|
|
- cinsiyet farkı vardır. girintiler ve çıkıntılar farkı vardır. ve her nasılsa bunlar birbirine bir lego parçasıymış gibi uyum gösterir.
- kadının , hayırı belki belkisi evetdir.
erkegin , hayırı hayır eveti evettir.
- erkek yaşını saklamaya, kadın ise saklamamaya başladığı zaman yaşlanmıştır.
peru atasözü.
- (bkz: sidik yarıştırmak)
(murty, 18.02.2007 01:28)
- takma isimler
başak, ayşe, zeynep ve özlem birlikte yemeğe çıktıklarında birbirlerine başak, ayşe, zeynep ve özlem diye hitap ederler. ama eğer yemeğe çıkanlar kerim, ozan, cenk ve emre ise birbirlerine, "taş kafa", "godzilla", "armut" ve "sibop" dediklerini fark edersiniz.
dışarda yemek
hesap geldiğinde kerim, ozan, cenk ve emre, 5'er milyon koyarlar (hesap 15 milyon tutmuşsa bile). kimse para üstü istemez. kızlarsa hesap makinalarını çıkarırlar.
banyolar
bir erkeğin banyosunda beş temel ihtiyaç malzemesi vardır: dişfırçası, traş kremi, traş makinası, sabun ve bir otelden yürütülmüş bir havlu. bir kadının banyodaki temel ihtiyaç malzemeleri sayısı ise ortalama 437'dir. bir erkek bunların çoğunun adını bile bilmez.
alışveriş
kadın, ihtiyaç duyduğu şeylerin bir listesini çıkarır ve sadece bunları satın alır. erkekse buzdolabında yarım bir limon ve bir şişe soda kalana kadar bekler. markete gittiğindeyse güzel görünen herşeyi alır.
ayakkabılar
kadın işe giderken üzerine yargıcı'dan aldığı takımını ayaklarına da reebok ayakkabılarını geçirir. iş ayakkabılarını ise bir marks&spencer torbasına koyar. işyerine geldiğinde ayakkabılarını değiştirir. beş dakika sonra, o topuklu ayakkabılardan da kurtulur. nasıl olsa masanın altından birşey gözükmez. bir erkek ise; aynı ayakkabıları bir ay boyunca giyer.
kediler
kadınlar kedileri sever. erkekler kedileri sevdiklerini söylerler ve etrafta kadın yoksa onları tekmelerler.
giyim kuşam
bir kadın alışverişe giderken, çiçekleri sularken, çöpü boşaltırken, telefona cevap verirken, kitap okurken, mail alırken bile giyimine dikkat eder. bir erkekse sadece düğünlerde iyi giyinir
çamasır
bir kadın iki günde bir çamaşır yıkar. bir erkek ancak giyecek bir şeyi kalmadığında çamaşırlarını makineye atar.
çocuklar
bir kadın çocukları hakkında herşeyi bilir; dişci randevularını, maç tarihlerini, arkadaşlarını, en sevdiği yiyecekleri, gizli korkularını, umutlarını ve hayallerini. .. bir erkekse, evin içinde kısa boylu birilerinin dolaştığını hayal meyal hatırlar...
*
.(yiiit, 28.03.2007 21:59 ~ 22:22)
- başarı:
başarılı bir erkek karısının harcayabileceğinden fazla para kazanan erkektir. başarılı bir kadın böyle bir erkeği bulabilen kadındır.
- erkekler tuvalete gider
kadınlar lavaboya
- hint mitolojisine göre kadın-erkek
kadın,
tanrı yaprağın hafifliğini,ceylanın bakışını,güneş ışığının kıvancını,sisin gözyaşını aldı;rüzgarın kararsızlığını,tavşanın ürkekliğini buna ekledi.onların üzerine kıymetli taşların sertliğini,balın tadını,kaplanın yırtıcılığını,ateşin yakıcılığını,kışın soğukluğunu,saksağanın gevezeliğini,kumrunun sevgisini kattı.bütün bunları karıştırdı,eritti ve kadın yaptı.yarattığı kadını erkeğe armağan etti.
erkek,
tanrı kaplumbağanın yavaşlığını,boğanın bakışını,fırtına bulutlarının kasvetini,tilkinin kunazlığını,boranın dehşetini aldı.kedinin nankörlüğünü,hindinin kabarışını,gergedan derisinin sertliğini onlara ekledi.bunların üzerine ayının kabalığını,bukalemunun şıpsevdiliğini kattı ve erkeği yarattı.yarattığı erkeği adam etsin diye kadına verdi.(mabel, 28.03.2007 23:25)
- erkek avlanmak için silah kullanır, kadın ise avlanmak için erkeği.
