belki ilginizi çeker
  1. · kadıköy acil mixtape
  2. · madem tutamıycaksınız söz vermeyin kardeşim
  3. · emre baransel
  4. · raziel
  5. · ikiz kuleler gibi
  6. · emre
  7. · kadıköy acil
  8. · ceza
  9. · alaturka mavzer
  10. · da poet
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · ugg
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · 100 opera
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · izlenesi filmler
  9. · yasaklanması gereken şeyler

kadıköy acil  

1. kadıköy acil mixtape isimli toplama albümleri* çıkmıştır. sagopa kajmer'e dissler görmek mümkün.
    madem tutamıycaksınız söz vermeyin kardeşim diye höyküresi geliyor insanın
    (damned, 01.02.2007 00:49)
  2. razielve da poet'in üyesi olmadığı oluşum.
    (diagonaleklem, 01.02.2007 00:58)
  3. kadıköy acil tayfasının içinde sadece mc'ler bulunmamakta. çeşitli dansçılar, graffiti sanatçıları vs bir çok farklı dalda uzmanlaşmış veya başarılı olan "kadıköylü"nün biraraya gelerek oluşturduğu "clan" diyebiliriz. kadıköy acil isimli hiphop giyim ve müzik mağazasını da açmış olan clanın en çok ortalarda gözükenleri alaturka mavzer grubu ve emre. tabiiki clanın en ünlü üyeleri ise ceza ve ayben. avrupa yakası temsilcilerinden sahtiyan da bu oluşuma destek vermeyi sürdürmektedir. bir kadıköylü olarak kendilerini destekliyorum, 31 mayıs 2007 coolio istanbul konserinde de sean paul, busta rhymes ve daha bir çok ünlü ismin konserinde olduğu gibi alt grup olarak çıkacaklar.
    (caddebostan, 27.05.2007 16:41)
  4. türkiyede gangsta rap yaptıklarını sanıp bana göre oldukça dandik şarkılar yapan oluşum ...
    (ba2, 24.09.2007 01:23)
  5. kadıköy merkezli 'merdiven' tayfasının başı çektiği oluşum.
    kadıköy dışından mc ve beatmaker'larda oluşum dahilinde.kadıköy acil'in yine aynı isimle
    kayıt stüdyosu,giyim mağazası ve giyim markası bulunmakta.
    (joe dalton vs dartagnan, 24.09.2007 20:18 ~ 19.11.2009 17:56)
  6. gangsta rap yapmadıklarını vurgulayan, gangsta rap yap(tıklarını san)anlarla yüksek oranda taşak geçen oluşum. wu-tang clan'ın türkiye'ye uyarlanmışı da denebilir. battle rap unsurlarını ağırlıkta kullanan üyeleri olduğu gibi ceza, mihenk taşı ve sahtiyan gibi müziği daha kişiselleştirerek sunan isimleri de bulunduran bir oluşumdur.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 24.02.2008 19:23)
  7. http://kadikoyacil.net/ forum sitelerinde kendilerine ait bilgiler verilmiştir.

kadıköy acil mc's
    (bkz: ceza)
    (bkz: emre baransel)
    (bkz: sahtiyan)
    (bkz: mihenk taşı)
    (bkz: alaturka mavzer)
    (bkz: charlie)

kadıköy acil beat makers
    (bkz: dj funky c)
    (bkz: roka)
    (bkz: puma)
    (bkz: şipşak)
    (bkz: serhat)

kadıköy acil crew

(bkz: uzman)
    (bkz: engin)
    (bkz: mel)
    (bkz: esin)
    (bkz: rap angels)
    (bkz: taşkın)
    (bkz: tehdit)

kadıköy merdiven crew

(bkz: giyotin)
    (bkz: despo)
    (bkz: rapozof)
    (bkz: mafsal)
    (bkz: kanya)
    (bkz: apac shequad)
    (bkz: sayedar)
    (bkz: şüphe)

