harika görünen bir olaydır. yaşlı kesimin tepkisini çeker baya bi -özellikle baba-. hemen nasıl yapılır bu anlatalım: kaşın kenarına ilk önce işaretleme yapılır ve yerinin uygun olduğuna dair onayı aldıktan sonra kas dondurucu ve bilimum mikrop öldürücü ilaçlar sürülür. ufak bir aletle hem üstten hem alttan kıstırılır orası. daha sonra ufak bir şiş yardımıyla alttan olaya girilir, üstten çıkılır. bu 3-4 saniyelik sürede duyulan acı gözün yaşarmasına, bağırmaya hatta bazı insanlarda ağlamaya kadar varabilir. şişimiz bir güzel geçip deliğimizi açtıktan sonra piercing diye tabir ettiğimiz şey bir güzel o deliğe yerleştirilir ve üstüne yine bilumum ilaçlarımız sürülür.
bu işlemlerden sonra en ufak bir acı, ağrı, kanama olmaz. sadece 1 ay boyunca sabah akşam bakteri öldürücü sabunla yıkayıp okyanus suyumuzla bir güzel durulanır. yapıldıktan 1 hafta kadar sonra kaş da ufak dökülmeler yaşanabilir, normaldir. çıkarınca daha çok dökülecektir kaş. ama paniğe gerek yok yerine tekrar çıkıyor.
en son olarak da çevrediklerin ilginç bakışlarına ve abuk sorularına hazırlanın. her an her yerde ilginç bakışlara hedef olabilir, sanki üstünde 40 yıl düşünülmüşcesine sorulan sorulara maruz kalabilirsiniz. afiyet olsun...
edit: üstüme kalmış?
söylenildiğinin aksine acımıyor; delinirken gözden yaş da gelmiyor. en büyük sorun, boğuşurken biryerlere kafa atmanız ya da bir objeye taktırmanız sonucu duyulan acı. onun haricinde cok da büyük bir sorunu yok. yalnız ilk dönemlerde mikrop kaptırmamak gerekiyor; şişiyor zira.
taktırdıktan sonra herkesin ilk soracağı sorunun acıdı mı olduğu, her yaşlı teyze ve amcanın yüzünü buruşturarak baktığı hatta bazılarında şu tepkiye yol açan: salak gitmiş güzelim suratına iki delik açtırmış... hiç acımayan fakat deldirirken takılan hortumu görmek istemeyeceğiniz bir takıdır.hoştur, yakışır...
kaş piercingleri diğer piercinglere göre son derece hafif olmalıdır çünkü diğer türlü kaşta sarkmaya neden olabilir. ayrıca sanılanın aksine kaş deldirmek o bölgede kaş dökülmesine neden olmaz.
titanyum olanlarının kullanılmasının tavsiye edildiği hede, ancak gümüş küpe takıp sorun yaşamayan insanlar cerrahi çelik de kullanabilirler.
yaptırdıktan sonra geçici morluklar oluşabiliyor, şişme olabiliyor, dokunulduğunda acıyabiliyor. 1 hafta içinde geçiyor bunlar. bakımına dikkat edildiğinde başka sorun yaşanmıyor.(en azından ben yaşamadım)
acı olayı kişiden kişiye değişen,hemen hemen 2 yılda derinin attığı, kesinlikle küpe tabancasıyla yapılmaması gereken piercing. temizliği ve bakımı kadar bar kalınlığı ve türü de önemlidir. bar kalınlığı ne çok fazla ne de az olmalıdır. düz olanlar yerine halka veya curvedlar(muz şeklinde oluyor bunlar) tercih edilmelidir. dayanabiliyorsanız uyuşturucu veya soğutucu sprey kullanılmadan deldirmeyi tercih edin.
yaparken acımasının yapan kişiye göre değiştiği,takarken kaşın maksimum oranda gerilmesiyle acıyı en aza indiren,uyuşturucu kremlerin hikaye olduğu,bulunduğunuz ortama göre aldığınız tepkinin değiştiği takı.
çıkarılıp takılmasını midemin kaldırmadığı olaydır
kazak giyerken ve çıkarırken ultra hassasiyet gerektiren şık aksesuar. bir de birine sarıldığınızda sert bir hareket olursa mükemmel bir acı duymanız mümkün.
yine de çok güzel duruyor, her şeyle iyi gidiyor.
bir süre sonra kaşınızın "yetti gari bu zulüm!" diyerek attığı, bu durumda da ardında derince sevimsiz bir çizik bırakan uygulama. yeni ergen dönemlerinde pek de umursanmayan bu iz -özellikle dişiler arasında- ileriki yaşlarda pişmanlığa sebep olabilir. vücut tarafından atılmamayı başarabilen az sayıda piercing ise, mutlaka günün birinde anne, baba, sevgili, o da olmazsa patron ya da daha fenası komutan marifetiyle atılır.
