|
|
- doğru zamanda doğru yerde olması gereken ile
yanlış zamanda yanlış yerde olanlar bütünü.
- (bkz: kıspet)
- annelerin bi dileği geçiştirmek için ağzından düşürmediği laflardan biri.
-anne şuraya gidilcek mi?
-kısmet.
-bu ay hede yapçak mısın?
-kısmet.
- vakti zamanında kanal d'de yayınlanan,bahadır ince'nin yönetdiği tv dizisi.
- ingilizce'ye de türkçe'den kismet olarak geçmiştir. ne de olsa onlarda "ı" harfi yok.
- (bkz: kısfmet)
- bize birşey sorulduğunda eğer gerçekten cevap vermek istemiyorsak ve geçiştirmek istiyorsak kullanabilecek kelime.
amt: apartmandaki meraklı teyze
aek: apartmandaki ev kızı
amt-eee kızım hala evlenmiyon mu
aek-( ya bu da nerden çıktı şimdi) hımmm teyze yok
amt- ama bak zamanın geçiyo
aek- ( konserveyim sanki mübarek) ya kısmet işi bunlar teyze
amt-( cevap vermek istemiyo belli kesin evde kaldı) tabi kızım öle kısmet işi bunlar...(ubi, 03.05.2006 01:50 ~ 01:51)
- bir kere kapanmaya görsün, açılması çok zor olan şey..annemin uğruna okunmuş kekler yapıp bana yedirdiği durumlara sebebiyet veren hede.
(bkz: çok yalnızım be sözlük)
- hayırlısı pek bir makbul olan şey. tüm annelerin rüyası.
- kısmetindir gezdiren yer yer seni
arş’a çıksan âkıbet yer yer seni
onun için onun adı yer oldu
önce besler sonra kendi yer seni
kemal paşazâde
- buzda düşüp kıç üstü kaymaktır.mecburi istikamettir çok fazla debelenmemek lazım.
(capable, 07.01.2007 21:03 ~ 21:03)
- sadun boro'nun dünya turu yaptığı teknesinin adı.
- kader, şans, nasip, talih, alınyazısı. sarf edildiğinde, bir olayın sonucu istenildiği gibi olmamasına rağmen bu duruma çok üzülünmediğini, bu sonucun çok takılmadığını ve önümüzdeki maçlara bakmamız gerektiğini belirten sözcüktür.
geçiştirme amaçlı da kullanılabilir.
emrah'a bile atfedilebilir.
- emrah koş, ananı sikiyorlar!
- kısmet...
- dc comics çizgiroman karakteridir,genelde çizgiromanlarda pek sık görülmez,tanrısal güçleri vardır herşeye gücü yeter ve her yerdedir.
(bkz: http://img131.imageshack.us/...)
(bkz: http://img256.imageshack.us/...)
aynı isimli bir marvel comics karakteri de mevcuttur.(sealth, 03.07.2007 09:20 ~ 09:21)
- kıs kıs gülen met (met=ölüm=death=azrail). azrail kıs kıs gülermiş, geldiği anlaşılmasın diye.
- wireless network hacking ekimanlarından bir program. sniffer görevini üstlenir. yani programın adı üstünde ne çıkarsa bahtına.
- ehhh ne diyelim kısmetse olur gibi cümlelerin baş kahramanı olup bununla beraber sihirli sözcük muamelesi gören sanırım sadece türk kültüründe var olan kelimemiz.
- bütün olumsuz durumların değişmez nedenidir.
- öykü ve berk gürman ın ilk albümlerinin adı.
1. evlerinin önü boyalı direk
2. bana bunu bana
3. akşam mahnisi
4. acımadı canımı aldı
5. hastane önünde incir ağacı
6. leyla
7. hayat
8. doldurdum martinimi
9. kara lahana
10. elveda
evlerinin önü boyalı direk, akşam mahnisi ve hastane önünde incir ağacı benim en sevdiklerim oldu.
güzel albüm olmuş, kara lahana komik olmuş. ama olmuş.(leyl, 24.12.2007 17:42 ~ 17:43)
- son zamanlarda dinlediğim açık ara en kötü albüm.
- youtube da popüler olmanın verdiği gazla yapılmış albüm. satın almayı düşünen varsa şurdan birkaç küçük örnek dinleyebilir, paranıza yazık
http://www.oykuberk.com/...
- cevabı bilinmeyen, cevabı bilinipte söylenmek istenmeyen sorular için en kestirme cevaptır.
- son zamanlarda dinlediğim açık ara en iyi albüm.
|