erkekler tarafından suçlanan yol canavarlarıdır.bir hikaye:
dün sabah otobanda arabamla işe gidiyordum ki, sağ tarafımda 120 km ile giden yepyeni bir bmw'yi kullanan bir kadın gördüm.kadın dikiz aynasına bakarak rimel sürüyordu. birkaç saniye sonra tekrar baktığımda hala makyajına devam ediyordu ve arabası yarı yarıya benim şeridime girmişti! ben bir de erkek olduğum halde korkudan elektrikli traş makinemi elimden düşürdüm. düşerken öbür elimdeki salamlı sandviçime çarptı . ortalığı toparlamaya ve dizlerimle yönettiğim direksiyonu
düzeltmeye çalışırken, cep telefonunun kulaklığı kulağımdan çıkıp dizlerimin arasındaki kahve fincanına düştü, kahve üstüme döküldü ve önemli bölgelerim yandı..acıyla bağırınca ağzımdaki sigara düştü ve gömleğimi yaktı, bu arada çok önemli bir konuşmam da yarıda kesilmiş oldu!
kahrolası kadın şoförler!
benzin pompasını arabanın deposunda unutup yola devam edebilen şoförlerdir bular. bir istasyon insanın yüreği ağzına gelir. küfür ederek kaçılır ortamdan...
(bkz: gerçek kesit)
aynı arabada olunduğunda eğlenceli olur bunlar, örneğin 70lik yolda gidilmektedir ve sol şeritte 50 km/h ile giden arabanın arkasına hızla varılır. araba sağ şerite geçene kadar rahat bırakılmaz, selektör yakılır, sıkıştırılır, vs. daha sonra araba yol verir, ve ibre 70 i milim geçmez, "bura 70 lik yol, ben 70 gidiom, kimse benden hızlı gidemez" zihniyetiyle sol şeritte kalınır, sağ şeritte 70 ile giden arabaların arasına girilmez ve arkadakiler deli olur.
bu bir örnekti, bunun gibi daha niceleri..
ankara - samsun arasında ikikatlı bir otobüsün başına oturup, öyle olmaz böyle olur dercesine dudaklarımızı kemirerek yol boyu izlediğimiz bireyin içinde bulunduğu güruh.
aptal sarışın efsanelerinden fırlamış yavrucaklarla bu söz dizimi yanyana getirildiğinde genelde erkek şöför söz dizimini üstlenen bireyle reaksyon verir.
araba kullanan dişi. genelleme yapmayı pek sevmem ama bu genelleme yapılmayacak bir durum değil. istisnalar kaideyi bozmaz, dünyanın en büyük kamyonunu kullananlardan biri de bayan ama artık nedendir bilinmez, bayanlar araba kullanma işini pek beceremezler.
bugüne kadar bayan arkadaşlarımın kullandığı pek çok araca bindim, yollarda çok bayanın sürüş stiline dikkat ettim, hatta kendini ispatlama sevdasında olan birkaç arkadaşım nedeniyle ufak tefek kazalara da karıştık ve görüşüm değişmedi, aksine güçlendi.
ve en son iyi araba kullandığını iddia eden ünlü bayanların katıldığı volkswagen polo ladies cup'ı izlediğimizde de konunun genelleme yapmaya izin verdiğini gördük.
dikkat edilmesi gereken kişilerdir.özellikle yaşı 45 ve üstü olan teyzelerden ısrarla kaçınız.kaza yapmayacağınız varsada muhteşem bağrış ve çağırışlarıyla elinizi kana bulayabilirler.bide yolun sadece kendilerine tahsis edildiğini sanıp üzerinize sürerler aman dikkat.
çeşit çeşittir:
kimisi kaplumbağa misali sol şeritten gider, ki bunlar genelde orta yaşlı kadınlardır
kimisi yol hakkı kendisinde olduğu halde olduğu yerde durup yol boşalıp güvenle geçebileceği zamana kadar bekler, ki bunlar den den den den
kimisiyse, işi gücü yanındaki kızlara hava atmak olan, bu yüzden aptal gibi hem kendi aynası hem de çarptığı arabanın aynasına zarar veren, kadın şoför de biraz cesur ve iyiyse basıp kendisini takip ettiğinde karı gibi kaçan erkeklerden daha erkek,daha iyi şoförlerdir.
taksi, minibüs ve kamyon şöförlerinin büyük bir çoğunluğu tarafından sıkıştırılan, taciz edilen şoförlerdir. bayan şoförlerin yaptığı hataların çok büyük bir kısmının bu tacizlerden meydana geldiğini düşünüyorum*. geriye kalan hataları erkek şoförler de eminim ki yapıyorlardır. ayrıca sinirlendiklerinde kaplana dönüşebilirler, (bkz: amına koyim diyen kız modeli).
kurallara abartılı derecede uymaya çalışıtıklarından dolayı saçmalayan şoförlerdir. tamam trafik kurallarına uyulur ama bu kadar da abartılmaz be kardeşim. bazen trafiğin akışına uymak için bile kurallar çiğnenebilir yani. ayrıca bunlar kendini bi halt zanneder genelde. aman biz kurallara pek bir uyuyoruz, aman ne iyi şoförleriz falan derler. ama bilmezler ki en iyi şoför kurallara harfiyen uyan değil akıcı ve trafik güvenliğini tehikeye atmadan araç kullanan şofördür. kurallara harfiyen ve abartılı derecede uymak sadece diğer sürücüleri çileden çıkarmaya yarar.
kesinlikle erkek şoförlere göre daha az kibar olan şoförler! yol vermekten bihaberdir çoğu! kendileri, karşı taraftan arsızca beklerler nezakati ama aynısını göstermeyi bilmezler!
trafikte rahat bırakılmayıp yapılanlar nedeniyle sonradan dalga geçilen kadınlardır ki, düşünüldüğünde aynı hareketler bir erkek şoförede yapılsa onlar da aynı tepkileri gösterecektir.
erkek egemen toplumda simsiyah, pırıl pırıl parlayan yıldızlar. tabii bu bahsettiğim ticari taksi veya kamyon kullananlar için.. yoksa bir metre tırnak ve yüzünde ağlak bir ifade caddelerde terör estirenler değil..
bir kural ihlalini erkek yaptığı zaman öküzmalhayvan, jenarasyona göre deyyus olurken, kadın yaptığında trafik dilince bu hakaretlerin hepsini içeren kadın dır.
halbuki şoför kişilerin kadın cinsinden olmalarından başka söz konusu edilecek bir durumları yoktur. tamamen karşı tarafın hangi gözle ve ne çeşit bir önyargıyla bakmasına bağlıdır. unutmayın ki bu devirde bunu söz konusu edenler, geçmiş dönemlerde şunu bile garipsediler: