türk milliyetçiliğini eleştirip, seçimlerde dehap'a oy veren faşist türü. aynı zamanda türkiye'de yaşayıp halkını tarayan, amerika'ya küfür edip, amerika'dan silah alan milliyetçi türü.
"kendini türk hisseden türktür" doğru ve meşru bir önerme ise; "kendini kürt hisseden kürttür" diyerek bir o kadar doğru ve meşru bir karşılık verebilecek kişi.
zaten ayrı bir dili olan, ayrı bir ülke isteyen, bazı insanların kendilerine sinirlenip tüm kürtler hakkında yalan yanlış konuştukları insanlar.
ayrıca kürtler sonradan yerden bitmemiş kanuni'nin, "fransa kralı 1. fransuva'ya yazdığı mektup"ta da osmanlı'da bulunan diğer yirmi küsür eyaletle beraber isimleri geçmiştir(mektupta memleket isimlerinin arasında yirmiden fazla ve kullanılmıştır).
1897 fransız devriminin etkilerine yetişemeyip,dünya küreselleşirken ulusal sınırların emperyalizmden dolayı pratik olarak hiçbir anlamı kalmazken,kendi dillerini ve kültürlerini isteyen,pratik olarak da mümkün olmadığını bildikleri için artık ayrı bir ülke ve devlet istemekten de vazgeçen,bu yüzden anayasal vatandaşlık isteyen neo-milliyetçilik.
aşırı ırkçı olan ama kendine solcu diyen grup.
şimdi bir bakalım;
1-bu insanlar etnik kökene dayalı bir siyaset yapıyorlar ama türklüğü savunanlara kızıyorlar
2-solcuyuz biz diyorlar ama türk solcularla asla işbirliğine girmiyorlar
3-insan haklarından bahsediyorlar ama terörün getirdiği acıları umursamıyorlar
şimdi ben kürt arkadaşlarımın çoğu sorununa katılıyorum(yoksulluk,dışlanma)ama bu milliyetçi(ırkçı?)arkadaşlar bana bile karşı çıkabiliyorlar.
solu ne yazık ki yanlış değerlendiren bir gruptur işte bu..
haklarında illaki pkk,kadek...gibi terör örgütlerine bağlı oldukları düşünülen,bu uğurda silahımı alır dağa çıkarım şekilnde yaşadıkları varsayılan lakin bütün kürt milliyetçilerini içine alamayacak yanlış bir öngörüye maruz bırakılan kürt ırkına mensup milliyetçiler.
insani vasıf barındırmayanların anlayışsızlığıyla her türlü faşizan olguyu besleyebilecek kapasiteye sahip akımın kürt önadlı hali. (bkz: bunların alayı fıs)
kürtlerin ağırlıklı olduğu ve ben kürdüm onlarda kürt demekki ben pkk dostu olmalıyım diyecek kadar alçakdıklarında insanlıktan çıkan, diğer hallerde kürtse, gizleyeceğine tabiki kürtlüğünü savunmalı dediğim insanlar.
sürekli olarak türkiye'de ezildiklerini,azınlık olduklarını iddia eden ama böyle birşeyin olmadığını göremeyecek kadar hayata at gözlükleriyle bakan insanlardır.
genelde; sosyalizm adı altında şövenist naralar atan kimselerdir.kafatasçılık,safsatalar silsilesi diz boyudur.bu gibi kimseler nedeniyle kavramları bir topluluğa maal etmeyi seven türk halkı sosyalizmi öcü ile eş değerde tutmuştur...
önceden:
"örnek olarak pkk'yı gösteremeyeceğimiz insan,grup falan." yazmıştım. yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için şöyle tekrar söyleyeyim.
kürt milliyetçisi gibi dipdingil* bir tabiri tanımlanacak bir konu, bir şey olarak görmüyorum. dolayısıyla pkk nın bu vaadle iş yaptığını söyleyen insanların, pkk'nın kendi adamını yok yere dağda götünü taşa sildirerek ne yaptığını bilmeyen cahilleri (ki bunlara vatan haini demeyi çok seviyorum) kullanmalarını bu sıfat altında toplamalarına da kızıyorum. pkk'nın yabancı ülkelere yatak arkadaşı olmaktan başka bir işlevi olmadığından sanki bir misyonları varmış gibi gösterilmesine de karşıyım. budur.
"ezilen halkların milliyetçiliği olmaz" gibi komik bir lafın arkasına saklanarak , sol gösterip sağ vurandır, en az türk milliyetçisi kadar faşisttir ama o bunun farkında değildir.
tüm milliyetçilikler gibi eninde sonunda faşizme çıkacak olan yoldur.
kürt milliyetçiliğine karşı çıkanlar eğer türk, çerkez, ingiliz ya da dominik cumhuriyeti milliyetçisi değiller ise tutarlı olabilirler. ama türk milliyetçisi olup da kürt milliyetçiliğine karşı çıkıyorsanız eğer ortada bir tutarsızlık vardır.
insanları kürt ya da türk diye ayırdığım için yazmıyorum bunları. insan yalnızca insandır. içine doğduğu çevreyi seçemez.
kısacası dünya üzerindeki herhangi bir milliyetçiliğin bireylerinden biriyseniz bir başkasına karşı çıkamazsınız. önce kendi milliyetçiliğinizin erdemsizliğini farkedip, ben yalnızca insanım demezseniz, eninde sonunda faşist olmak zorundasınız.
çünkü siz insanı ayırdığınız sürece başkaları da ayıracaktır. biz aynı türdeniz ve kardeşiz ve silahlarımızın şarjörlerini boşaltmalıyız demediğiniz sürece sadece kötülük için savaşmış olursunuz.
türk milliyetçiliğinin temelinin neye dayandığını bilmeyenlerin,inatla aynı kefede sunmaya çalıştığı kişiler.lakin bilinmez midir ki türk milliyetçiliği ırk ve etnik ayrım yapmazken bu şahıslar sadece kürt diyerek ayrımcılık ve bölücülük yapmakta aynı zamanda ırkçılığın kralını sergilemektedirler.bu şahısların günümüzdeki hali için :
(bkz: ırkçı)
(bkz: bölücü)
önündeki niteliği ne olursa olsun,ırkçılıktan başka bir misyonu içermeyen -ne kadar kıvırmaya çalışılsa da- alt başlıklardan birinin güzide(!) mensuplarını belirtmek için kullanılan sözdür.
(a milliyetçisi, c milliyetçisini döver,öbürüde ona söver şeklinde çok hoş bir ilişkileri vardır,ki başka türlüsünden anlamazlar,maalesef maalesef ki ne maalesef)
hak , nasıl savaşımı içinde,başkalarının hakkına tecavüz etmek değilse; bir o kadar da, başkalarının haklarını ihlal etmek adına verilmiş bir üstünlük değildir.
ülkece herşeyi uçlarda yaşar olduk...ama unutulmaması gereken bir şey var;ardı uçurumdur,hem kişi hem bütün toplum adına...