kızılay 

adana çık aradan

1. aidsli kanların bulunması sıkandalından sonra hiçbir zaman işimin olmayacağı devlet kurumu.
    (all of nothing, 16.03.2004 23:36)

2. balıkesir çarşısının 3 büyük caddesinden birinin adı. belki de en işlek olanı. saat kulesinden kapalı spor salonuna dek uzanır. cadde üzerinde kızılay binası , 6 eylül işhanı ve 6 eylül ilköretim okulu vardır. bi de kurtdereli mehmet pehlivan heykeli
    (ufkabakan81, 05.01.2005 16:47 ~ 16:48)
  3. gölcük depreminin ardından yolsuzluk skandalları patlak veren kurum.
    (azwepsa, 05.01.2005 16:52)
  4. ilkokulda kolu olan kurum
    (bkz: kızılay kolu)
    (new mohican is walk on water, 05.01.2005 17:43)
  5. yolsuzlukları,depolarda çürüyen ilaç ve malzemeleri,skandalları,kışın ortasında,pülümür'deki deprem sonrası bölgeye yazlık çadır göndermeleri,vakt-i zamanında toplanan yardım paralarının yerine ulaşmaması gibi olaylardan sonra zerre güvenimin kalmadığı kurum..

güney asya depremi'ne yardım için kendilerini kullanmayacağım..birkaç arkadaşımla beraber bölgeye yardımı kendimiz ulaştırmayı planlıyoruz.umarım ki başarılı oluruz.
    (close2death, 24.01.2005 18:04)
  6. güney asya'ya yardım için giden ekibe,yanılmıyorsam 10 milyar liralık yardım parası değil,10 milyar lira "yılbaşı eğlencesi için" ödenek sağlamış kurum..kızılay yardım ekibi,yılbaşını deprem bölgesinde pervasızca,fütursuzca,vicdansızca kutlamıştır..ödenek kağıdında,kızılay genel başkanının da imzası vardır.
    (close2death, 24.01.2005 18:07 ~ 18:07)
  7. (bkz: kızılhaç)
    (camel, 15.11.2005 01:59)
  8. bir maden suyu markası.
    (dlord, 15.11.2005 22:51)
  9. ankara'nın meydanı.kavşak kısmında sola dönüşler bugünden itibaren yasaklanmıştır. sevgili başkanımız i. melih gökçek herşeyin en iyisine layık ankaralılar için koyduğu bu yasakla, bakanlıklar yönünden, atatürk bulvarı üzerinden gelen bir vatandaşı gmk bulvarına dönmek için taaaa sıhhıye'ye kadar gidip u dönüşü yapmak suretiyle yolculuğuna devam etmek zorunda bırakmıştır. yakında sıhhıyeden de u dönüşü yasaklanır da yasaklana yasaklana esenboğa havaalanına gelinir mi bilmiyorum.

kızılay meydanına yakında bir benzin istasyonu açılırsa şöyle büyüğünden, ortaklarından birini tahmin etmek zor olmasa gerek.

dipnot: yanlış anlaşılmaları önlemek için yazma gereği duydum
    i.melih gökçek'e ait "ankaralılar herşeyin en iyisine layıktır" bir söz vardır.
    (tricky, 02.01.2006 09:43 ~ 09:49)
  10. ankara'nın bel kemiği olan semt. her şey bulunur burada.

bir de şu geceleyin açık bulunabilecek 2-3 tane tekel bayii olsa daha süper olurdu ya, neyse...

edit: $a#
    (gxix, 01.03.2006 20:41 ~ 07.07.2008 01:34)
  11. istanbul'un bakırköy'üne yakınsar olsa olsa.
    (wondrous, 01.03.2006 20:49)
  12. altında, metro istasyonunun içinde- kocaman çarşı bulunduran ve bu çarşının içinde adım başı bir lcd tft ekran bulunan ankara semti.
    (sen benim kim oldugumu biliyor musun, 01.03.2006 21:24)
  13. altında başka bir kızılay bulunan* ankara'nın merkezi.
    (smg, 02.03.2006 19:51)
  14. özellikle savaş ve afet anlarında insanlara yardım etmeyi vadeden bir sivil toplum örgütü. sivil toplum örgütü olduğundan dolayı gücünü halktan alması gereken, gönüllülük esasına göre çalışması gerekn bir kurum. bu noktada insanların "kızılayda şöyle yolsuzluk oluyor, ilaçlar böyle çürüyor"... diyerek aslında kendilerininde bir nevi sorumlu oldukları konulardan vicdanlarını rahatlattıklarını düşünüyorum. sonuçta kızılay halktan bireylerle çalışırsa yani işleyiş sürecine aktif olarak bizde katılırsak bu aksaklıkların en alt seviyeye düşmesinde yardımcı olabiliriz.
    hem bu sıralar bir çok yenilikte yapark kendilerini güzelleştirmeye çalışıyorlar. eğer içindeki genç ve üretken beyin sayısını arttırırsalar hepimiz için güzel olur.
    (enkilman, 24.06.2006 23:11)
  15. eski adıyla hilal-i ahmer'dir.

kızıl haç'ın hemen hemen aynısıdır. isviçreliler, "dinle bir alakası yok, sadece bayrağımızın rekleri ters olanı" dese de müslümanlara uymamıştır bu haç olayı. onun yerine islami bir sembol olan hilal kullanılmıştır.
    (azwepsa, 27.07.2006 13:49)
  16. (bkz: hilal i ahmer)
    (kapsül, 27.07.2006 19:21)
  17. enfes sodalar üreten kurum.
    (twinkle, 03.09.2006 02:24)
  18. ankara'nın ayağa düşmüş yeridir. bu denli ciddi bir şehirde bu kadar laubali (karışık, karmakarışık) bir semt komik durmuş.
    (gülümsün, 20.11.2006 15:09)
  19. ankaranın göbeğindeki semt. bu haftasonunu ankara'da geçirmiş biri olarak çok merak ettim ; niye bu semtte dirsek aralığı tek sıra halinde yürüyen 4lü 5li erkek grupları bu kadar yoğunlukta?
    (solti, 20.11.2006 17:13)
  20. haftasonları çarşı iznini almış olan askerlerin zaman geçirmek için kızılay'da bulunmasından dolayı 4'lü 5'li erkek grupların yoğunlukta olmasının normal karşılandığı, ankara'nın merkezi olan semt
    (efeşittirema, 07.01.2007 17:45)
  21. her sene trafik düzenlemesinde değişiklik yapılan, ankara'nın merkezi sayılan semt...
    (ageblood, 14.01.2007 16:23)
  22. rte'ye bilmem kaç bin ytl'lik üstün hizmet madalyası vererek beni benden alan kurum..verdiğim kanlar haram olsundur...koskoca türkiye'de üstün hizmet madalyası verilecek kişi rte midir?oldu olacak bundan sonra amblemi de değiştirip kızıl ampul olsaydı...
    (fakespeare, 30.01.2007 12:03)
  23. şiir dünyasına bir bomba gibi düşmesi beklenen zeki tunaboyunlu'nun sevgi dolu isyanını anlattığı sofistike cümle kurgularıyla şaşırtan şiiri.. buyrun;

-----
    kızılay
    saygı sana ey kızılay,
    yaptığın iş değil kolay,
    yurt için, ulus için
    çalışırsın, didinirsin.
    savaşta vurulan er,
    senden çok yardım bekler,
    kızıl aylı beyaz bayrak,
    yaralıya açar kucak.
    arayarak her bir yeri,
    kaldırırsın düşenleri.
    iyilik ve can sunarsın.
    sevgi dolu bir pınarsın.
    yurdu bazen basınca sel,
    uzatırsın oraya el.
    yersiz, yurtsuz kalan insan
    senden yardım görür her an.
    yer sarsıntısı, kıtlık, yangın
    günlerinde bir hızırsın.
    yetişirsin bize hemen
    kara günün dostusun sen.
    ------

şairin de parmak bastığı üzere; sevgi dolu bir pınarsın sen kızılay!
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 16.06.2007 22:05)
  24. hiç bir ücret ödemeden cep telefonuna gelen üç adet reklam smsiyle bağış yapılabilen kurum.bide adam gibi yonetilse diyor insan üzülerek ama görüncede kendimi insanları haberdar etmek zorunda hissettim.
    'modern ve yenilikçi bağış modeli
    destek vermek artık sadece direkt maddi bağışta bulunmak demek değil! yalnızca kişisel bilgilerinizi bağış sistemine kaydederek kızılay'a destek vermeniz mümkün. aşşağıdaki linkten formu doldurarak bağış yapabilirsiniz. kabul edeceğiniz her ücretsiz kısa mesaj ve/veya e-posta ile kızılay'ın faaliyetlerine katkıda bulunun. yarın yanınızda olacak kızılay'a bugünden destek verin.' diyorlar.herşeye rağmen duyarlı olmak lazım kanaatindeyim.
    http://tinyurl.com/...

www.kizilay.org.tr sitesinden sol alt köşedeki bölüme tıklayarak da ulaşabilirsiniz.
    (marigold, 30.01.2008 13:57)