sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

kırmızı balık   

adana çık aradan

1. ilkokulda toplu söylenen şarkılardandır. ben çok yüzünleniridim bunu söylerken. sözleri şöyle idi yanılmıoyorsam;
    kırmızı balık gölde
    kıvrıla kıvrıla yüzüyor
    balıkçı hasan geliyor
    oltasını atıyor (burada gözlerim dolardı)
    kırmızı balık kaaaçç kaç
    kırmızı baaalık kaaaaaç
    (solti, 04.02.2005 01:36)
  2. (bkz: fış fış kayıkçı)*
    (viola, 04.02.2005 02:56)
  3. hazar denizinin en meşhur ve en pahalı balığıdır. genelde hazar denizinin kapalı deniz olması nedeniyle pek lezzetli balığı yoktur, bizim balıkların yerini asla tutamaz. ama bu kırmızı balıkları gerçekten değişik ve güzeldir, son derece kalburüstü insanların yiyebildiği birşeydir, çünkü absürd şekilde pahalıdır.
    (age of aquarius, 31.07.2007 22:00 ~ 22:01)
  4. bana umay umay'ı hatırlatan sıfat tamlaması.

(bkz: orospu kırmızı)
    (ven, 31.07.2007 22:16 ~ 22:16)
  5. kendisi kavak ağcına çıkınca olmayacak şeylerin gerçekleşeceği rivayet edilir. hele bir de ağaca çıktığı gün çıkmaz ayın son çarşambasına denk gelirse herşey mümkün olacaktır. o zaman hep beraber dans dans.
    (50 karakter barındırmam kişilik sahibiyim ben, 29.03.2008 14:22)
  6. stajda çocuklara en çok söyletilen oyunlu şarkılardan biridir.özellikle zihin engelli olan çocuklar üstünde mutlu edici etkisi vardır.fakat bazı kuzucuklar(öğrenciler) oyuna öylesine kaptırırki kendini bir gün yine beden eğitimi dersinde şu hadiseyi yaşamışlığım vardır;

palmira: hadi çocuklar kırmızı balığı oynayalım
    öğrenci: (kaşlar kalkmış endişeli bir tavırla)öğretmenim hep kırımızı balık kaçıyor bu sefer balıkçı kaçsın,kırmızı balık ağlamasın..
    palmira:???
    (palmira, 30.03.2008 04:02)
  7. bir çocuk evi ve kulübü.
    www.kirmizibalik.com
    (tarafsız yazar, 26.09.2008 18:30)