kabataslak bakıldığında 30 kişiden fazla bir insan topluluğunun bir arada barındığı oluşumdur kadıköy acil. türkiye'de rap müziği sokağa taşıma raddesinde gösterdikleri performansta takdire şayandır. öyle ki açtıkları kadıköy acil shop her yaştan dinleyiciyi ağırlıyor ve içerisinde satılan giysilerin alıcısı çok fazla. düzenledikleri partilerde de belli bir kitleye sahipler. e sonuçta 30 kişiler birileri dinlesin bunları.
    fakat bazı yanlışları var ki bu underground dinleyicisinin hoşuna gitmeyen yanlışlardır. elbette müzik yapan insanın paraya ihtiyacı olur, müziği daha iyi yerlere getirmek için ama bunları legal yollardan yapmalısın. dünyadaki rap müziklerinden parçalar çalıp üzerine albüm yapmak bir de bunu 5 ytl 10 ytl gibi fiyatlara satmak ayıptır, günahtır.
    kadıköy acil l.p albümündeki ilk şarkıda 'rap bizle başladı türkçe rapi biz çıkarttık' türünde tam hatırlayamadığım sözleri eminim herkesi güldürmüştür. elbette rapin özünde battle vardır acil elemanlarının yaptığı ve sevdiği de budur fakat aşırıya kaçış söz konusudur burada.
    neyse efenim sözün kısası hem sevgi beslerim hem nefret. umarım daha iyi işler çıkarırlar.
    (urias, 27.03.2008 17:24)
  8. gangsta rap değilde nedir bu adamların yaptığı? killa biraz etkiledi gibi arkadaşları. şu gereksiz battle ruhundan kurtulsalar tadından yenmez
    (bkz: tadında bırakmak)
    (antibakteriyel, 13.05.2008 22:56)
  9. kadıköy sokaklarını harlem'e compton'a çeviren kişilerdir.. türkçe rap yaptıklarını söylüyorlar ama şarkılarının nakaratları genelde zenci ingilizcesinden oluşuyor. çok kalabalık olmalarının müziklerine hiç etkisi yok. hepsini bir araya getir, topla,çarp,çıkar 3-4 tane sağlam elamanları vardır, gerisi boştur. (sağlam elamanları diğerlerine göre sağlamdır)
    bizim komşunun 16 yaşındaki çocuğundan duyardım bunları. ''süperler abi'' der yanıma koşardı. 2 gündür şarkılarını araştırıyorum, üşenmedim dinledim. kimse kusura bakmasın ama bok gibi parçaları var. şarkıları genelde millete laf sokmak amaçlı yazılmış.
    ''biz en büyüğüz''
    ''asarız keseriz''
    ''hey sen kahrolası''
    ''allah belanızı versin''
    ''ittireyim de al''
    gibi...

ayrıca bunlar tam bir zenci özentisidir. çok rapçi gördüm ama bunlar beyaz tenli,zenci ruhlu rapper olma konusunda kendilerini aşmışlar tebrik ederim.
    (bkz: http://img122.imageshack.us/...)

söylenildiği gibi belli bir çevreleri,sevenleri vardır. bu sevenleri 18 yaş altı kişilerden oluşmuştur. gerçekten rap müzikten anlayan seven kişiler bu herifleri dinlememezlikle kalmaz yanlarından geçerken güler bile.

rap müzik denilen şeyde sözlerin önemi çok fazladır ama beat unutulmamalıdır. istersen akılların alamayacağı kadar güzel sözler çıkar, beat yaramadıktan sonra bir bok olmaz. bu adamlar bunun da farkında değil. sözler zaten dandik asarım keserimlerden oluşuyor beatler de dandik olunca dinlenilmiyor bu herifler. tabi 16 yaşındaki çocuklar bu gibi şeylere dikkat etmediği için onlara güzel geliyor.

nwa efsanesinin yolunda gidiyor bunlar. nwa gibi silahla poz verme merakındalar falan. ama m4 bulamadıkları için işaret parmaklarını tetik tutar işareti yapmak zorunda kalmışlar. yahu anlamıyor siktir et ya, rap lan bu silah tutmaya ne gerek var, bir şeyler anlat bana.battle tarzına doydu türkçe rap artık. dinleyenlerine ve kendilerine verdiği zarar dışında yeni nesile de zarar veriyorlar artık. bir çocuk çıkıp rap yapmak istese, şöyle bir etrafına baksa ona buna laf sokan söz tarzı var. çocuk yaratıcılığın mına koyim diyerekten bakkal amcasına diss atar.

bunların takıldıkları yer rexx adı verilen sinema yakınlarındadır. rexx'in orası zaten türkiye'nin öteki yüzüdür. orada geçerken adamın suratına bön bön bakarlar. aslında bön bön değil de sikerim lan gibi bakarlar. kendinizi zenci mahallesine yanlışlıkla girmiş beyaz gibi hissedersiniz.

dinledim,araştırdım,takip ettim,izledim. kusura bakmasınlar ama bunlardan bir bok olmaz.
    (eazy, 04.09.2008 02:17)
  10. aslında fena olmayan oluşum
    ceza sahtiyan ayben roka ellerinden biraz daha tutarsa gayet güzel işler çıkarabilecek olan gruptur kendileri
    ayrıca kadıköyde aynı isme sahip bir dükkanları vardır ki bu dükkanda hiphop kültürü ile ilgili kıyafetler ve bilimum yaptıkları albümleri alabilmek mümkündür.

grubun pek çok eseri vardır ama favorim ceza selo mihenk taşı emre'nin hep beraber söylediği ikiz kuleler gibi adlı parçadır
    bu parçayı mutlaka dinlemek gerekir
    dinledikçe de kızarım cezaya bu tip şarkıları koymayıp da bazı abidik gubidik şarkıları koyduğu için
    kısaca merdiven crew ile daha az iş yapıp ceza ve sahtiyanla daha çok iş yaparlarsa ilerleyecek gruptur
    yoksa gene klasik rapçi imajından çıkmayacak (küfürbaz : nedense bu ülkede rap deyince akla bu geliyo) oluşumdur...

ailecek severek dinliyor ve izliyoruz...
    (ceza aka keskinkılıç, 04.09.2008 02:33)
  11. ceza,sahtiyan,ayben,selo gibi isimlerle araları iyi olmasa rap müzik adına bişey yapamayacaklarını düşündüğüm grup.
    (coreytaylor, 01.10.2008 12:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil