|
|
- kuruluş amaç ve görevine uygun kitap, film, plak gibi her türlü düşünce ve sanat ürününü toplayan, düzenleyen ve genel olarak ilgilenen okurlara sunan kuruluş, bibliyotek. (bkz. tdk)
- oda...
dersler masanın üzerinde, bilgisayar onların yanında. bir kitaplara bakarsın, bir bilgisayara..
çalış dersin.. olmaz.. bunalırsın.. aklına gelır not iş güç...
salak hissedersin kendini
bazen de tembel ötesi
duvarlar daralır..
ekran yakınlaşır..
kaçış ararsın.. bakarsın bakarsın...
gene ekranla buluşur gözlerin..
mutlusundur aslında kendi çamurunda...
sonra kaçmak istersin tiksinirsin hayatından, kendinden..
ve kaçarsın en uzağına evinin..
gidersin kütüphaneye..
kitap kokusu.. toz..
kütüphane sıcak.. kütüphane miss...
uykun gelir.. ohh.. zzzzzzz.....(theuthras, 02.03.2004 00:01 ~ 08.09.2004 16:02)
- türkiyede ciddi anlamda sadece üniversitelerde olan, azerbaycanda her semtin kendine aitinin bulunduğu ilim ve irfan yeri
- itü'deki için (bkz: itü mustafa inan merkez kütüphanesi)
(chete, 02.03.2005 13:35)
- (bkz: bombalanan kütüphanede kitap okuyan insanlar)
- memlekette vitrine bakmak anlayışı ile ziyaret edilen yerler.
(bkz: eğitim şart)
- arapçada kitabın çoğulu olan "kutub" kelimesinden gelir.
- girdiğimde üzerime acayip bir inek havası oturtan, bana ders çalışma isteği ve azmi veren, içinde mutlulukl içinde saatlerce kitap aradığım sonra istediğimi zorlukla bulduğum, yurda gidince masanın bir köşesine koyup unutakalmama, kitabı görsem bile okumayı sürekli ertelememe yol açan ve kitabı okumadan geri götürdüğümde kendimi yeniden rafların arasında bulunca bundan sonra buraya hep gelecem, kitap okuyacam, kendimi gelişirecem gibi içimde gerçekleştiremeyeceğim istekler uyandıran mekan.
- bilgi içeren materyallerin (kitap, süreli yayın, harita, afiş vb.) belirli sistematiklerle düzenlenip (dos, lc ) okuyucuların hizmetine sunulduğu, buluşma, kesişme gibi sosyal ilişkilerin geliştirildiği, bol tozlu mekanlar .
- artık bir çoğunda müzik bölümleri olabiliyor ama keşke içinde sadece müzik albümlerinin olduğu dev müzik arşivlerine sahip olanları da olsa.
- kitaba parası yetmeyen korsana karşı olan benim gibilerin uğrak yeri
|