- alıntıdır;
kadın:
bugün üç yıl bitti. onun karşısına gelinlikle çıktığım günkü kadar mutluyum. tanrım, onu ne kadar seviyorum. mükemmel bir erkek, cazibeli, yakışıklı, anlayışlı,sevecen, her şey var. bugün cumartesi, bıraktım arkadaşlarıyla eğlensin. en sevdiği yemek olan pastırmalı kurufasulye ile pilav yapıyorum. pişti, demleniyor. banyo yaptım, en sevdiği kıyafeti giydim. yemekten sonra, şöminenin karşısına bir şişe kırmızı şarapla uzanacağız..
eve geldi sonunda. beni öpüşü biraz soğuktu, aklı başka yerde sanki. aman tanrım, yoksa? tüm cilvelerime rağmen, bana yanaşmadı. arkadaşlarıyla ne yaptığını sordum, ağzında bir şeyler geveledi. yemekte biraz keyfi yerine gelir gibi oldu, ama hala dalgın, hala uzak, hala kabuğuna çekilmiş. herhalde ötekini düşünüyor. benden genç mi acaba? işyerindeki sarışın pazarlama temsilcisi olmasın? şöminenin karşısında şarabımızı yudumlarken, artık dayanamadım "neyin var?" diye sordum.
gülümsedi, zoraki bir gülümseme, acı dolu, uzaklık dolu.. "yok birşeyim" diye geçiştirdi. o gürül gürül yanan aşkın bu kadar çabuk biteceğine inanamıyorum, daha dün bana ebediyete kadar benimle olmak istediğini söylüyordu. bugün aramızda iletişim kopukluğu başladı bile. belki de kilo alıyorum. çok mu vır vır yapıyorum? elini tuttum. elimi okşadı, ama eller hissiz, parmak uçları soğuk...stepe başlasam? çocuk istesem? yalan, yalan, yalan. kendimi kandırmaktan başka bir şey değil bunlar.
bitti...bittti...bitti.
tanrım, ölmek istiyorum. kendimi son kez onun kollarına attım. ağlaya ağlaya uykuya dalmışım.
erkek:
öf be, cimbomdan haybeye 2 yedik.. ama, kurufasülye güzeldi(poivy, 12.05.2007 02:56 ~ 15.05.2007 12:20)
- (bkz: ostrojen ve testesteron)
- yaratılıştan dolayı arz eden durumdur. hayatı yaşanır kılan unsurlardan biri belkide..
- gerçekten aşk arayan bir kadın, erkeğin eksiklikleri, problemleri, dertleriyle uğraşmak ister, eğer bir erkek güçlü, maço, errkek oyunu oynamıyorsa, zaaflarını, insan olduğu gerçeğini ortaya koyuyorsa, kadın bundan hoşlanır, bir yandan elbette erkeğin kendisinden daha güçlü olmasını bekleyecektir bazı durumlarda ama erkek dış dünyada gücünü gösterdikten sonra yuvaya geldiğinde kadınıyla çelişkilerini, sıkıntılarını, hatalarını, sevaplarını paylaşıyorsa, kadın mutlu olur.
gerçekten aşk arayan hiçbir erkek kadının problemleri, zaaflarıyla uğraşmak istemez. bunları bilmek bile istemez. her zaman bakımlı, kendine güvenen, güçlü, ayakta durabilen bir kadına aşık olur. ona ihtiyacı olmadığı halde onunla olmayı seçmiş bir kadındır aşık olacağı kadın. karşısında kendini belki biraz da güçsüz hissetmek ister bazen. erkek oyunundan, güçlü oyunundan sıkılmıştır çünkü. kadın anaç olmalıdır, olayları çekip çeviren olmalıdır, erkek yuvaya geldiğinde kendini kadınının kollarına bırakmalıdır. kadın buna hazır olmalıdır, her zaman kucağı açık olmalıdır erkeğine. yani beklenti budur.
başarılar.
- erkeklere ''lan '' diye hitap edersen ''ooo ,sen miydin naber ya.baba özlettin'' derler.
kadınlara ''lan '' diye hitap edersen, ne diyecekleri hiç belli olmaz.bence öyle hitap edilmemesi gerekir zaten
*
- yılmaz erdoğan 'dan bir önerme: "erkeklerin hayatlarında bir aşka ihtiyacı vardır, kadınlarınsa aşklarında bir hayata."
- birinin zarı vardır birininse bunu delici alet-i edavatı.
