kürt *  

sayfa  / 8
adana çık aradan

1. türk halkının bitmez tükenmez hakaretlerini görünce bu kitleye, insanın sizin ne farkınız var onlardan diyesi geliyor...türk halkıyla her zaman içiçe yaşamış bu halkı da kışkırtıp bize karşı kullananlara söylenmeli eğer söyleneceklerse böyle sözler..
    (hosboscos, 08.03.2004 21:09)

2. kardeş kardeş yaşamak varken, sürekli farklılıklarını ortaya koyup kendilerini acındırarak üstümüze çıkmaya çalışanlarının da olduğu güzel yurdumun güzel insanlarından etnik bir topluluk. lütfen ab ve abd nin gazına gelmeyin kardeş olan biziz onlar değil...
    (kayagibi, 26.04.2004 16:28)
  3. içlerinden bazılarının yaptıklarını hepsine mal etmememiz gereken ırk
    (mulder, 07.05.2004 01:33 ~ 01:33)
  4. ne yazıkki sadece ağalar tarafından sömürülen, cahil olan, bölücü olan kısmın zorla insanlara gösterildiği topluluk.çok acıdır ki kürt deyince pek çok insanın kafasında ırkçılıkla bağdaşmış düşünceler doğar.fakat işin özünde onlar sadece bir etnik toplulukdur, iyisiyle kötüsyle bu ülkenin vatandaşlarıdır,antep'de ağasına arı gibi hizmet edeni de vardır, i.t.ü de ve hatta itü sözlükde arılık yapanı da vardır.
    (black coffee, 07.05.2004 01:43)
  5. sadece doğuda yaşamayıp batıdaki büyük metropollerde de türklerle birlikte (çerkez, laz, ermeni ve diğer etnik kökenlerden gelen vatandaşlar gibi) yaşayan bir ırk. emperyalizmin uşaklarıyla ve barzaninin köpekleriyle birlik olup 30.000 türk askerini katleden teröristlerle*, itlerle* kürt halkını birbirinden iyi ayırmak gerekmektedir. nitekim bu konu son 20 senede emperyalist güçler tarafından kullanılmaya hazır hale getirilmiş, türkiyenin yumuşak karnıdır.
    (bkz. @146079)
    (atlantis, 28.05.2004 13:59 ~ 18.11.2004 00:44)
  6. (yanlış noktadayız bence) böyle kavramlar acı vericidir. çanakkale'de ayrım yapılmadan şehit edilen, ayrım yapılmadan askere alınan,ayrım yapılmadan vergi alınan... demokrasiye insan haklarına gelince ayrılan, varoluşları bir sorunmuş gibi "kürt sorunu" ile ilişkilendirilen (sözüm bağnaz insanlaradır) anlayış yoksunu gerici bazı insan bozmalarının yok saydığı yıllardır bu topraklarda yaşayan kah birlikte çalıştığınız, sohbet ettiğiniz, komşuluk yaptığımız her insan topluluğu gibi iyisi ve kötüsü olabilecek insanlar. zaten günümüz dünyasında ırk gibi kavramlara takılıp kalmak ne derece dar görüşlülüktür biliriz.
    (bkz: bilmeyenler öğrensin)

-baba bana bir masal anlatsana,
    -aklıma birşey gelmiyor ki, dur aklıma birşey gelmeyince anlattığım o masalı gene anlatayım mı?
    -evet baba anlat, kürtler di mi
    -evet evladım.kürtler kaf dağının ardında yaşayan kısa boylu sivri kulaklı ellerinde balta olan canavarlardır. bunlar bankalara girip hortum salarlar, manisada kız öğrencilere ağza alınmayacak işler yaparlar, okul kantinlerinde oruç tutmayanları döverler, koministlere beyazıt'ı dar ederler, başörtülüleri okula almazlar, kapkaç yaparlar, hayali ihracat yaparlar, köylere yapılan okulları yıkarlar, sivasta otel yakarlar, hsbcyi patlatırlar, zam yaparlar, ülkeyi sömürürler, askerde asları döverler..."
    uyudun mu evladım, uyu sen uyu, ben sana daha çooook kürt masalı anlatırım. yeter ki sen uyu. uyu ki büyüme, büyüme ki rançıların tahtını sarsma... şşşşt herkes uyusun, gerçeklerle değil masallarla.
    (bkz: koşun seri eksi oycular koşun)

