beni duyuyo musun abiiii. muzaffer abiiii ne yaptın lan abime :@
    (el omza konulur) - yani demem o ki ben bu hastalıkla ölmeye razıyım be iso.
    + yapma be güzel abim yenersin sen bu illeti biliyorum ben (büü)
    + kendini düşünmüyorsun, beni düşünmüyorsun çoluk çocuğu düşün be abim.
    - ne çoçuğu lan !
    + onu diyorum bende abim iki anneyi kaldıramaz evlat. doğmamış çocukların vebalini alma.
    - bsg lan.
    (witchontheroof, 18.09.2007 23:42)
  17. - hayırdır mekan açmışsın?!
    + hee...
    - nedir ki bu şimdi?
    + kadınlık.
    - o ne abi öyle?
    + kadınları koyma yeri... kahvaltılık gibi...
    - hasta mısın abi sen?
    + köstebekim.
    (zoser, 05.11.2007 12:58)
  18. - abi başın sağolsun, anneni kaybetmişsin.
    + dostlar sağolsun.
    - neyi vardı rahmetlinin?
    + ileri derecede kadındı. kurtaramadılar. tüm vücuda yayılmış.
    - tam bir dişiydi diyosun. geç teşhis konulmuş abi be.
    + ben doğduğumda doktorlar bir ara şüphelenmiş ama tahliller temiz çıkmış.
    - bu sağlık sisteminin allah belasını versin.
    (alkolik2000, 08.05.2008 09:45)