aslında istisnasız her kızda görülen bir tür davranış biçimi. kimisi bunu içinde bir mutluluk jeneratörüne döndürürken kimisi ise bunu bol bol reklam eder, egosunu bu yönüyle tatmin eder.son türdeki kıza örnek verelim.
mesela internet ortamında bulunduğunuz sitede bir kızı farkettiniz, hele ki konular kesişti ve sadece muhabbet etmeye çalışıyorsunuz, ama halbuki ''ehehe buradan ekmek çıkar bana şimdi'' diye de emeliniz yok. sadece bir mesaj atıp içinde '' beğendim '' , '' iyi düşünce'' yazın, bundan kendine pay biçenler bile mevcut.
ha, bir de ola ki konu başka yere saptı, ''böyle düşünmen çok güzel vs.'' dedikten sonra ertesi gün bu görüştüğünüz yazarın hatrını sormayı düşündünüz. ama o da ne, kendisine buradan kızımız hemen aklınca pay biçmiş, kendini madonna sanıp '' ayy şekerim öyle her mesaja cevap vermem ben'' triplerine bürünmüş, hatta biraz daha ileriye gidip kendisiyle ilgilenildiğini düşünmeye başlamış.
bu yönelimdeki kızlarda genelde şu durum vardır: bilgisayarın başına geçmeden önce ya kızların biri bunu fena sürtmüştür,ya da ortalamanın altında bir güzelliktedir, ya kendini aynada görüp şişman olarak algılamıştır, ya da hayatında sevgili yoktur, olsa bile bir ilgi beğenilme söz konusu değildir, kendine kompleksler üretip kendini beğenmemiş olabilir... uzar bu.
e bu kız ne yapacak? tabi ki çözüm bilgisayarda. malum, atik türk delikanlısı, kız olduğunu farketti mi mesaj yağdırır durur. bu mesajlar da, halbuki
hiç görmediği bu kıza hafif ilgili ve özenli mesajlardır. ama aralarında normal olanları da vardır. kız bunları okur...
asdf: işte gerçekten hoş düşünce yapısına sahipsin, takdir ediyorum seni bla bla..
kız (beyin tercümesi): ben sana hastayım kızım sen süper bir varlıksın, sen ulaşılamazsın, kuğu gibisin vs.
kız (tavır): ayy yılışık şieeyyy, yazmiiim buna.
benim ezik kızım... adam sana sadece düşünce açısından hemfikir etmiş sen bunu günlük hayattaki ezikliğini kapatacak yönde tercüme etmişsin... eh haklısın tabi, aralarında seni hiç görmediği halde iltifatlar yağdıran, methiyeler düzen gençlerimiz bol, ego pınarları güldür güldür... halbuki seni gerçek hayatta görse ne yapacak, işte ben de onu merak ediyorum. sana normal soru sorup arkadaşlığını isteyenler de arada kaybolup gitti tabi.
toparlamak gerekirse, kızlardaki beğenilme arzusu, bazı atik delikanlılarımızın ''ahana kız hemen bir mesaj atayım, kaynaşayım, ekmek çıkabilir'' mesajları ile birleşince bu tür kızlar kendini tanrıça sanır. ama kızmayalım onlara. çünkü her insan gibi, o da egosunu beslemek istiyor ya. eh, siz normal olanlarına gidin, eğer arkadaşlıksa amacınız.ha ekmek çıkar diye düşünüyorsanız,diğerlerinin egolarını beslemeye devam.
*
(bkz:
kaf dağının ardında periler yaşar)