kablosuz internet yoktur, kablosuz ethernet vardır.
kablosuz ağ üzerinden network'e bağlanırsınız, bağlandığınız network'te bir gateway tanımlı ise internete açılırsınız.
(ki wireless ethernet protokolünde bunlar otomatik olarak gelir ortamdaki mutlu vericik paketlerinde).
en kablosuz internet bağlantısında bile bir yerlerde kablo kullanıldığından teorik olarak imkansızdır.hiç kablo kullanmadan bilgisayar yap, server yap ta sok bizi internete derler adama.
2000'li yıllarda türkiye'de ilk kez antrak'ın kurduğu gateway'le yapılmaya başlandı. tabi ki burda bahsettiğimiz 802.11 standardı değil bildiğin el telsizinin cop anteninden bile kurulabilecek bir bağlantı.
yabancı bazı ülkelerde şehirler bunlarla donatılmıştır.şehrin her yerinde beleş internet vardir.bizdeki durum ise içler acısıdır internet pahalıdır.
mamafih;
cok faydalı bişidir.evinizde internet kotalı ise vede wirelessli bir laptop'unuz varsa yaşadınız demektir.siz açın kesin 3 5 bağlantı bulur.rahatca bağlanılası internet.
yazıktır. günatır 3 gb kotalı adsl alıp bide bilmeden şifre koymadan wireless modem kullananların internet kotalarının ilk günden dolmasıdır. beleş interneti buldum aman bişey indirmediğim saniye olmasın tarzı insanların türemesine sebeptir (bkz: hayvansız rıza)
evin her köşesini dolaştıktan sonra mutfakta bulabildiğim ve masanın üstüne dizdiğim kutuların üstüne koyduğum laptopla her bağlanışımda laptopum ordan düşerse zararımın ne olacağını düşündüğüm beleşi baldan tatlı hoş bir durum.
özellikle öğrenci yurtlarının vazgeçilmezidir.. burger kingte de vardır.. büyük alışveriş merkezlerinde, havaalanlarında, okul kampüslerinde, iş yerlerinde, dersanelerde ve tabiki de evlerde bulunabilen bedava olması ayrı bir tat veren internet şeklidir.. sakarya üniversitesinin her yerinde bulabileceğiniz fakat internet özelliğini kurarken oldukça zorlandığınız olgudur..
misafirliğe geldik. misafirlik dediğim, aile içi. nolur nolmaz belki kablosuz bulurum diye bilgisayarı da aldım yanıma. evin heryerini dolaştım. güvenli olan ağlar mevcut. birkaç şifre denemelerim başarısızlıkla sonuç verince, çapı genişletmek lazım diye düşündüm, balkona çıktım. ayaktayken, yani bilgisayar elimdeyken, bağlanıyorum. oturuyorum, bağlantı gidiyor. çatı katına çıkmaya karar verdim.
sevgili itüsözlük, sana şuanda çatı katından yazıyorum. bana bu fırsatı verdiği için, yüzünü hiç görmesem de, nerde ikamet ettiğini bilmesem de kotasından tırtıkladığım onurşan adlı arkadaşa sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. ama herhangi bir indirme kaldırma olayım olmadı rahat ol. hem oruçlu hem izinsiz internetine giriyorum, hakkını helal et bak, mubarek gün.
akp il başkanlığının internetini bile gördü bilgisayar. birkaç şifre denemelerimden sonra vazgeçtim. nolur nolmaz. hepsi şifreli bi tek seninki şifresiz onurşancım. ama takdir ettim. gelene kapım açık mesajı veriyorsun.
onurşancım, hazırlıksız gelmişim, batarya bitmek üzere. iftardan sonra yine gelicem. o zaman sigara da içebilir, daha keyifli internet kullanabilirim. kullanabilirim dimi ? saol. şimdi aç karna aklıma bişey gelmiyor. onun için sakın modemi falan kapatayım deme, bozuşuruz. gece de burda kalacakmışız. gömdüm.