|
|
- 1) erkek olmak kadar doğal olan nitelik.
2) erkek olanların anlayamadığı nitelik.
3) bu eylemi gerçeklestirenlerin sürekli aklının yuzde 90'ını kurcalayan ve de ilginç ve beklenmedik şekilde soru işareti belirten klasik bir kürşat başar yazı başlığı.
4) homoseksüel eğilimli vatandaşların yapabilmek için doktorlara paralar bayıldığı eylem.
5) ülkemizde büyük şehirlerde yapılması çok basit , anadolu özellikle doğu ve karadenizde yapılması son derece zor olan eylem.(skuba, 04.04.2004 07:25 ~ 07:27)
- içinde yeni bir yaşam filizlendirebilme şansına sahip olmak
- genetik açıdan y yerine x'e sahip olmak..
- gece dışarda yalnız gezememeye neden olan *
itü de fazla olmadığını düşünen itülülerin görünce şaşırmasına neden olan
ancak aslında hiç de az olmayan cinsiyet.
- türkiye'de oldukça zor bir yaşama sahip olmak(çoğu kesimde).
- yaşamın zor tarafında bulunmak
- gerçekten türkiyede zor olan bir şey çünkü bu kadar laf atan kırolar etrafta oldukça kadınlar etrafta yürüyemez oluyor, gece bir saatten sonra dışarı çıkmak istense bile yanında biri olmadan korkuyla hareket ediyoruz ister istemez..
- makyaj yapmak, naz yapmak, ağlamak, diğer kadınları kıskanmak,doğurabilmek,diet yapmak yada yapma ihtiyacı hissetmek...
- fedakarlık ister.
- estetik olan tarafta olmak...
- zeynep oral'ın bir kitabı.
- pek çok insanın sandığının aksine xx kromozomuna sahip canlılarda (bkz: dişi) bekaret zarının yitirilmesiyle değil, 20li yaşlardan sonra aklın olgunluğa ulaşmasıyla başlar.
- sadece yemekle değil ilgiyle de beslenenlere dahil olmaktır. bir de ayın belirli günleri ciddi ağrılarla yaşamayı başarabilmektir.
- türkiye de bu cinse dahil olmak oldukça zordur gün içinde kadın kişisini zor bir olaydır başaranlar kutlanmalıdır.türk kadını uyanır işe ya da okula gitmek için toplu taşım aracına biner ve zincir başlar.
sıradan bir türk kızının günü
------
fortlanan_çık çık çık
fottçu_....
fortlanan_ufff(dirsek hareketi)
fotçcu_ne oldu bayan nie itiyorsunuz?
fortlanan_fotçuluk yapıyorsunuz bir de neden itiyorsunuz diyorsunuz yaniii utanın kızınız yaşındayım.
fortcu_kızım yok ki hanfendi ayrıca arkadan da beni itiyorlar.
(bu sırada otobüsten sesler yükselir eğer dini bir mahalleyse adam otobüsten atılır hatta cevap verirse hırpalanır.bu srada kadına yeni bir sarkma başlar.şöyle ki)
kahraman adam_buyrun payan buraya oturun.
fortlanan kız_çok sağolun.
kahraman adam_şerefsiz kaçmasaydı çok pis döverdim ama neyse..
fortlanan kız_çok sağolun gerçekten yani..
kahraman adam_ne demek bizim de bacımız var kızımız var.
fortlanan kız_var mı?
kahraman adam_yok bekarım adım nevzat.
.....
kahraman nevzat_siz nerde ineceksiniz?ben c mahallesinde inicem.
fortlanan kız_niyeki?
kahraman nevzat_belki bi çay içerdik karşılıklı.
fortlanan ve çaya davet edilen kız_ alla alla...
(kız ayağa kalkar inmek için düğmeye basıp iner busurada nevzat camdan bakar.)
kız yürür bu sırada.
x adam_bu mal bende olsa dışarı çıkmazdım.
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan kız_....
x adam_g.te bak vay vay vay..
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan kız_ayıp değil mi yolda da yürüyemeyecek miyim yetti be?
x adam_ne bağırıyosun şırfıntı....
okula ya da işe gelinir.okulda müdür odasına çağırır.
müdür_bak kızım devamsızlığın çok hep bahaneler buluyosun yok neymiş laf atmışklar yok ellemişler artık yemem bunları.
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan kız_ama hocam ...
müdür_seni okuldan istesem atabilirim ama atmamam için bir şey ler yapabilirsin.
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan ve müdürü tarafından tacize uğramış kız_nasıl yani hocam?
müdür_mesela masaj yap bana boynum ağrıyor.
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan ve müdürü tarafından tacize uğramış kız_yapamam hocam olur mu öyle şey?ben annemlere haber vericem onlar gelsin sizinle konışşun.
müdür_annen gelsin ozaman....
kız bu sefer taksiyle dönmek ister.
taksi söförü_nereye bayan?
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan ve müdürü tarafından tacize uğramış kız_t mahallesine lütfen.
taksi söfüörü_tabi payan.
