kağıtları dağıtan asistanın arkasını dönmesini fırsat bilip ayağa fırlayan, kağıdı kürsüye bıraktığı gibi koşar adım sınıfı terk eden, talibana mensup kişi. zaman içinde, söz konusu öğrencinin bu davranışı soruyu okumadan ve otomatikçe geliştirdiği yolundaki kanaat güçlenmekle birlikte (bu otomatizmi besleyen kaynaklar muhakkak ki tartışılmalıdır), yoklamaya dahi imza atmadan koridorun uzun meçhulünde sırra kadem basan bu arkadaşları arayıp bulmak gün gün zor bir iş olmaktadır.
kesinlikle çalışmayan öğrenci modelidir. ayrıca kendini daha büyük riske atarak cesaretini orataya koyar ve kağıdı boş verir çünkü bir daha ki sınavda daha çok çalışmak zorunda kalıcağını bilir tabi geçmek istiyorsa.
gerçekçi ve rahat öğrencidir. soruları görüp yapamayacağını kabullenir. vaktini sınav yerinde etrafa bakarak, yandakinden öndekinden belki bir yardım gelir umuduyla bekleyip sıkılmaktansa dışarı çıkıp içerideki arkadaşlarını bekler. sınavdan çıkan insanların "niye çıktın yaa çok kolaydı sorular", "osmanlarla arkada hep kopya çektik baak atakan gönderdi bize bunları taa en önden", "oğlum ne hıyar adamsın, madem çıkacaktın niye geldin mal mısın?" gibi laflarına maruz kalsalar da çok fazla önemsemezler.
herkese zaman kazandıran, gereksiz zorlamalara girmek istemeyen bünyenin bilinçli bir hareketidir. zaten "acaba mı?" sorusuyla girilmiştir sınava. kağıdı görünce o "acaba"nın "imkansız"a dönüşüyle beraber, kişi sınav kağıdıyla olan ilişkisini daha fazla uzatmaya gerek görmeden, rezil cevaplar vererek kendine olan saygısını kaybetmeden işi bitirmeye karar verir. ve olaylar gelişir...
aslında beyni aşırı derecede hızlı çalışan,soruların analizini yapıp o konuları yapamayacağından emin olan kişidir. özgüven tamdır,hocanın "saygısız" der gibi bakışlarına "sktir lan yarraaaaaaam" der gibi bakışlarla cevap verir,ve çıkar.
beni ifade eden tanım. nerede kağıt görsem hemen veririm odunu, başlarım yazmaya. sonrası zaten allah kerim. bana dayanamayacak kağıdın alnını karışlarım. ertesi güne de verdim mi randevuyu, benden kralı olmaz. ha başlıkta da denmiş ya öğrenci diye, çaktırmadan pasomu da gösteririm tabi yanaşırken.
falcıların gelecekle ilgili güya kötü bir şey gördüklerinde verdiği tepkiyi veren öğrencidir. ben bu fala bakmam gibilerinden, "hocam sorular uğursuz. ben bu soruları cevaplamam!" şeklinde bir tepkisi olur. haklı olabilir.
sınavın test olmasını bekliyorken gözetmenin elinde kocaman saman kağıdı çarşaflarla girmesiyle içi daralmış bu kağıtları görür görmez cıkmış öğrencide olabilir kendisi.