kuaföre gittiğinizde mutlaka çıkarmanız gereken piercing türü. yoksa sakar kuaför tarafından tarakla taranmaya çalışan bi piercing hissedebilir, müdahale etmekte geç kalırsanız dağılmış bi kaşla kan revan içinde ordan çıkmak zorunda kalabilirsiniz. neyse ki ben şanslıydım da erken fark ettik durumu.
yaptırdıktan aylar sonra , aynaya bakıp bakıp 'lan ne süperim lan, ne marjinalim kahretsin' ayaklarında dolaşmayan biriyseniz ,kaşınızda olduğunu unuttuğunuz olaydır. fark etmezsiniz ama kaşlarınızı düzeltirken parmaklarınızın yaptığı hareketler buna göre ayarlanmıştır tamamen, kazağın boynunu çıkarış açısı yine takılma olasılığı göz önüne alınarak hesaplanır, yatış pozisyonu yine bu bağlamdadır. bunların hepsini bir pazartesi sabahı yüzünüzü yıkarken gözünüzün kaşınızın üstündeki parıltıya çarptığı andan sonra fark edersiniz. çünkü artık çıkarma zamanı gelmiştir, piercingi kaşınızda bir milimetreden daha ince bir deri parçasının tuttuğunu fark edersiniz, aynadan yansıyan ise neredeyse tamamı gözüken barıdır.
ayrılmak zor olur kaşınızdan öylece çekip çıkardığınızda, alışmışsınızdır; ilk yaptırdığınızda 'o ne lan' diye tepki verenler çıkardığınızı fark etmezler hiç, siz bir 'aferin, adam olmuşsun' beklersiniz, aslında adam olmaktan değil de mecburiyetten çıkardığınızı nasılsa bilmeyeceklerdir, siz de fırsattan istifade gereksiz ego tatminlerinden bir nebze de olsa yararlanmak istersiniz. kanlı iki delik vardır kaşınızda , buna rağmen fark etmezler. kaşım yarılsa kimse iplemeyecek demek ki, ama alışılmadık bir şey yapınca nasıl da uzman kesiliyorlar dersiniz. isyan edersiniz. gariptir.
yaptırdığınız kişi bir profesyonelse kulak delimi gibi birşeydir. hiç acı falan çekmedim. şişmesinin ve morarmasının sebebi delim sırasında çıkmayan kandır. eğer yapımdan hemen sonra buz yada soğuk bişey tutarsanız beyaz tenli bile olsanız bu sorunu yaşamazsınız. tek yapmanız gereken yaptıracağınız kişiyi seçerken dikkat etmek ve bakımını yapmak.
+bak göbeğime piercing yaptım
- aaa nerde yaptırdın?
+kaş'ta.
(busburak, 27.02.2009 19:19 ~ 02.05.2009 21:11)
taraga takılması, kapının çarpması, arkadaşının elinin çarpması hep kaşdaki piercing'in başına gelir.. normal de kaşa kapı çarpmaz ama piercing var ya allah'ın işi işte çarpıyor..
5 sene taktıktan sonra öle gaza gelip 1-2 haftalığına çıkartayım dedim, 1 haftada delik kapandı. bir daha da takamadım, yokluğuna alışmak bayağı zor oluyor. yalnız sizi tanıyanlar artık size öyle alışmışlar ki piercingi çıkardıktan bir hayli sonra farkediyorlar. annemler bile farketmemişti çıkardığımda.
hala etrafta mal mal bakıp, sen neden kaşına
küpe takıyorsun diyenlerle de karşılaşınca insan artık çıkarmanın zamanı geldiğini anlıyor.
zamanında var olan ama neden çıkarttığımı bilmediğim piercing. guzel durur. ama dudağımdakini tek geçerim. gerçi yeniden kaş yaptırsam mı diye düşünmüyor değilim. profesyonellere giderseniz, sorun çıkmadan rahatça taşırsınız kendisini.
zırt pırt her yere takıldığı için sinir bozar. iyileşmesi uzun sürer. ama değer yine de herşeye çünkü piercinglerin en güzelidir.
şahsen sahip olduğum piercing çeşididir fakat 7 ay içinde herhangi bir yere takılmamasına ve devamlı iyi bakılmasına rağmen devamlı sorun çıkardı bende. sanırım şimdi yavaş yavaş 'atma' tabir edilen olayı birebir yaşıyorum. piercingin iki ucundan yavaş yavaş bar kısmı görünmeye başladı. 1 ay kadar önce taktırdığım yere gidip 'ben bunu çıkartmak istiyorum, yüzeye doğru geliyor' dediğimde oradaki kızın yoğun ısrarları sonucu çıkartamadığım hede. kız öyle yıkama yağlama yaptı ki 'süpper yakışmış sana yeaaa. nie çıkarıosunn kiiieeee' şeklinde konuşunca bende 'vay be yakışıyormuş demek hakikaten' gazıyla takmaya devam ediyorum inşallah atmaz zira 'süpper yakışıyormuş bana yeaaa'