hamiş: gördüm ki bu başlık "sanatımın doruk noktası olmuş". marjinal bir havaya bürünmüşüm sanki. böyle şucu bucu bi hava var sanki ruhumun derinliklerinde. aslında söylediklerimin daha rahat anlaşılması için bir anımı anlatmak istiyorum bana bunları yazdırtan bir anı bu. bir zamanlar "kutsal emanet" adlı bir yazar vardı sözlükte. düşünen, yazan biraz da saldıran biriydi. hatırlarsanız 2005 yılbaşında taksimde bir taciz olayı yaşanmıştı yazar kardeşimiz de "tacizcileri" doğulu ve kürt diye hemen deşifre etmişti(!) kendisine mesaj gönderdim "daha sanıklar yakalanmadan nasıl böyle birşey dersin hem doğulu olsalar bile bu ne ifade eder" dedim.o da "anlaşılıyor" dedi. aradan 2 hafta geçti sanıklar yakalandı "başka bir memleketten çıktı elemanlar.şehrin ismini vermeyeceğim ama doğuda değil karadenizde." haberi gönderdim. "ama ama..." dedi. giriler silindi. çamur atıldı ve izi kalır her çamurun. anlaşıldı mı? umarım.
    (yuziko, 28.05.2004 15:27 ~ 01.10.2007 14:08)
  7. yeri geldiğinde bizimle omuz omuza savaşmış türkiyenin her yerinde yoğunlukla doğuda yaşayan yurttaşlarımız. son yıllarda bir kesiminin bölücü harekete girişmesinden dolayı binlerce can verilmiştir. artık bunlar gerie bırakılmalı ve türkiye vatandaşı olduklarını hatırlamalıdırlar ve yeri geldiğinde tekrar omuzomuza bu vatanı savunabilelim.
    (legionturk, 28.05.2004 15:38)
  8. (bkz. ırkçı değilim)
    (dr conners, 28.05.2004 16:00)
  9. kabul edelim bizim politik hatalarımızında katkısı olmasıyla bugun korkarak baktıgımız halk. aslında o kadar buyuk problemler yoktur aramızda. pkk ile farklı şeylerdir çünkü o pkk denen şerefsizler kürt kardeşlerimizide öldürmüştür.
    (legionturk, 28.05.2004 19:30)
  10. bir alman, bir fransız, bir türk, bir kürt uçaktaymış. uçak düşmeye başlamış, yardımcı pilot kaptan pilota; ne yapacağız sadece 2 paraşütümüz var demiş. kaptan pilot çok sakin bir şekilde: ben hallederim, gel benle deyip yolcuların yanına giderler. fransızlar kibar insanlardır der, fransızı çağırır kapıyı açar, lütfen atlarmısınız beyefendi der, fransız kıramaz atlar, almanlar sert yaratılışlıdır der, almanı çağırır, hiddetli bir biçimde atla aşağı der, alman tereddütsüz atlar, kürdü çağırır, buradan atlamak yasaktır der, kürt durur mu atlar hemen, türk'e de buradan atlayamazsın der açık kapıyı göstererek, o da atlar...
    (ceycey, 31.05.2004 21:28 ~ 21:29)
  11. sürekli pkk lı muamaelesi yapılır kürtlere halbuki onlar hem pkk'dan hem t.c den çok çekmişlerdir iki taraflıdır sıkıntaları...bir tarafta onların haklarını savunduğunu söyleyen elleri kanlı insanlar bir taraftan kürtleri bundan sorumlu tutan t.c hükümeti. onların istediği tek şey bu topraklar da(türkiye sınırları içerinde) insan gibimuamele görüp insan gibi yaşamaktır.
    türkiye'nin dört bir yanına dağılmışlardır ama çoğunlukla doğuda yaşarlar...evet büyük öoğunluğu cahildir ama bunun sorumlusu kendileri değildir bunun sorumlusu ona okulu, öğretmeni, hastaneyi götüremeyenlerdir. türkçe bilmediği için doktora hastalığını anlatamayan hatta doktor tarafından azarlanan kürt gördünüz mü siz? eğer türkçe bilmiyorsa bunun tek sorumlusu ona öğretmeyenlerdir!!!ona üvey evlat muamelesi yapıp dış güçlerin kucağına atanlar şimdi kürt halkını suçluyamazlar!!! onları eğitemediğimiz için beyinsizlerle bir uyup bu topraklara karşı savaşan kürtler var!!!kürt olmak kötü kaka oldu bu topraklarda o yüzden hep gizledik, kendi kimliklerini öğrenmelerine izin vermedik sonra ne oldu birkaç beyinsiz bu durumu kullandı ve kürtleri kışkırtmaya başladı...sonrası malum....
    burdan tutup kürt halkına klavyesini köpürterek saldıranlara maraş'ın fransızların elinden kurtulmasındai aynı şekilde gaziantep de canla başla savaşan canından olan insanlar arasında kürtlerinde olduğunu hatırlatmak isterım..sadece buralardamı hayır bu topraklarda beraber yaşamaya başladıkları tarihlerden beri omuz o0muza mücadele vermişlerdir...
    ben nefret ediyorum diyıp işin içinden çıkabileceğimiz basiy bir konu değil bu!!! ayrıca türkiye!de ve ırak, iran gibi ülkelerde yaşıyan kürtleri bir tutmamak lazım tamamen farklılar...
    (zoe, 10.06.2004 22:31)
  12. "türk demek türkçe demektir , ne mutlu türküm diyene" sözünün öğretilmesi gerektiği , bizi ortak kılan unsurların unutturularak birçok türkiye düşmanı dış ve iç odaklar tarafından kandırılmaya çalışılan , bölgedeki terör ve diğer olumsuz koşullardan dolayı zor koşullarda yaşayan , kesinlikle saf bir etnik belirtmeyen yani bir ırk olmayan topluluğun adı.devletimizin "türkçeyi öğretememe" ayıbı ve dış destekli terör örgütünün zaten zayıf olan eğitime darbe vurması ile maalesef cahil kalmış bir topluluktur.

dün nasıl birlik ve beraberlik içinde olduysak bugün de aynı birlik ve beraberkik içinde olacağız diyerek kardeşliklerine inandığım , içlerinden birçoğu ile arkadaş olduğum topluluk.birkaç tane çürük bu birliği bozamaz ve şahsi kanaatimce kürtler bu oyuna gelmeyecektir.dün ne isek yarında o olacağız.
    (skuba, 14.06.2004 22:02 ~ 07.12.2005 05:32)
  13. "türk ve kürt kardeştir.
    bunları ayıranlar kalleştir
    gelenleri böyle yetiştir.
    sakın ola soğuk değil sıcak kanlıları birleştir"
    demiştir cinai şebeke'den m. ali
    (hepten aykırı, 14.06.2004 22:04 ~ 15.06.2004 12:20)
  14. saf,cahil olan millet..onlara "cahil" söyleminde bulunmam bir aşağılama değildir..eğer şu anda bir yerlerde hırsızlık,adam öldürme,yol kesme,haraç toplama gibi kötü şeyler yapıyorlarsa bile,buna sebebiyet veren yıllarca doğuya okul,iş olanakları,sağlıklı yaşam koşulları,doktor,hastane sunmayan devlet ve bu devletlere oy veren milyonlarca cahil türktür..hep kendi pisliğimizde boğulmaya alışmış bir millet olmuşuzdur bu yüzden.
    (close2death, 17.08.2004 09:03)
  15. yaşadıkları bölgeye yaklaşık 500 yıldır, devletin doğru belli bir yatırım yapmadığı bölgenin insanları.
    (azwepsa, 06.09.2004 11:47 ~ 23.10.2004 17:34)
  16. dünya kurulduğundan bu yana devlet dahi kuramayan ve bu kafayla giderlerse kıyamet kopana kadar da kuramayacak olan,sürekli olarak kullanılan ve bunu anlamamak için inat eden,salak düşünceler uğuruna çevresine ve kendilerine zarar veren topluluk.
    (eden, 02.10.2004 18:33 ~ 21:11)
  17. oturduğu yerden klavyesini kürtlere karşı köpürtenlere avrupa birliği üyesi ülkelerin türkiye ve türkler hakkında ki yorumları karşısında nasıl davrandıklarını çok merak ediyorum?
    birinci seçenek ağız dolusu küfür ediyorlardır bizi tanımadan nasıl böyle yargılarsınız diye...
    ikinci seçenek kendilerine çok yakın buluyorlardır. çünkü onlar da aynısı aynı topraklar da yaşadıkları insanlar için yapıyor...
    bana ikinci seçenek daha yakın geldi ya size?
    (zoe, 23.10.2004 17:12 ~ 17:15)
  18. -çocuktum kürtlerin kuyruğundan bahsedilirdi
    nicedir uyruğundan bahsedilir oldu.
    ve kim ne söylese bu mühim mesele hakkında
    mühim kanamalar tespit ediliyor hastanın dosyasında...
    (bkz: yılmaz erdoğan)
    (leviathan, 11.03.2005 22:56)
  19. türkiye'de ırkçılık sorununun olduğunu gözlemlememize neden olan halk. bütün dünya üzerindeki insanlarla aynı muhtevaya sahip halk.
    (tünel, 17.03.2005 18:47)
  20. batıdaki türk "kardeş"leri tarafından sürekli cahillikle,kırolukla itham edilen ve türk halkı tarafından sürekli hor görülen,dışlanan,bunun üzerine de "madem bizi sevmiyorsunuz,istemiyorsunuz,kendi topraklarımızda kendi yönetimimizi kuralım" dediklerinde öldürülmek istenen halk.

