görseller
kadın dostluğukadın dostluğu
kadın dostluğu 
belki ilginizi çeker
  1. · erkeksiz özgürlük zirvesi
gündem
  1. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · uludağ sözlük
  4. · aşk
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · dosta aşık olmak
  9. · lifeguard sleeping girl drowning

kadın dostluğu  

1. genç kadın ve erkeklerin çoğunun (ya da bilmiyorum sözlük gençlerinin çoğunun) "olmaz öyle şey" şeklinde tepki gösterdikleri vaziyet bu. ya da olmaz demek son zamanlarda moda oldu, kadınların sadece erkeklerle arkadaşlık kurması "modernim ayol ahahayt" göstergesi oldu belki, bilmiyorum anlamıyorum.

ve lakin vardır kadın dostluğu diye bir şey.
    genlerimizde dna'larımızda, doğamızda, her haltımızda.
    "female bonding" şeklinde literatüre geçmiştir hatta.*
    (hadi aramaya üşeneceksin, al link: http://en.wikipedia.org/... )

ilkel kadın, erkeği avlanırken çocuk bakmak ve evini çevirmek konusunda yine kadın arkadaşlarından yardım almış.

birlikte vakit geçirmek, birlikte vakit geçirmek için erkekler gibi herhangi bir "aktivite"ye ihtiyaç duymamak ("hadi tavla oynayalım" "maç izleyelim" "hadi bi duble bişey içelim" bahaneleri, sadece "avlanırken" iletişime geçen ilkel erkekten bugüne aktarılan kodlar*. kadınlarda buna ihtiyaç yok.) ve birbirinin dilinden iyi anlamak gibi alışkanlıklar, "her tür gencini korur" (türünün devamı için) yasasının bir devamı olarak birbirinin çocuklarına bakmak, beslemek gibi alışkanlıklar bugün "female bonding" olarak cana gelmiş olan kavramı doğurmuş işte.

şimdi "kız muhabbeti" yapıyoruz. sevgili terk ettiği an birbirimizin kollarına koşuyoruz.
    "kına geceleri" var, "kabul günleri" var, her toplumun kendi icadı olan, kendine has "kadın kadına eğleşme" ritüelleri var.
    en lezzetli dedikodular, tadı başka gülüşlerden çok kolay ayrılabilen kahkahalar o "kız muhabbeti" sırasında yaşanıyor. karşı cinsten bir arkadaşımıza -nevrotik değilsek- anlatmayacağımız şeyler olur. kız arkadaşlardır muhatabı o "şey"lerin.
    ve en ihtiyaç duyulan desteği kadınlar verir o anlarda kadınlara.

genç kızların bu "ben en iyi erkeklerle arkadaş olurum" masalının içinde doyurulmamış çocuklukların ve kendini "ilgi odağı olmalıyım" şeklinde ortaya koyan bin türlü bozukluğun işareti olabilir.

gitmeden bakınız rica ediciim;
    (bkz: benim en iyi arkadaşlarım hep erkek olmuştur/@2626741)
    (bkz: kızdan çok erkek arkadaşı olan kız/@3946202)

tadından yenmez bir dostluk cinsidir, her şeyden ayrıdır.
    bunu yaşamadan ölen bir kadın, sadece karşı cinsiyle arkadaşlık etmeyi seçmiş biri, çoook şey kaçırmaktadır bu kısa hayatta.

ekle: işbu giri kişisel bir tecrübe yüzünden aydığım bir vaziyetin, sözlükte takribi 16-25 yaş arası genç kadınlarda acayip popüler olduğunun da dikkatimi çekmesi üzerine döşenmiştir. hakikaten artık cidden üzülüyorum gencecik kadınların şu abuk "reddetme" ve "neyi reddettiğini bilmeme" hastalıklarına...
    (ay cadisi, 27.09.2009 17:24 ~ 20:20)
  2. dadından yenmez bişeydir. insana rahatlığı ve güvenlik hissinin sıcak dokunuşunu vaadeder.
    bir düzine yakın kadın dostum var, keşke bir düzine daha olsa...

annem ve bikaç emekli dul kadın dostunun böyle bir fantezisi var hatta, yaş iyice ilerleyince (60 üstü) büyük bir eve geçip hep birlikte yaşayacaklarmış (altın kızlar mode on)
    fena fikir de değil aslında...
    düşünüyorum da; aynı ev değil ama, aynı apartmanda oturmak multi fantastik bişey olabilirdi. ehehehe

tanım: bir çeşit ekmek kadayıfıdır. kaymaklı.
    (aylakmadam, 27.09.2009 18:03 ~ 18:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil