kadın saçına da özgürlük türbana da özgürlük 

adana çık aradan

1. "belli" kesimlerin "belli" kesimleri desteklemesinin son örneğidir. hayırlara vesile olur inşallah! amin!
    (strategos, 21.09.2007 21:35)
  2. neden uğraştık yıllarca o zaman bu türbanla niye devlet meselesi siyasi bir oldu oldu bu örtü sorularını doğuran cümle. gerçi anlamak zor değil heralde zamanında sağ-sol diye birbirini vuranların koalisyon kurduğu bir siyasi piyasada daha neler göreceğiz ne rezillikler.

ps.türbana karşı gayet nötrüm yanlış anlaşılmasın ama genel döneklikten dem vuruyorum.
    (thisrock, 21.09.2007 21:47)
  3. gayetle eşitlikçi bir cümle olmasına karşın altyapısız toplumlarda (bkz: türk toplumu)kutuplaşmaya meydan verecek bir yaklaşımdır.türklerde demokratik süreçler hiçbir zaman geçirilmediği ve de yapılan değişiklikler her zaman yüzeysel kaldığından dolayı zihniyet değişmeyecek,uzaktan bakıldığında güzel duran bu düşünce eğitimle desteklenmediği için üniversiteler de dahil birçok yerde iki taraflı ayrımcılığa yol açacaktır.bizde yapılan değişiklikler gökten iner gibi bir anda yapılır.buna zemin hazırlamak,insanları bu konuda bilinçlendirmek kendisi de çoğu zaman bilinçsiz olan devlet adamlarının aklına gelmez.ne demişler,eğitim şart
    (nomennocry, 21.09.2007 21:59 ~ 22:00)
  4. ufuk uras 'ın söylediği iddia edilen söz. eğer söylememişse bile bir an önce söylediğini duymak isteriz. demokrasinin icabıdır ve ufuk uras da bunu layıkıyla yerine getiren önemli bir politik figürdür.

"belli kesimin" , "belli kesimi" desteklemesinin özeti şu: demokrasinin varlığını tesis etmeye çalışan bir kişinin herkese özgürlük istemesi. "kesim", aynı zamanda her özgürlük çabasını, militer ve despotik bir tavırla sindirmeye çalışanların da dahil olabileceği bir tasnif olabilir. zorbalardan yana olmayı marifet sayanlardan ufuk uras'ı anlamasını beklemeyelim.

çelişki! nedir çelişki? burada çelişen nedir? çelişki ise bu size göre öyle. bir demokratın hem türbanlıları hem de saçını hiçbir zaman, hiçbir yerde kapatmayacakları bir tutması mıdır çelişki? mesele ikisine de insan olduğu için değer vermektir. sen istedin diye çelişki olmaz.

rezillik. bakalım neymiş rezillik? türbanı savunmak... ayrıca türban karşıtlığının bir devlet politikası haline gelmesinde ufuk uras'ın zerre kadar payı yoktur. genel geçer mesnetsiz sözleri, "genel döneklik"ten * önce ele almak gerekir bana kalırsa.

burada ne çifte standart ne ikiyüzlülük ne de döneklik var. anti-demokratik düşüncenin artık kireç tutmuş eklemlerine olan bağımlılık bu gayet doğal düşünceyi bir ucubeymiş gibi gösteriyor bazı gözlere.
    halbuki düne kadar baykalvari siyasetten tiksiniyordunuz hepiniz. onun hamasi ve agresif jargonuydu eleştirinizin hedefi. bakıyorum ,aslında seviliyormuş farkında olmadan.

ah ufuk hoca. şöyle bir türbanlıyı cahilikle, yobazlıkla suçlayacaktın, her türbanlı kızı ikinci sınıf vatandaş addedecektin, "benim de anam ,ninem başını örterdi; bunlar öyle değil siyasî simge şey ediyorlar" diyecektin; bak sonra hepsinin yüzünde munis bir tebessün oluşacaktı. kendileri ömrü billah tutarlı oldu ya, senin 15-20 yıldır savunduğun görüşleri yaşlarına bakmadan döneklikle itham ediyorlar.

size bu kargaşa, bu ıstırap müstehak
    (altlejant, 21.09.2007 22:10 ~ 22:14)
  5. "onlar yapınca takkiye biz yapınca siyasi manevra" diyordu melih pekdemir ufuk uras'ın "bağımsız" gibi gözüküp kürtlerin oylarının üzerine yatma oyununda. sayın uras bununla kalmadı, meclise girdi ve oranın gereğini layıkıyla yerine getiriyor. herkese mavi boncuk dağıtmak zor zanaat.
    (mühendis pervane, 21.09.2007 22:13)