belki ilginizi çeker
  1. · damla sakızlı kahve
  2. · izmir de gidilesi yerler
  3. · şambali
  4. · otantik
  5. · kemeraltı
  6. · olası bir izmir zirvesinde gidilesi mekanlar
  7. · kızlarağası
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · thierry henry
  3. · uludağ sözlük
  4. · okan bayülgen
  5. · onur öymen
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · allah falan oldum
  9. · gheorghe hagi

kızlarağası hanı  

1. izmir kemeraltı'nda bulunan süper mekan, izmir'in ve izmirlilerin gözbebeği.
    içinde kahvaltı edilir, alışveriş yapılır, incik boncuk alınır.
    yazın izmir'in sıcağında biraz serin olması sebebiyle de tercih sebebidir.
    bünyesinde bulunan "acı kahve" kahvesi, hürriyet cuma eki tarafından türkiye'nin en güzel semt kahvesi seçilmiştir.
    (the weakest link, 05.06.2004 10:02)
  2. 1744 de izmire mal taşıyan tüccarların ihtiyacı için kurulmuştur.günümüzde restore edilerek turistik amaçla kullanılmaktadır.osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.içeriye girince burnunuza dolan kahve, tütsü kokuları başınızı döndürür.gümüşçüler,etnik giysi satıcıları,elişi yastıklar, örtüler turistler kadar izmirlileride çeker bu mekana.hele hanın çıkış kapılarının birinde kurulmuş olan fincanda pişen kahveyi içmeden gitmek olmaz..
    (dragonfly, 09.11.2005 19:53)
  3. sırf sahaflarını dolaşarak bütün günümü geçirmek istediğim yer. neyzen sencer deryanın bu sahaflardan birinde ders verdiği söylenir ama görmek nasip olmadı henüz.
    (dem, 26.03.2006 20:14)
  4. el yapımı şeylerin satıldığı,izmire gelen herkesin mutlaka gitmesi gereken,fincanda pişen leziz türk kahvesi yapan cafelerin bulunduğu han.
    (tuesflagellumdei, 26.03.2006 20:31)
  5. sadece bir kez o da pazar günü olmak üzere gittiğim ve arkadaşımın kahvesini sırf içimden geldiği için yanlışlıkla devirdiğim şirin mekan
    (boundless, 04.05.2007 17:57)
  6. eksiksiz bir taze flört mekanı.

diyalog tıkanmalarına çare olabilecek zibilyon adet çevresel öge bulunduran, gezelim görelim özürlü olan bana canandan daha çok huzur veren yerdir.

- abi şu ince belli bardaklar var ya..
    - eet süper di mi.
    - yok..
    - ...
    - ...
    - espri anlayışını skeyim senin.

(bunu sevgiliniz üzerinde denemeyin)
    (lefteyenine, 04.05.2007 18:01)
  7. içinde okey taşları, tavla pulları ve iskambil kartlarının tek satıldığı bir dükkan barındıran mekan. 2-3 yıl evvel babamın evdeki okey takımından eksik olan kırmızı 8'liyi uygun bir ücrete satın almışlığı vardır.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 08.08.2008 16:34)
  8. egozantrik, egzantrik, mistik, tarihi dokusundaki tek eksiklik avlusunda nargile bulunmayışıdır. her şey pörfekt derecesindeyken bi nargile tüttüremiyor insan. halbu ki etrafında onlarca dükkanda nargile, nargile tütünü, hazır nargile közü gibi nevaleler satılmakta. dibek kahvesinin yanında insan eksikliğini hissediyor.
    (bir garip insan, 08.08.2008 16:36)
  9. restore edilmeden önce çok perişan olan yapı, içindeki kuruyemiş depolarından dolayı kol gibi fareleriyle meşhur bir yerdi.
    (bkz: maziden seslenen yazar modeli)
    (denizbalinası, 08.08.2008 16:40)
  10. keyif bozmak gibi olmasın ama bu 200 küsür yıllık yapıda ikamet etmekte olan tükkanların kapıları penceleri pvcdendir. beyaz pvc.
    (ahmak ı hayal, 08.08.2008 16:41)
  11. içilebilecek en güzel kahve yanında lokumuyla birlikte dışına konuşlanmış dibek kahvecilerinde içilir. böyle de iddialıyımdır.

(bkz: dibek kahvesi)
    (bir garip insan, 08.08.2008 16:46)
  12. belli periyotlarda uğramazsam rahat edemiyorum. o gümüşler takılar beni benden alıp resmen hipnotize ediyor. ne zaman bir yabancı gelse ilk götürdüğüm yer orası oluyor. her gittiğimde kendimden geçip bir sürü kolye, bileklik, yüzük vs alıp çıkıyorum. biri beni durdurmazsa da sabaha kadar kalırım o derece. çıktıktan sora da fincanda pişen sanat eseri türk kahvesini içip kendime geliyorum.
    (delicaponcadı, 08.08.2008 16:48)
  13. izmirden aklımda kalan en mükemmel yer.zira içtiğim türk kahvesi beni benden almaya yetmiştir.fincanda pişiriliyor olmasından mı yoksa hanın atmosferinden mi kaynaklandı bilmiyorum ama içtiğim en güzel türk kahvesiydi.
    (dooma dooma doom, 08.08.2008 17:18 ~ 17:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil