|
|
- bi acıklı biten çocuk masalı budur. kardeşim niye böyle bitiriyorsunuz diyesi geliyor insanın. küçük deniz kızı en sonunda sevdiği erkeğin kalbine hançeri saplamayarak bir sabun köpüğü olur ve kaybolur.**
(viola, 03.04.2005 19:26 ~ 16.03.2006 19:57)
- an itibariyle kendisi karşılaştığım ilk üçüncü nesil yazardır. hoşgeldin diyoruz kendilerine.
- ayrıca bu çizgi filmin şarkısını zamanında şebnem ferah söylemiştir ve mp3'ü hiçbir yerde bulunmaz.
- çerkesçe bildiğini düşündüğüm yazardır. dolayısıyla kendinin de çerkes olma ihtimali vardır. çerkes kızı ve kültürü konusunda bizi aydınlatsındır.
- tırnak içine almak istediği şeyleri gözümüze sokmak gibi bir taktiği var kendisinin. (^^)
- masalların her zaman mutlu bitmeyeceğini bize gösteren, küçük kibritçi kızla beraber sevilesi ikinci masaldır.
- (bkz: little mermaid)
(bkz: ariel)
- küçükken aldığım her kitabın sonunu okuma alışkanlığından dolayı ilk sonunu okuyup hüngür foşurt ağladığımı hatırlatan masal.şimdi okursam durum değişir mi emin değilim.
- agresif üçüncü nesil yazar.
- (bkz: sorun şu ki böyle bir yazar sözlükte yok)
- çocuklara anlatılmaması gereken bir başka masal. (bkz: kibritçi kız) zavallı deniz kızı sonunda köpük olup uçuyordu. biz çocuk olmamıza rağmen anlardık tabi onun öldüğünü. bu tip masalları verin kemalettin tuğcu yazsın kardeşim. çocuklara böyle acıklı masallar yazmasanıza. "sonsuza kadar mutlu yaşamışlar" ile biten masallar istiyoruz biz çocuklara.
(big bang, 16.01.2007 00:48 ~ 20.01.2007 15:30)
- ne üzülmüştüm okuduğumda. birinci sınıfın ikinci döneminde finalde incelemesini yazmıştık falan; gözyaşları içinde vermiştim kağıdı.
- andersen amcanın masallarından tanıdığımız bu güzel ablanın bronz heykeli (ki heykeli de küçücüktür bunun), kopenhag şehir merkezine pek de yakın olmayan bir yerdedir. burdan backpacker kardeşlerime sesleniyorum, vaktiniz az ise ve uzun bir yol yürümeyi göze alamıyorsanız küçük deniz kızı'nı (den lille havfrue) görmemekle çok şey kaybetmezsiniz. yok illa görücem diyorsanız kanal turu yapmanızı ve denizden görmenizi tavsiye ederim, yanında durup resim çektireceğim diye yarım günü öldürmemiş olursunuz.
- mutsuz bitişi ile beni benden almış olan masaldır.bütün masallar mutlu biter niye ki?yaşadığımız hayat hep mutlu mu geçiyo?ama masallarda külkedsi gidr prensle evlenir,pinokyo yeniden çocuk olur falan filan.hani yeterli örnekler değiller belki..
ama çocuklar bu masalları dinledikten sonra az da olsa mutluluk oyununa alışıyorlar.peki gerçek hayat?gerçek hayata gelince de afallayan çocuklar.
masallar mutlu olduğu kadar acılı sonlarla bitsinler.
bu yüzden muhteşem bi masaldır küçük deniz kızı..
- devam filmi the little mermaid ıı: return to the sea olan disney yapımı çizgi film.
the little mermaid ııı ise 2008 yılında gelecektir.
- (bkz: den lille havfrue)
|