evde kalmış olanlarının nefreti tehlikeli boyutlara varabilir.
gerçekten de varolduğuna inandığım durum (bkz:
istisnalar kaideyi bozmaz) .kanıt olarak beden sözlüsünden 55 (bkz:
çok kötü değildim)almam ve de biyolojinin millete 70 lerden 5 düşerken bana 3 düşmesi gibi olayları gösterebilirim.
eğer hoca bayanken aynı zamanda feministse tersi durumlarla karşılaşılabilinir. (bkz:
k.e.a.l bayan ingilizce hocaları)" onmousedown="return bkc('905420','+%60k.e.a.l%60+bayan+ingilizce+hocalar%FD')">
k.e.a.l bayan ingilizce hocaları)
orta yaş bayan hocalardan ziyade genç ve yaşı geçkin grup hocaların içinde olduğuna rastladığım durum. genç erkek öğrencilere biraz beğenme, biraz asılma yollu tavrın yanında kız öğrencilere ters davranma şeklinde gerçekleşir.
kadın kadının kurdudur ne de olsa.
başlığı görünce "acaba arada bir bekaret problemi yaşanmış olabilir mi diye aklımın ucundan geçmedi" diyemeceğim konu.
kompleksli bayan hocaların özellikle de makyaj yapan,kısa etekli,bakımlı kız öğrencilere takması durumudur.çok net bir şeklide vardır.özellikle de kısa boylu hocanın uzun boyludan nefret etmesi gibi ezik hissedilen bir konuda üstün öğrenciler hedef seçilir.
genellikle doğru olan durumdur. bunlar genellde kız öğrencilerle güzellik yarışı içine girerler. lisedeyken kuaförde beni görmeyen bayan tarih hocamızın şöyle dediğine şahit olmuşluğum vardır: "saçlarımı çok güzel yap da görsün o havalı kız öğrencilerim ben neymişim!!!"
içeriden gelen ses: "öğretmenden başka her şeye benzediğini gördük!"
şimdiye kadar hiç karşılaşmadığım ve duyunca da çok şaşırdığım durumdur. kadın hocalar makyaj, saç, takı, kıyafet ( kısaca kadın muhabbeti de diyebiliriz)muhabbeti yapmak için biçilmiş kaftandırlar. gerçekten çok neşeli sohbetler yapılabilir kadın hocalarla, hatta flört ve aşk hakkında öğüt verdikleri bile olur. ama bu sohbetler doğal olarak asla verdikleri notu etkilemez. çok iyi muhabbet ettiğiniz bir hoca asla bu kız çok iyi muhabbet ediyor, ben bu kızı çok seviyorum diye ekstra puan vermez, zaten öyle bir şey yapması saçma olurdu. derste o bir hocadır siz de öğrenci. zaten bir hoca verdiği not ile değerlendirilmez. yüksek not veren hoca mükemmeldir, kötü not veren hoca iğrençtir diye bir durum yoktur. ders dışında bir kadın hoca ile muhabbet etmeye başlarsanız en azından arada bir akıl danışabileceğiniz, ders dışı konularda konuşabileceğiniz ve hatta size kariyer planlamasında yardım edecek bir hocanız olur.
çoğunlukla lakapları
çılgın bakire olan kadın hocalar için geçerli durum.
bu hocalar sınıf içinde muhabbet etme söz konusu olunca erkek öğrencileri, sözlüye kaldırma söz konusu olunca ise kız öğrencileri seçerler.
kız öğrencilerin eteklerinin boyuna bok atmak en büyük hobileri olup, erkek öğrencisinin karnesine 54 ten 4 verirken, kız öğrenciye 84 ten 4 verme yeteneğine sahip olan bu türün üniversitedeki versiyonu ise okul uzatma sebebi bile olabilir.
okulu bitirip iş hayatına atılan kız öğrencinin yöneticisi kadınsa, yaşayacaklarına yabancılık çekmemesini sağlayan olgudur.
kendi cinsini çekememenin, yaş, baş dinlemediğinin göstergesi. bir de biz yaşayamadık siz geberin durumu...
(heidi, 22.11.2007 22:16)
gözlemlerime dayanarak bu konuda bayan öğretmenler 2'ye ayrılıyor:
1- o yaşlara yakın çocuğu olan, orta yaş öğetmenler gördüğüm kadarıyla evlat gözüyle yaklaşıp efendi kızları sağ kolu gibi görürken, kendi kafa yapısına ters olanları biraz dışlıyorlar.
2- evde kalmış, veya yaşı çok genç olupta kısa boylu veyahut güzellik kompleksi olanlarda eli yüzü düzgün kız öğrencilere karşı hakikaten aleni bir kıskançlık mı nefret mi olduğunu anlayamadığım bir tavır var. çok başarılı olmayan yaramaz öğrencilere karşı olsa anlayacağım ama sınıfının en başarılı öğrencilerinden ve genelde bütün öğretmenlerin her işi yaptırdığı sorumluluk sahibi bir kıza ters davranıp elinden geleni ardına koymadığına şahit oldum.
