tarih son 20 yılda “kadının araba kullanması”ndan sonra bir de “atm’den para çekmesi”ne tanıklık etti, bir çok salgın hastalık, doğal afet ve savaşlardan sonra insanlık yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. zamanın altın değerinde olduğu günümüz dünyasında, insanların bir de günlük hayatta nakit taşımayıp gerekli oldukça atm’lerin kapısını aşındırdığını da düşünürsek, eğer acil bir işiniz varsa ve para da çekmek zorundaysanız gideceğiniz atm’nin önünde sizden önce bir kadının bulunması acil işinizi yapabilmenizi büyük oranda tehlikeye düşürecektir. atm’nin önünde bekleme stresine gireceksiniz, sinir küpü olacaksınız, böyle vakalarla sonraki günler yine karşılaşacaksınız ve sinir sisteminiz bozulacak ve sonunda çıldırmış bir birey olarak toplum yaşamından uzaklaşacaksınız. eğer ülkedeki atm’lerin yarısından fazlasında aynı anda kadınlar işlem yapıyorsa, bu, ülkedeki bankacılık sektörünün çökmesine bile neden olabilir.
kadınların genel bir huyu vardır “arkamda kalanların canı çıksın.” bankada, atm’de, markette, trafikte hep böyledirler.
şimdi bu işkenceyi açıklayalım.
1. sırası gelen kadın atm’nin önüne gelip önce dikkatli gözlerle ekranı okur, tam olarak ne yapacağını anladıktan sonra çantasında kartını aramaya başlar, biraz önce sırada beklerken kartını hazır etme ihtiyacı hissetmemiştir, çünkü bencildir, nasıl olmazsa sıra bana gelince kendi işimi rahatlıkla halledeceğim havasındadır. makyaj malzemelerinin arasında bulamadığı kartı için son anda aklına gelen dahice şeyi dener, cüzdanına bakar, ve kartını bulur. bu kart bulma süresi duruma göre asırlar bile sürebilir.
2. kartı atm’ye sokar ve şifresini girer, ilk girişi yüksek ihtimalle yanlıştır, ama ikinci girişinde kesinlikle doğrusunu girer, nedendir bilmiyorum, bu bir kuraldır, ilk giriş kesinlikle yanlış, ikinci giriş ise kesinlikle doğrudur.
3. şifre girişinden sonra atm menüsünün biraz tuhaf olduğunun farkına varır, zira yanlış bankanın kartını takmıştır, hiç umursamadan büyük bir rahatlıkla yavaş yavaş iptal tuşuna basar ve kartı çıkarır.
4. madde 1 deki çantadan kart arama olayına doğru kart bulununcaya kadar devam edilir.
5. kart sokulur, fakat bu defa şifreyi yanlış girme sorunu yaşanmaz.
6. ekranı yine hayatında ilk defa görüyormuş gibi dikkatlice süzer, para çekme amacı vardır, fakat henüz ne kadar çekeceğine karar vermemiştir, bunun için öncelikle bakiyeye bakma menüsüne gidilir.
7. bakiye bakıldıktan sonra tam zurnanın zırt dediği yere gelinir, ne kadar para çekileceğine karar verme anı gelmiştir artık. 10 çeksem, yok 10 olmaz 15 olsun, bir ara 25’te karar kılınır, yine vazgeçilir, hesaplar baştan yapılır, derken atm süre aşımı hatası vermiştir ve kartı çıkarmıştır. kart tekrar itina ile sokulur, şifre girilir ve yine ne kadar çekileceği düşünülmeye başlanır. uzun bir aradan sonra atıyorum 10 ytl çekmeye karar vermiştir ve 10 ytl yazıp devam tuşuna basmıştır. gelen ekranların tümü itina ile okunur, çevre kirleten makbuz özellikle istenir, para alınır, çantaya itina ile yerleştirilir, sonra kart çıkarılır, makbuz alınır, makbuz da itina ile çantaya yerleştirilir, tam işi bittiği anda bir daha düşünür, bu 10 ytl bana yetecek mi diye. yüzde 90 ihtimalle eksik çekmiş olduğu kanaatine varacak ve 5 ytl daha çekmek için kartı makinaya tekrar sokacaktır. yalnız çekeceği bu 5 ytl önceki 10 ytl kadar uzun sürmeyecektir, ilk çektiğinden yüzde 75 daha hızlı olacaktır.
8. tüm işi bittikten sonra artık umursamaz tavırlarla büyük iş başarmış edasıyla yavaş yavaş oradan uzaklaşacaktır.
bu arada erkekler ne yapmalı:
1. eğer yan yana 2 atm varsa 1 kadın=10 erkek mantığına göre, erkekleri 1, kadınları 10 sayarak hangisinde az sıra olduğunu tespit edip o sıraya geçmelidir.
2. kadın sayısı 2 den fazlaysa bekleme süresi asırları alabilir, onun için civardaki başka atm’ler araştırılmalıdır.
3. para çekmekten vazgeçilip cepte kalan son parayla evin yolu tutulabilir.
4. kadının para çekme anı videoya alınıp, iç hukuk yolları tüketildikten sonra avrupa insan hakları mahkemesine işkence davası açılabilir.
erkekler nasıl para çeker:
1. sırası gelen erkek elinde hazır tuttuğu kartı içeri sürer
2. şifresini girer.
3. hızlı para çekme menüsünde daha önce kararlaştırdığı miktarı tuşlar.
4. kartını ve parasını alıp kenara çekilerek arkasındakine işlem yapması için müsaade eder.
edit: bu giriyi okuyan bayan arkadaşlar, şunu bilmeliler ki, bu yazıda "mübalağa-abartma" sanatını kullandım.
atm'den para çekmek gibi önemli bir olaya karışmaya kadınlar nasıl cesaret eder diye üzerine düşünülmesi gereken konu (!!!). ben ne erkekler gördüm zaten yokturlar diyerek geçiştirilmesi gerekir. insan malsa maldır, erkek kadın farketmez.
kadın için ekonomik özgürlük sayar bazıları bunu. ama bir hiper sosyolog olarak derim ki tam tersi bir durum bu. ekonomik özgürlüğü olan kadın atm den para filan çekmez kredi kartı kullanır kardeşimbenidekızdırmayınşimdi!!!!
sinirlendim, pardon.