kırmış kalbini 

adana çık aradan

1. dumanın belki alışman lazım albümünde yer alan güzel parçası...

kahpe dölün soyu
    ele vermiş seni
    nice yıllar boyu
    kırmış kalbini

aynı yolun eri
    çekemezmiş seni
    gördüğünden beri
    kırmış kalbini

yolun ardına bakmadık yorulmadık
    bak hala burdayız
    belki delirdik de delirdik
    bak hala burdayız
    biz neler içtik neler yedik
    bak hakla burdayız
    sen hiç üzülme hiç ağlama
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 22.09.2004 11:55)

2. sadece kötü zamanlarda dinlenebilitesi* olan şarkı.
    (excalibur, 22.09.2004 14:12)
  3. akustik versiyonu daha bi güzel olan şarkı
    (lethe, 07.12.2004 14:41)
  4. insanı duman eden sözlerin üstüne acının kalpteki karşılığını tarif etmek için melodileştirilmiş notalar içeren duman eseri.
    (medcezirler, 02.03.2007 03:21)
  5. insanı komaya sokabilecek bir şarkıymış, ben bugün bunu gördüm . usul usul girmesinde bir numara yok, dumanın tarzına öyle fazla bir hayranlık duymayan er kişiler için (mesela ben) gayet sıradan bir parçayken, yavaş yavaş hızlanması hafiften can yakıyor, "yolun ardına bakmadık, yorulmadık, bak hala burdayız..." "sen hiç üzülme, hiç ağlama" diye devam eden yere gelince ise insana en sağlamından acılar çektirebiliyor.

belki amaçları çok farklıymış, ama bana yalnızlığı en şiddetli hissettiren şarkılardan biri son günlerde.

+ bak hala burdayız.
    - ...
    (haşmet asilkan, 29.06.2007 17:48)
  6. 2005 aralık'ında sinirden ve üzüntüden kendimden geçerken ben, beni ayakta tutabilmiş iki üç şarkıdan biri.
    (three hours, 29.06.2007 17:50)
  7. insanlara bakarsınız,yüzlere...aynı yolun erisinizdir hepiniz...aynı dünyanın tohumları..ama öyledir ki çekemez kimse kimseyi..çekemez,gördüğünden beri..kırar kalbinizi,kırarlar,kırarsınız..
    öyle kırgın,yaralı bir anda dinlendiğinde çok pis koyar bu şarkı,acıtır...biz bir dünyada kardeş değil miyiz diyesiniz gelir kalleşlere...peki neden bu ele veriş,neden bu çekemeyiş?!
    kaan'ın o güzel,yanık,acılı sesinin ve sürekli tetikte olan,yükselip alçalan o müziğin eşliğinde bağıra bağıra bu şarkıyı söyleyesiniz gelir..bazen boş boş bakar,susarsınız..damardır...ama bi yerlerde yolun ardına bakmayan,yorulmayan hala burda olan birilerinin olduğuna inanmak istersiniz..
    (angelic lover, 26.07.2007 03:56)
  8. mest edendir.
    sabrımın ağzı gittikçe bozuluyor. yakışmıyor bu ufak ağza o koca küfürler, biliyorum. varlığına mı sövsem, yokluğuna mı? dilemmalardayım. ulan bir vicdansız organizmanın çekim alanındayım. tenim kamaşıyor. kırgın kalbim küfürbaz. şiddete meyyalim vallahi dertten ama ben sadece küfrettim. gelmeyin üstüme. ecdadını sorguladım. tekmeler tokatlar atamadım. küfrettim. sana. varlığına. yokluğuna. yeşil bir sızıya, bir de. kahpe dölün soyu. küfre meyyalim neden? bilmem dedi orhan abi, bilmem. nasıl anlatsam nasıl size derdimi. ben de bilmem. köpek gibi nasıl özlenir. fil gibi de hatıralar var. biliyorum beni hayvanlar alemi paklar. kapattığımı sandığım pencereler bile arkamı dönünce ardına yaslanıyor. cisimlerin itaatsizliği de ayrı can sıkısı. ya gücüm kırıldıysa? kırgın olan kalbim. öyleyse söyle dur, bir çakıl taşını tekmelerken;

'' kahpe dölün soyu
    ele vermiş seni
    nice yıllar boyu
    kırmış kalbini ''
    (muglak, 26.07.2007 17:06 ~ 08.08.2007 23:34)
  9. dumanın en güzel şarkılarından birisi.
    (des, 24.08.2007 13:58)