çılgın bakire tanımına uygun, isminin sema olması önemli olmayan, ama dersin adının psikoloji olmasının önemli olduğu bir durum. lise 2.. aynı soru 1 dakika geçmeden önce erkek sonra kız cinsiyetli sınıf arkadaşına yöneltilmiştir. soru önemli değildir, iki arkadaşın cevabı da aynıdır lakin aldıkları not farklı;
cemalettin: .....
sema : otur 30.
şerife: ......
sema: otur 10.
yeni mezun, çaylaklığını öğrenciye sararak ya da illa ki yaptığı bi çalışmaya bok atarak ukalalığıyla kapatmaya çalışan tiplerin bünyesinde barındırdığı hissiyattır. dediğim gibi nefretlerini değişik yollarla kusarlar. ya ortada bisey yokken azarlar ya yaptığınız hiçbiseyi beğenmez ya da sorduğunuz en normal soruya bile ukalaca cevap verirler. yapılan tüm bu sinir bozucu eylemlerin sonunda eğer siz onun başına iş açacak bir hatasını yakaladıysanız anında tırsak zavallı bi kuzucuğa dönüşüp melul melul suratınıza bakışını doyasıya izleyin.
(molly, 10.10.2008 22:35)
tıp fakültelerinde sözlü öncesi sıkıntı yaratan bir durumdur.süslensemmi süslenmesemmi diye kara kara düşünürsünüz.çünkü x bayanına denk gelseniz sözlüden süslü halinizle çakma olasılığınız fazla (ha süslenmeyip sabah akşam ders çalışmış inek imajı versenizde illa bi aşağılamaya uğraşırlar o ayrı),y erkek hocasına girseniz azıcık bakımlı olsanız sizle hiç uğraşmaz o da yanınızdaki erkeğe takar siz geçersiniz büyük ihtimalle.birde ultra egoist bazı insan vasıflarına hala vakıf olamamış uyuz kadın asistanlarla hiç muhabbet edemezsiniz ki bu kadın asistanların oranı bir hayli fazladır tıp fakültesinde,durmadan laf sokarlar,bir doktor adayı değilmişsinizcesine davranır ezmeye çalışırlar,gidip birşey sormak dahi istemezsiniz, deskte erkek öğrencilerle kikir kikirdirler(sanki yaşınız denk tavlayacanda).iyileri yokmudur vardır ama çok azdır.erkek hocalar ve asistanlar bin kat daha iyidir.
cinsiyetimden şüphe ettiren belirlemedir.
erkek miyim ben acaba dedirtmiştir okuduklarım, bismillah.
okulumuzda bolca yaşanan durum.özellikle okula kendine biraz özen gösterip gittiğin günlerde söylediklerini bile dinlemeyebilir,sen yokmuşsun gibi davranabilirler.sanırım bu hocalarımızın yaş ortalamasının neredeyse bizimle bir olmasından kaynaklanıyor.
kadın hastalıkları uzmanı bayan doktor - hasta ilişkisinin başka versiyonu... bayan olupda hastasına iyi davranan kadın doğumcu yoktur, yada en azından bana hiç denk gelmedi. hele de hasta genç ve bekarsa!!!
gerek eğitimciliği gerek öğrencilere tutumu olsun mükemmel kadın hocalarım oldu, bilhassa lisede. kız öğrencilerle ders dışında özel bir yakınlık kurar, zaman zaman "anne"-"abla" gibi yol gösterir bir yandan da ilgili dersi takır takır öğretirlerdi. erkek öğrencilere olumsuz bir tutumları da yoktu ayrıca, onu da belirtmek lazım. hala aşure günü gibi atraksiyonlarda denk gelsem sarıp sarmalarım hepsini.
ama hakikaten madalyonun öteki yüzü var. gerçekten kız öğrencilere nefret diye nitelendirelecek kadar olumsuz yaklaşan hocalar mevcut. abartılan bir eylem değil bu kesinlikle. hababam sınıfında perran kutman'ın "hürrem" harakteri bunun en güzel örneklerinden biridir. bu hocalar kız öğrencilere ters davranırken, erkek öğrencilere cilveli cilveli gülümser, özellikle onlara yüksek sözlü notları verir. bu olayın tam tersini erkek öğrencilere "ibne evladı" derken "tatlım anlamadıysan bir daha anlatayım" diyen erkek hocalarda da görebiliriz. sadece kadın hocalara özgü bir şey değildir karşı cinsi kayırmak.
lisede ortalamamın 4.74'e düşmesinde en büyük pay alman bir hürreme aitti. (98 alıp kağıda itiraz etmedim, kopya verdim, ders notu saklamadım vicdanım rahat.) hani işin tek sebebi başarısız öğrenci olmak değil. erkek ya da kadın fark etmez karşı cinse karşı zaafı yüksek bireyler bunu öğrencilerine bile karşı kontrol edemiyor, işin gerçeği bu. kız öğrencilere asılan erkek fizik hocası da vardı, daha ileri bir versiyondu mesela. iki tür de son derece sevimsiz.
(iao, 14.01.2009 16:44 ~ 16:46)