|
|
- yazdan sonbahara ve sonbahardan yaza geçerken havaların soğumasıyla birlikte insanların ağızlarından dökülen kelime.kısa kolluların naftalinlenmek üzere yazlıklar arasına gittiğinin ve kazakların çıkma vaktinin geldiğinin habercisidir.*
- mor ve ötesinin büyük düşler adlı albümünün 7. şarkısıdır.
- büyük düşler'in ayıp olmaz mı ile beraber en güzel iki parçasından biri kanımca. yaza girerken biraz tezat oluştursa da, dinlemekte sakınca yoktur sanıyorum.
- "ayna ayna
sihirli ayna
neler söyledin bana?"
- 'kış geliyor bağıra çağıra
sevmem ki
kim geliyor yanıma yanıma
durmaz ki'
küçük sevgilimden sonra en sevilesi mor ve ötesi şarkısıdır.
- evet kış geliyor olabilir ama bu diğer zamanlar için de geçerli bir kavramdır çünkü zaman akıyor ve aynı zamanda bahar da geliyor veya yaz da geliyor olarak düşünülebilir.. bu, saat sorulduğunda alınan 4e geliyor cevabı ile eşdeğer birşeydir çünkü aynı zamanda saat 5 de 6ya da gelmektedir!!
(bkz: felsefe yapma lan) (bkz: felsefe yapmak)
- sözleri tam olarak şöyle olan mvö sarkışı :
kış geliyor
bağıra çağıra
sevmem ki
kim geliyor
yanıma yanıma
bilmez ki
kış ortasında kaç kere yakar güneş?
kış geliyor
bağıra çağıra
sevmem ki
kim geliyor
yanıma yanıma
durmaz ki
durmaz ki
yeni rüyam da güneşimle soldu
yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu
ayna ayna
sihirli ayna
neler söyledin bana
ayrıca zardanadamın kalbim yok albümünde ayna ayna söyle bana isimli şarkısı da çağrıştı birden sözlerden.
- bol rüzgarlı havada yolda giderken dinlemek ne güzel olurdu bu şarkıyı.
- mor ve ötesinin yıllar öncesinde bestelediğini düşündüğüm yalnız şarkı gece balıklar gibi şaheserlerle bir bütünlük teşkil eden akustik versiyonu dinlenilesi şarkı...
(megae, 30.07.2007 11:21)
- mor ve ötesinin en iyilerinden. kışı sevmeme rağmen repeate alıp dinliyorum. durum benim dengesizliğim mi mor ve ötesinin kalitesi mi çok uykum var çözemiyorum.
|