tugay
*, tugay gidiyor, tugay vursa gol olur...
vurdu...
aut!!!
olasılık hesabının nasıl hesaplandığını merak ettiğim cümle
hesaplamaları altüst eden bu cümlenin ne kadar saçma olduğuna dair gelen tepkiler üzerine, yine aynı kişiler mantıklı gibi gözüken ama aslında daha saçma olan bir cümle kurma yoluna gitmişlerdir;
kaçan yüzde doksan dokuzluk gol pozisyonu.
artık spikerler
mutlak gol pozisyonu diyerek matematiğe kafa tutmadıkları gösteriyorlar.
metofordur, benzetmedir. kafa takılmamalı, giri girmeye devam etmelidir.
futbol spikerlerinin çokça kullandıkları kelime grubu. eğer golü kaçıran sizin takımınıza ait bir kazmaysa, bunu duyduktan sonra kafanızı duvara daha bir hızlı, daha bir hırsla vurmanıza sebep olur.
kaçan balık büyük olur misali, içinde bir miktar abartı bulunduran söz öbeği. zira yüzde yüz gol pozisyonuysa nasıl kaçmış olabilir sorusunu akıllara düşürmektedir.
kaçmasa gol olacak gol.
akabinde "güiza zor olanı yaptı ve altıpas içerisinde topu üstten dışarı gönderdi.." repliği gelecek olan cümle.
gol olmama olasılığı %000000.1 gibi bi olasılık olduğu için yıllar önce futbol camiası bunu yok sayma kararı almıştır. dolayısıyla doğrudur.
sonrasında akla hayale gelmeyecek küfürlerin edildiği ,golü kaçıran oyuncunun ana baba bacı gardaş gibi yakın çevresine bir güzel kayıldıktan sonra insanın rahatladığı olay .
gol olamadığına göre demek ki yüzde yüzlük değilmiş denilesidir.
guiza mutlaka o alandadır.
guiza'nın her maç en az bi kaç kere başrol oynadığı pozisyon şekli. kaçması imkansızdır, çünkü yüzde yüzdür ama guiza kaçırır. sonra da yüzde yüz direğe sarılır. bunu asla atlamaz. kesin sarılır.
eğer işin içinde
güiza var ise, kaçmasına rağmen "kaçtığına göre yüzde yüz değil" denmemesi gereken pozisyondur.zira
güiza istatistik dışı tutulması gereken bir organizmadır.
pozisyona giren adama göre bir yüzde verilecekse güiza hiçbir zaman yüzde yüzlük bir gol pozisyonuna giremeyecektir.
(xaary, 03.11.2009 18:28)
%90 güiza kaçırmıştır..
alfa hatasıdır kendisi. normal dağışıma uyan bir şut dağılım yüzdesini alalım efendim. gol olma olasılığı yüzde 99.73'tür. gerye kalanı ise alfa hatasıdır. alfa hatası 10000de 27'ye denk geldiğinden bunu insanlar pek takmaz. yani kaçan gol poziyonuda böyle birşeydir. neyse ben anlatamadım. bekleyin çizerek anlatayım.
(görsel:
kaçan yüzde yüzlük gol pozisyonu/108689)