(anise, 05.11.2007 22:40)
- işe anatomik farklılıklardan girersek işin içinden çıkarız da çıkamayız; duyumsal farklılıklara girersek işte o zaman hiç çıkamayız, en iyisi dağınık kalsın, toparlamaya çalıştıkça daha da dağıtıyoruz da...
- 1. erkek, silahları buldu, avlanmayı icat etti.
2. kadın, avcılığı buldu, kürkü icat etti!
3.erkek, renkleri buldu, boyamayı icat etti...
4.kadın, boyamayı buldu, makyajı icat etti!
5. erkek, konuşmayı buldu, sohbeti icat etti...
6. kadın, sohbeti buldu, dedikoduyu icat etti!
7. erkek, tarımı buldu yemeği icat etti...
8. kadın, yemeği buldu, diyeti icat etti!
9. erkek, dostluğu buldu, askı icat etti...
10. kadın, askı buldu, evliliği icat etti!
11. erkek, kadını buldu, seksi icat etti...
12. kadın seksi buldu, bas ağrısını icat etti!
13. erkek, ticareti buldu, parayı icat etti.
14. kadın, parayı buldu ve bundan sonrası tam bir felaket!
*
- kadın detay adamıdır. hiç bir olaya yüzeysel bakamaz. erkekse tam tersi sadece yüzeydeki şeyleri görür. erkeklerin evdeki eşyalara karışmaması ( umrunda olmaması diyelim ) bundan kaynaklıdır aslında. işyerinde sekreterin kadın olmasının sebebi de budur, seksist yaklaşmadan bakarsak olaya evet kadınlar erkeklerin düşünmek istemedikleri şeyleri düşünürler. doğalarında vardır. ilginç olan doğamızda var olan şeylere karşı gelir gibi erkekleri sığlıkla kadınları didik didik etmeyi sevmeleriyle suçlarız. bu farklılığın arasındaki dengeyi bulmaktır ilişkiyi güzel kılan aslında.
- iki türün birbirinde üstünlüğü yoktur, diyerek; biz olayı sadece beyin fonksiyonuyla değerlendirelim.(fonksiyon deyince hakaret algılanıp dişilerin patilerinden tırnaklar çıkmasın, öyle bir amaç gütmüyoruz.)
erkekte beynin sol yarımküresi kadınınkinden daha gelişmiş olduğundan analitik zeka, hesaplamalar, planlama ve sistemler konusunda daha başarılıdır, reel bakabilir. mühendislik, fen bilimleri gibi araştırma - uygulama bilimlerinde oldukça iyilerdir.bir sistemi jkesin başarıya götürebilirler. kesin yargıları vardır. bir olayı ya "1" ya da "0" olarak değerlendiriler. hastayım dedikleri an hastalardır. evet dedikleri an "evet" dir. araya başka ihtimal sıkıştırmazlar.olaylar nedensel olarak bağlıdır, bir olayın bir sebebi ve bir sonucu vardır onlar için. tasvir edersek, hayatları zikzaklı çizgiler halindedir.
kadında ise beynin sağ yarımküresi erkekten daha gelişmiştir. duyguları iyi analiz edebilir, veya yönetebilir. 10 ayrı paralel evrende oluşan duyguya göre yaşayabilirler. yani kocası için "sevgili eş" çocuğu için "şefkatli kadın", işyerinde çalışırken " didaktik müdür" olabilirler. birçok sistemi aynı anda yürütebilir. işten gelince bekar evinde yemek yapıp temizlik bulaşğını hemen halleder ve sevgilisine gidebilir. kesin yargıları yoktur. 1 ile 0 arasında sonsuz değer verebilrler. evet dedikleri an "eminim", "bilmiyorum", "sana bağlı", değişebilir" gibi birçok anlamda söyleyebilir. bir şeyin onlar için tek bir anlamı yoktur.yeni evli bir çiftin, katalogda gördüğü oturma odası erkek için "fiyat ve kullanışlılık" ken kadın için "gelebilecek misafirler","temizlenebilirliği" "üstünde sarılıp uzanacağı kocası", "üzerinde uyuyakalacak çocuklar"dır. bu yüzden bazen ne istediklerini kendileri de tam olarak bilmezler. özetlersek, hayatları eğriler halindedir.
evet işleyiş açısından böyle. bir yerde fonksiyon açısından, böyle bir ayrımın olduğunu gördüm, ben de tasvirleri ekledim.
- yemeğe çıkarlar.
kadın, gecenin sonunu bilen taraftır, erkek ise merak eden.
|