|
|
- işi gücü,yapacak birşeyi,temizleyecek evi,yemek yapacak,çamaşır yıkayacak veyahut kadınlık yapacak bir hadisesi yok mu acaba diye düşündüğüm içi geçmiş menopozlu teyzeler..
- (bkz: sen insansan ben değilim)
- en önde oturup programın demirbaşı maiyetinde olan ve programa aktif olarak katılan güruhun parayla tutulduğunu sanıyorum
- program başına muhtemelen para alan insanlar topluluğudur.
- bu iş için ne kadar ücret aldıkları merak konusudur. kimse o tırışkadan şarkıcı-türkücüleri, o rezillikleri, o boktan hayat hikayelerini izlemek için işini gücünü bırakıp orada zamanını boşa harcamaz diye düşünüyorum. bi de evli barklı çoluk çocuk torun tombalak sahibi teyzeler. bunların diğer bir versiyonu bu programları evden izleyenleridir. tek farkları evde tek başına veya konu komşu ile birlikte ev haliyle izlemeleridir.
- jüri edasındadırlar. programa katılan dert sahibi insanların vaziyetlerini değerlendirip, yorum yapıp daha daönemlisi ve vahimi yargılayan insanlardır.
- günlük yövmiyesi 20 ytl gibi bir para olan insanlardır, o stüdyo senin bu stüdyo benim anlamsızca koşuşturup alkış tutarlar bütün gün. bunu iş olarak yapan kişiler olduğunu varsayıyorum, çünkü bambaşka bir programı izlerken karşınıza çıkabiliyorlar.
- 1- menapozlu teyzeler
2- emekli olmuş amcalar
3- orta yaş bunalımındaki ablalar
4- gençlere laf tıkııştırmak için gelen nineler
- programı aşırı ciddiye alan insanlardır. tartışma çıktığında bütün benlikleriyle tartışmaya katılırlar. ayrıca programın sunucularını çok severler devamlı övgüler yağdırırlar.
- kapı gıcırtısında bile göbek atma potansiyeline sahiplerdir.
- hem para kazanıp hem de içindeki gereksiz enerjiyi milletin durumunu carcar değerlendiren insanlardır.
- sabah erken saatte programın servis aracı tarafından evlerinden alınan insanlardır. bunların bazıları dünyaya bunun için gelmiş gibidir.
(refugee, 25.07.2008 13:27 ~ 13:27)
- dest-i izdivaç programına "oğlum çok taşak olur lan" zihniyetiyle gitmeyi planlayan benim gibi adamları da ihtiva edebileceğini düşündüğüm, daha doğrusu umduğum insanlar grubudur.
- şöyle bir günlük plan - programları olduğunu işitmiştim:
sabah kalkar erkenden tutuğumuz otobüse doluşuruz.
önce sedanın programına gideriz.
öğlenden sonra mehmet aliye bir uğrarız.
akşama doğru serapın ya da yaseminin programına da bi bakarız.
günümüz böylece biter.
hadi haftaya gene görüşürüz.
(bizim burdan kafile kafile her hafta gidiyolar böyle. gediklisi olmuş insanlar artık. durduramıyoruz.)
|