kadınların mutlaka 14 yaş dolaylarında okuması gereken kitap.
kitap hem o yaştaki bir kıza hitap ediyor, hem de kitabın verdiği feminist duyguların 18 yaşına kadar geçmesi lazım. çünkü gereksiz.
herşeye normalden daha fazla tepki veren
no name bir kadın başrol oynuyor kitapta. abartılmış olan kitap, erkek kuş, dişi kuşun önünde uçsa "ah işte hep böyle olmak zorundaydı, biz dişilerin yeri, erkeklerin bir adım gerisiydi" ayarında gidiyor.
bizim no name evleniyor, ilk gecesinden itibaren kocası tecavüzcü çıkıyor, kardeşi, arkadaşları da zaten hiç mutlu değil evliliklerinde, anası bacısı eşi dostu hiçbir kadın orgazmı bilmiyor, (bu konunun üzerine o kadar çok gidilmiş ki neredeyse psikolojik olarak "kadın dediğin orgazm mı olur be" diye düşünmeye başladım) bir düzine ilişki yaşıyor ve bunlardan birisi evli, çok da mutlu bir erkek, daha fazla, daha fazla ilişkiden sonra, bir erkekte mutluluğu yakalıyor ama kariyer uğruna ona da tekmeyi basıyor falan.
kitap kadınlara hiçbir şey katmıyor. kadınların zaten bildiği şeyler, akılsız kadınları gaza getirmek hedeflenmiş. kardeşim yok artık ya, yeni regl olmuş bir kız, "banane erkekler regl neden olmuyor biz oluyoruz, yumurtalar mı çıkacak, onlara niye hediye geliyor" diyecek levelde değildir sayın asena. o level 20 yaş civarlarında geliyor.
nitekim liseye yeni başladığımda okuduğum bu kitabın çok daha iyisini, hepimizin yazabileceğini şu an farkediyorum. kadın cinselliği, erken boşalan erkekler, konular satacak konular. yine de okuyun, bir günde bitiyor.