|
|
- susam sokağı'nda sokakta kocaman,içinden her türlü şeyin çıktığı bir sepetin içinde yaşayan yeşil "kırpık kırpık" tüyleri olan,küçükken evde bulduğum kolilerin içine ne bulursam doldurup anneme "kırpıklık" taslamama neden olan şirin kukla
- çocukken sepetinin içini göremediğim için bana az daha kafayı sıyırtacak olan karakter. bu yüzden bir gün olsun şöyle rahat rahat izleyemedim kendisini.
- kdz.ereğli'nin gözbebeği.yaptığı arıza ve şuursuz hareketler sebebiyle halkın sevgisini kazanmış sıyırtık eleman.
ereğlide çıkan yerel bir dergide yapılan röportajda bütün ereğli kızlarının peşinden koştuğunu ama aşık olduğu bir kız olduğu için hiç birine yüz vermediğini iddia eden , papa öldüğü zaman ereğli sokaklarında ' allahınız kitabınız yokmu ulan topunuzun dinini kitabını zikiyim zaten papada öldü .mına koyiim ' diye naralar atan , canı sıkıldığı için belediye binasının çatısına çıkıp kendini atmakla tehdit eden ve bunlar gibi binlerce olaya imza atan zararsız deli.(vanaheim, 13.05.2005 17:26 ~ 14.05.2005 02:23)
- ev niyetine kullandığı küfesi devlet malzeme ofisi gibidir, ne ararsan bulunur. küçükken hep onun gibi bir küfem olmasını isterdim, babam birgün bir küfe üzümle gelince üzümleri boşalttırmış, küfenin içine girmiştim, küfenin içinde herşeyi bulacağımı zannediyordum, küfede bir .ok olmadığını görünce sükut-u hayale uğramıştım. bir de bizim çocukluğumuz siyah beyaz televizyonla geçtiğinden kırpık'ı hep kahverengi hayal etmiştim, ortaokulda iken kırpık'ın mavi olduğunu görünce fena üzülmüştüm. (bkz: kurabiye canavarı)
- ayakları olup olmadığını hep merak ettiğim yeşil sevimli kahraman.tam techizatlı muhabir cevat kelle nin kırpıktan esinlendiğini düşünmüşümdür hep.
(suspect, 29.10.2005 07:03 ~ 07:04)
- zamanında kabataş erkek lisesi yatakhanesinde yatakhane sorumluluğu ve belletmenlik yapan hocanın kod adı.
- hep bekledim ne zaman sepetinden çıkacak diye.
- kabataşla güzel bir benzerlik, öğrenciliğim yıllarında istanbul atatürk fen lisesinde belletmenlik yapmış, aynı zamanda da başka bir lisenin kimya öğretmenliğinden de sorumlu olan zat.. heyecanlı bir yapıya sahip ve aslında naif bir insan.. gömülmesi gecikenlerden.. (bkz: ölmüş de gömmeyi unutmuşlar)
- (bkz: pofuduk)
- kesilmiş olandan arta kalan parçalar.
- küçücük bir sepet içinden dünyaya bakan ve bu sepetin içinde bütün yaşam fonksiyonlarını yerine getirebileceği herşeye sahip olan özenilesi sefa mahlukatı.aynı zamanda hiç yerinden kıpırdamadığından mütevellit olan biten herşeyi de bilmesi yattığı yerden işlerini yaptırması da çocuk psikolojisinde enteresan oluşumlar yaratmıştır.
anneee ben büyüyünce kırpık olucam......
- dilimize susam sokağının bir armağan olarak giren ve bir kalın kaşlı insanlara takılan lakap
- (bkz: kırmık)
- bu sevimli kuklayı o dönemler erdinç doğan isimli tiyatrocu seslendirirdi. ne de severdik bu sırlarla dolu kuklayı.
- kurban bayramı arifesinden önceki gün kaçmayı göze alıp; beni onca yılın ardından yapayalnız bırakan en yakın dostumun adı. hareketliliği ve yaramazlığı sayesinde gönlümün en değerlisi.
geçen yılların ardından halen yaşadığına inanmak, kendimi kandırmak olur sanırım. o halde, kısaca; rahmetli köpeğimin adı.(elera, 25.07.2008 18:19)
- ters çevrilmiş spor çorap dokusuna sahip kukla.
|