tanrı'nın habil'in nerde olduğunu sorması
** üzerine, bilmiyorum, ben onun bakıcısı mıyım? şeklinde cevap veren adamdır, bu hareket kanımca göt ister. bu diyoloğun devamı ise biraz farklı yol alacaktır.
tanrı, "ne yaptın kabil, habil'in kanı topraktan bana ağlıyor ve sen lanetlendin. bir daha toprağa ekemeyeceksin ve dünya üzerinde amaçsızca dolaşacaksın.
az önce götü tavan yapmış olan kabil, şimdi yusuf yusuf tur, "bu ceza çok ağır, kim beni görürse öldürecektir" der.
tanrı "öyleyse her kim seni öldürürse senin çektiğinin yedi katını çekecektir ve seni tanımaları için işaretleneceksin" der. ve bunun sonucunda kabil eden'in doğusuna land of nod denilen yere göç eder. (nod, ibranice amaçsızca dolaşmak demektir bilginize). bu durumunda ilginç olan dramatik taraf ise toprağı seven ve bir çok şey yetiştirmek için onu kazan kabil, toprağı son olarak çok sevdiği kardeşi için kazmıştır, gerçekten acı bir durum.
kabil'in habil'i öldürmesinin ana nedeni kıskançlıktır, bu kıskançlığın oluşmasının nedenlerinden birinin kız meselesi olduğu söylenmektedir. olay şöyledir kabil'in aclima, habil'in ise jumella adında ikiz kız kardeşleri vardır. normal durumlarda çaprazlama
* yaparak evlenme işlemini yaparlarken kabil aclima'yı almak istemiştir bunun nedeni ise habil'in daha önceden en güzel kadın ile evleneceğinin müjdelenmesidir. olay böyle iken kabil tanrı'ya aclima ile evlenmek için kurban sunar ancak bu kurban rededilir, zaten kurban sunma konusundaki başarısı var mısın yok musun yarışmada son iki kutuya 1 ile 10 tl bırakan adam ile aynı olan kabil'in kayış bu olaydan sonra kopmuş ve gemileri yakmıştır.
bazı kaynaklar bu işte de şeytan'nın parmağı olduğunu söyler, ayrı bir bakıştır saygı duymak lazım gelir.