sakın ola ki yazdıklarımı pkk ile bağdaştırmayın.hiçbir kürt bu topraklarda bu kadar aşağılanmayla "lay lay lom" yaşayacak değil.okulları yok,devletten gördükleri ilgi yok,hadi bunlar neyse,batıdaki kardeşleri tarafından "ayı,öküz,kıro,hain" yaftası yapıştırılması yok mu..var.
    (close2death, 17.03.2005 19:34)
  21. yüz yıllarca türkiye'nin doğusunda yaşayan halktır.türkler ile aralarında herhangi bir fark yoktur.tek fark şimdiye kadar bu toprakları yöneten devletlerin kürtlere uyguladığı baskıdır ve bu nedenle de kürt halkı ayaklanmıştır.hiç kimsenin rahattan ayaklanmadığı şu dünyada eğer kürt halkı ayaklanıyorsa düşünmek gerekir..

kendilerine "cahil" yaftası yapıştırılır.özür dilerim ama,siz allı pullu yataklarınızda ossura ossura uyurken,özel okullarınızda çatır çatır kız ayarlamak peşinde koşarken,daha da önemlisi,siz onlara oturduğunuz yerden "cahil" derken onlar ne yapıyorlardı hiç düşündünüz mü?..

kışın ortasında okullarına ulaşabilmek için karlı dağları yaran,yazın sıcağında kilometrelerce yürüyen onlar,kapı önlerinden paralı servislerin okula götürdükleri siz..bir yanda gerilla,bir yanda devlet baskısı altında yaşayan onlar,"annem babam beni rahat bıraksın" diyen siz..okullarda en yüksek notu almak için birbirleriyle kavga eden onlar,kız için kavga eden siz..

bir de bunların yanında,"bırakın yaşayalım" diyen onlar,"ölsün o pis kırolar" diyen siz..

tüm bunlara bakarak kendinize sormanız gereken soru ise şu: hangimiz daha cahil?..
    (close2death, 18.03.2005 13:51 ~ 13:55)
  22. anadolu topraklarında yaşayan bir çok halk gibi bu halkta bütünün parçasıdır. bu parçanın bir kısmı çürük olabilir çürük kısmı için parçanın bütünü suçlamak hangi zihniyete sığar onu hiç anlamam. bence anadoluluk ön planda olmalı zamanında başkalarına yapılanlar şimdiki mevcut ortamı oluşturan halklara yapılmamalıdır.
    (bkz: öf ya)
    (bkz: ille de yorum yazacağız değil mi)
    (bkz: yorum yazılan başlıklar)
    (chixculub, 18.03.2005 13:55 ~ 26.04.2005 12:36)
  23. sanki orada oturan türkler hergün para basıyormuş gibi "doğu illerinde zor koşullar altında yaşıyoruz o yüzden dağa çıkıyoruz" diye bağıran, bir milletin yokluğu da varlığı da paylaşması gerektiğini unutan, bu ülkede cumhurbaşkanı bile olabiliyorlarken hala "baskı altındayız" diyebilen, her fırsatta türkiye aleyhine çalışan insan güruhuna verilen addır.
    (florianus, 20.03.2005 00:19)
  24. bağımsızlık istiyorsan önce kendi feodal yapını değiştir. ağaya ikide bir şener şen uslubuyla "kıçındaki donu alırım ha!!!" dedirtme dedirten halk. solcu olup kürt milliyetçiliği yapmaları ise ayrıca eğlencelidir. misal (bkz: yılmaz güney). keza bunun yan etkisi, halkların kardeşliği sözünün arkasına saklandıklarından solculuğa en büyük zarardır.
    (amon pa, 22.03.2005 02:32)
  25. bu ülkede hangi haktan mahrum bırakıldıklarını anlayamadığım, buna rağmen eziliyoruz, baskı altındayız, insanlık, kardeşlik, özgürlük nerde diye her yasadışı gösteride en önde gidenleri oluştururlar. hepsi için değil ama tüm vatandaşlarımıza aynı özgürlükler tanınmışken bu götleri kalkan ve kardeşlik, barış diyerek asıl amaçları bu vatanı bölmek olan kısımın münasip yerlerine birer özgürlük anıtı monte edilmek suretiyle istedikleri özgürlük verilmelidir.

(bkz: ne mutlu türküm diyene)
    (gblack, 22.03.2005 10:02)
 sayfa  / 8