temel reis'te fütursuzca hamburger yiyip duran şişman ve de kıytırık karakterin yediği hamburgerleri andıran, vıcır vıcır olmasına karşın bir o kadar da lezzetli yiyecek
bazılarının iğrenç şeklinde isimlendirdikleri hamburgerimsi.
eleman: "abi bana bi iğrenç vercen mi"
satıcı şahsiyet: "arkadaşa bi iğrenç çek"
şeklinde dialoglara şahit olmuşumdur.
elinizin vıcık vıcık olmaması için hepsini bir anda ağzınıza atmanız gereken, şekerli mi yoksa başka birşey mi düye düşündüren ama fazla düşünemeden bir tane daha yemek isteyeceğiniz minik hamburgercik
gayet pis görünmesine rağmen kokusu duyulunca ya bi tanecik yiyeyim bari diyerek 2-3 taneden az yemeden duramadığınız sağlıksız ama lezzetli hamburger.
lezzeti itü'nün plastik hamburgerlerinin, bilumum fast food zinciri hamburgerlerinin kat kat üstünde olan taksime gidince kesinlikle yenilesi et-salça-ekmek ürünü
7 bira sonrası yapılan 5 tekila shot'un ardından içerdiği yağ oranıyla kanınızdaki alkolü absorbe edip alkol komasına girmenizi önleyecek biricik yiyecek,ilaç firmaları patentini albilmek için yarıştadır sanırım.
içindeki mükemmel sosu sayesinde sarhoşluğunuzdan eser bırakmaz. gece gece bir de enerji verir; kızılkayalar'dan dolmuş duraklarına kadar güle zıplaya gidersiniz.
ne görüntüsü ne de tadı gerçek bir hamburgeri andırmayan, içinde bir köfte ile olabildiğince salça sıvısı sosla dolu, garip kokan ve yendiğinde mide fesatı geçirten bir tür yemek çeşidi. kesinlikle gastrit'i olan birinin yememesi gereken birşey..
diğer büfelerin yaptığı hamburger, kızılkayaların hamburgerinin yanından geçemeyeceği için isminin değiştirilmesi de absürd olacaktır. sarhoşlar anlamaz, ejderhaların aklı ermez.
böyle çok methini duymuştum bir zamanlar kardeşimden. aman şöyle süper aman da böyle über aman süpersonik soslar var, salçası şöyle diye başımın etini yemişti. sonra gün döndü aklımıza geldi taksimdeyken yiyelim de tadına varalım dedik. zaten tıka basa yemek yemiş bünyeye tadımlık olarak birer tane aldık, 5 kişiydik toplamda birimiz ben çok doydum yemiycem dedi, neyse biz aldık hamburgerlerimizi ben tabi kibarlık olsun diye almayan arkadaşa ki kendisi yeğenim olur ısır bir parça ölümü gör diye ısrar ettim, yazık zavallım bir parça aldı ve 'lan bunun içinde saç var m.k. ' dedi. böyle uzunundan bir tel kumralımsı saç teli çıktı içinden. çalışan amcaları kolaçan ettim uzun saçlı olmayınca 'salla gitsin benim saçım girmiştir' diye polyannacılık yaptım ve indirdim miğdeme. güzelmiydi evet lezizdi. ama ilk intiba hüsran oldu.
tipi güzel olmayan hiçbir şeyi denemediğim için ilgilenmediğim hamburger. dünyadaki bir tattan daha yoksun bırakıyorum kendimi bu şekilcilikle. salaklığımdan.
(1 ocak 2006, 04.01.2007 23:31 ~ 05.01.2007 15:44)
dünyanın en leziz hamburgeri , selülit bombası yağ deposu. üzerine öldürür etiketi yapıştırılsa bile asla vazgeçmeyeceğim aramızda duygusal bağların çoktan kurulduğu güzel besin maddesi
istiklal caddesinin taksim meydanına yakın duran köşesini döşemiş; minik büfelerin her birinde camekanın ardında çuvaldan henüz boşaltılmış gibi, darmadağın, üst üste duran, nevi şahsına münhasır hamburgercikler... tadına doyum olmamasına sebep lezzetinin sırrı şöyledir fikrimce: salçalı, ev köftesi anlayışına uygun şekilde yapılması, ucuz olması, ve fazla alkol tüketimi sonrasında midede oluşan kazıntının, o alkollerin içildiği yerlerden çıkıp eve dönmek üzereyken yolda bastırdığında saldırılabilecek en yakın yerde olması. pis mis. aslında mis, misss...