(soför bu sırada dikiz aynasıyla oynar bacaklara göre ayarlar malum liseli fantezisi)
(kız farketmez)
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan ve müdürü ve taksi söförü tarafından tacize uğramış kız_meraba hüseyün efendi annemler yokmu ?
kapıcı_yok anahtarınız da bende.
fortlanan ve çaya davet edilen ve laf atılan ve müdürü ve taksi söförü tarafından tacize uğramış kız_alabilirmiyim.
verirken ele dokunulur....
yani bu işkence bitmez.heryerde türkiye de kafın olmak zordur.zordur zordur..
- şimdi yazacağım kadın olmanın anlamı değil; bu kadar basit değil tabi. sadece artılarından biri belki.
efendim hamur işi(tuzlu kurabiye, kek, pasta vs) yaparken, "yedirebileceğin kadar un"un miktarını belirleyebilmek ve her seferinde kafanıza göre takılmanıza karşın, hiç şaşmamak ve yaptığınızın süper olması. aynı kurabiyeyi bir erkek yapıyor olsa, direkt yazılanları uygular ve ortaya adam gibi bir şey çıkmadığında şok olurdu kesin.(bütün genellemeler yanlış tabi).
- anne, abla, teyze, hala olabilmek..
üstüne bir şey giy demek..
ayda bir karın ağrısı çekmek..orkidçileri zengin eden cinsiyet olmak..
kansızlığa daha yatkın olmak..
sütyen takmak..
gibi extra features ı olan cinsiyet mensubu olmaktır..
- " erkekler ağlamaz" gibi bir genellemeye maruz kalmadan canın istediğinde hesapsızca ağlayabilmek
- eziyettir.
sokaklarda laf atılmasına alışmak demektir.
cinsel tacizin normal karşılanmasıdır.
her ay ortalama 5 gün boyunca herkesden nefret etmek, kocaman şiş bir karınla yaşamak, ağrıdan kıvranmaktır.
yazları ojesiz tırnaklarla terlik giydiğinizde sizden tiksinen ayak fetişistlerine alışmaktır.
etek giydiğinizde ortalıkta cep telefonuyla gizli gizli resim çekmeye çalışan abazanlara karşı radar olma zorunluluğunu yaşamaktır.
birisiyle birlikte olduğunuzda adınızın orospuya çıkma ihtimalidir.
iş yerinde cinsel tacize uğramaktır.
gece saat 3'te hasta bile olsanız sokağa çıktığınızda tecavüze uğramanıza dair hafifletici nedenler bulunmasıdır.
yalnız yaşadığınızda zilinize basıp kaçan, camınıza taş atan adamları normal karşılamaktır.
istemediğiniz bir adamla zorla başlık parası için evlendirilmektir.
erkek doktora göründüğünüz için namus cinayetine kurban gitmektir.
bakire olmadığınız için gerdek gecesinden sonra eve kafası kazınmış, üzerinde gelinlikle öldürülmek için postalanmaktır.
korunmasız ilişkide hamile kalan taraf olma riskidir.
bilgisiz kocanız yüzünden 12 çocuk doğurmaktır.
gazetelerde cinsel meta olarak kullanılmaktır.
aldatılmanızı kabullenmenizin beklenmesidir.
makyaj yapmadan sokağa çıktığınızda bakımsız, salaş vs vs... diye isim takılmasıdır.
iş yerinde yükselememektir.
terfi aldığınızda patronla yattığınızın düşünülmesidir.
güzel olarak nitelendirilebilmek için rejimden rejime ömür tüketmektir.
eziyettir!!!!
- çocuğu olamadığı için öldürülmektir
- yeri geldiğinde "aa önden bayanlar lütfen siz geçin" denilen...
yeri geldiğinde de "kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmicen" denilen...
- (bkz: zor)
- kadınlık kavramıyla, kadın olmanın gerçeği arasındaki boşlukta biçimlenir gerçek öykümüz. tahakkümün şaşmaz kuralı dilsizleştirmek, tarihin, sözün, aklın taşıyıcısı karşısında, kımıltısız, suskun bir nesneye çevrilmek. geriye kalan tek şey ayağa kalkmak: '' ben bir özneyim, sizin kavramlarınıza sığdığım ölçüde var olmayı reddediyorum, üstelik kendi varlığımı dünyaya yansıtmak ve dünyayı kendi varlığımın bir ifadesine dönüştürmek istiyorum. ''
- sınırlar içerisinde yaşamak, kuralların ve yasakların ilk başta öğrenilmesi gerçeğidir. zorluklara karşı direnmek, çaba göstermek ve kendine güvenmektir. saygı görmeyi beklemektir herşeyden önce. sevgide, aşkta, arkadaşlıkta saygı aramaktır. gereğinden fazla güvenmek, sonradan hayal kırıklığına uğramaktır. ağlamaktır çoğu zaman. kırıcı olanlara inat kırıcı olmak ya da hayattan intikam alma çabasına girmektir. sevgiliyi seçerken güven ve huzur duygusunu aramaktır. gevezelik yapmaktır bazen. ince detaylara takılıp, hayatın tüm güzelliğini geç görmek; ama kıymet bilmektir. sevmek, delicesine sevmek ve sevilmek istemektir. doyumsuzluktur kimine göre, aslında şükretmesini bilmektir. her zaman belli etmese de güzelliğin simgesidir...
(elera, 12.02.2008 20:50)
|