belki ilginizi çeker
  1. · kulaklık takıp da müzik dinlemeyen insan modeli
  2. · çöp kovasına işemek
  3. · dört işlemi bile yapamayan mühendis
  4. · bubi tuzağı olarak ev aletleri
  5. · dsl
  6. · konnektör
  7. · jack
  8. · kısaltma kablosu
  9. · usb
  10. · aydın adnan menderes anadolu lisesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · yılmaz özdil
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · aylin aslım
  8. · everton
  9. · okulu uzatmak

kablo  

1. birisini boğarak öldürmeye yarayan ama çoğunlukla elektrik akımını iletmede kullanılan nesne.
    (ephendy, 30.12.2005 23:56)
  2. cansızlardan canlılara geçiş formundaki nesnelerdir bunlar. efenim şöyle ki masanızın altında bi yığın kablo vardır. bir haftasonu gaza gelip hepsini düzenlersiniz, sararsınız falan. iki saat sonra odaya girdiğinizde kabloları birbirine girmiş, birini sandalyeye, birini sehpanın ayağına falan dolanmış halde görürsünüz ve kanaat getirirsiniz ki kablolar aslında canlı varlıklardır. etraflarında insan varken cansız gibi görünürler ama sakın aldanmayın. ne hindir onlar!! hep arkanızdan iş çevirir şerefsizler *
    (mulder, 23.12.2006 02:21)
  3. çakmakla plastik kısmı eritilir. sonra bakır kısımlar birbirine iliştirilir. sonra da bantla kaplanır. acayip bir şey...
    (demiurge, 23.12.2006 02:26)
  4. yanlış olanı kesildiğinde bu dünyadan terk-i diyar ettiren nesne. kırmızı mı? mavi mi? ne yaman çelişki tey tey...
    (bkz: bomba imha uzmanı)
    (deniz büyücüsü, 03.02.2007 18:14 ~ 18:14)
  5. çocukken içinden minik insanların yürüyüp radyoya, televizyona gittiklerini düşündüğüm şey.
    (bkz: çocukken inanılan saçmalıklar)
    (deniz büyücüsü, 12.05.2007 22:16 ~ 22:17)
  6. kullanılması öğrenci evlerinde hijyen ve temizlikten zaman kazanılmasını sağlar. bol miktarda kullanılan kablo, oluşturduğu statik elektirikten dolayı odada ne kadar toz var yok toplar etrafında ve oda temizlenirken oranın süpürülüp silinmesi oda için gerekli temizlik kriterlerini sağlar.
    (bkz: öğrenci evi hijyen standartları)
    (yako, 06.06.2007 01:04)
  7. hayattan soğumama neden olan ama kullanımı zorunlu olan uzuncalar.

her zaman biryerlere dolanıyorlar. sarmaşık gibiler sanki. lan telefon şarjının kablosu sandalyenin ayağına, kulaklığınki de sobaya nasıl takılıyor. sen nasıl uzandın oraya. and içmişler sanki. geçen özellikle muntazam bir şekilde bıraktım kulaklığımı ama geldiğimde sevişiyorlardı gene. bir gün boğacam kendimi bunlarla.
    (jayhunx, 11.01.2008 19:46 ~ 19:47)
  8. türkiye'de bursa'daki eski pirelli(*), ondan da eski siemens ve şimdiki prysmian ile kayseri taraflarındaki hes, kablo işinin iki büyük rekabetçisidir. enerji ve veri iletimi olarak genelde iki disipline ayrılan fabrikalarda kablo üretimi oldukça zahmetli bir iştir. çok zaman olur ki makina arızası veya bir çalışanın ufak ihmali yüzünden kilometrelerce kablo çöpe gider.

(*) fabrikayı pirelli henüz satmamışken üst düzey kontaklarım sayesinde edindiğim geçmiş yılların pirelli takvimleri hala kemerimi süslemektedir.
    (wondrous, 22.02.2009 23:40 ~ 23:41)
  9. özellikle elektrik-elektronik kapsamında araçları kullanıma açmak için insanlığa armağan edilen şey.
    (komiknickbulamadim, 16.06.2009 16:12)
  10. sebük sultan (annem olur!)' la aramda geçen hede hödö (bi diyalog desek daha keyifli olurdu!)

sebük: ayy ayyy! ben topluorum bu dağıtıyoo yaa, hiç mi acıman yok bana hiç mi hiç mii ooff!!!! (bana işaret zamiri kullanması hiç hoşuma gitmedi.) yer yarılsın da içine gir inşallaah! seni doğurcağıma taş doğuraydım... bla bla.. (bilindik anne lakırdıları!)

zavallı ben: noluyo anne yaa noluo ?! yıktın evi. komşular kızcak bağırma diyen de sensin, deprem yaratcak kadar bağıran da! nası bi demokrasi var bu evde anlamadım ki. ya da nası bi yok!

sebük: susss bağırma !. bıktım, yıldım bu bağırsaklarından anladın mı?!

zavallı ben: bağırsak ne ya anne!? ne dion yahu!

sebük: kabloları diorum gerizekalı çocuğum!

...
    annecim, canım annem güzel annem, yemeyip yediren, içmeyip içirten, uyumayıp uyutan ammaa bağırtmayıp bağıran annem; derdin ne senin hemi?! kablo ve bağırsak ilişkinden dolayı ben de seni gerçekten kutluyorum.

bu diyalog sonrası aklımdan geçense tam anlamıyla şudur: "bööle bi anneden ben nası çıkmışım yahu! helal!"
    (18kere18, 23.07.2009 19:00 ~ 19:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil