konuyla ilgili bulabildiğim dolu bakınızlar şunlar:
(bkz:
altıncı nesilde kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
amerikada kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
askerde kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
ıssız adam olanlara kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
iran da kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
itü de tanga giyen kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
jüpiter de kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
kazakistan da kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
laiklikte kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
lisede kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
mediamarkt ta kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
şükrü saracoğlu nda kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
üniversitede kızlar teklif ediyormuş)
(bkz:
venüs te uzaylı kızlar teklif ediyormuş)
konuyla ilgili benim çok salakça gibi görünen, ama yaşadıkça ve etrafıma baktıkça anlamlanan bir teorim var, o da şu:
kızlar gençken, erkekler orta yaşlarındayken daha değerliler. ne demeye çalıştığımızı açalım: kızlar daha gençken kendilerinden daha olgun olan erkeklere ilgi duyuyorlar. yaşıtları erkekleri küçük buluyor, hatta küçümsüyorlar. sonra gel zaman git zaman beraber yaşlanan bu nesildeki erkeklerin tipi yerine oturuyor, para kazanmaya ve kadınları tanımaya başlıyorlar. bu süreçte hanım kızlarımızın da malum götü büyüyor. yani tam demek istediğim bu değildi ama gerçek de, kabul edelim ki bu. ve artık erkekler kıymete biniyor (25 veya 30 yaşını aşmış sözlük kızları "erkeklerin kıymete binmesi" kavramını daha iyi anlayacaklardır. etrafınızda evlenmeye değecek kaç erkek var?) tam da bu sürecin erkekler açısından loser'ları ve winnerları var. bunlara geçmeden önce bir tanecik noktaya daha dikkatinizi çekmek istiyorum: erkekler, kendilerinden daha az eğitimli, daha genç kadınlarla evlenebilirler ve evlenip ligin dışına çıkarlar (buna köyden kız bulma diyelim) ama kadınların bunu yapması çok da var olan bir durum değil. yani, "eğitimli ve ekonomik yönden bağımsız kadınların evlenebileceği erkekler sayıca da azalıyorlar, şaka değil.
gelelim winnerlara ve loserlara :
winner'lar:
1. tam da bu yaşlarda aklı başına gelip seneler seneler boyu kendisini yalvartan kadınlardan yararlanma vaktinin geldiğini düşünen, bekar erkekler. olgun erkek peşinde koşup kendi yaşıtlarını hakir gören
* kızlarla takılırlar, henüz zamanı gelmemiş erkekleri ifrit ederler. (abi bu kızlar ne buluyo ki onlarda dediğiniz adamlar bunlar işte. onlar da çok çile çekti, bırakın hayatlarını yaşasınlar)
2. tüccar kadınlar, yani malı ucuzken alanlar. mal dediğim erkek. sever ya hatunlar erkeklere öküz demeyi. mal da öküz demek. konuyu dağıtmayayım, bu tarz bir denklemin olacağını önceden farkedip erken yaşlarında olgun erkeklerin peşinde koşan bir önceki maddedeki salak kızlar gibi yapmayıp "kendi olgun erkeğimi kendim yaratırım" diyen ve gelecek vadeden bir gence yatırım yapanlar. 30'larına geldiklerinde kendi istedikleri gibi şekillendirdikleri ve kendilerinden bağımsız yaşayamayacağını sanan bir erkekleri olur. kötü mü? hayır.
loser'lar:
1. bu grup loserlara loser denmez aslında winner değiller sadece. 2. grup winner kadınların kocaları. tamam, tek eşliler, tamam yaşıtları bekarlar fındık kırarken onlar ayda bir lokalde kolbastı oynuyorlar ama loser dememeli. hayat tercihi demeli. bazen bu maymunlar da gözünü açar, olaylar gelişir ama konumuz bu değil.
2. 1. grup winner erkeklerin peşinde topukları kıçlarına vura vura koşturan ve aklı zamanında başına gelmeyip gençliğini, güzelliğini heba eden kızlar, kadınlar. iş işten geçtiğinde farkına varırlar bişeylerin yanlış olduğunu. etraflarında onlar için deli divane olup şiir yazan erkeklerin sayısı azalır, telefonları daha az çalmaya başlar, geçmişte olanlar gelecekte olacaklardan daha çokmuş gibi görünür, defaatle eski defterler açılır, bir erkeği reddederken veya kendini ağırdan satmaya çalışırken kantarın topuzunu kaçırmakla amı götü dağıtmak arasında gidip gelirler. bir gün allahın salağı piçin önde gideni bir adama çok değer verirken öbür gün dünyanın en düzgün adamı yanılıp şaşıp karşısına çıkınca yüzüne bakmaz, 2 gün sonra ondan da pişman olurlar. zannımca yapmaları gereken zararın neresinden dönülse kardır diyip az daha kalender meşrep olmak, doğru düzgün erkekler karşılarına çıkarsa "ben şöyleyimdir, böyleyimdir, en ufak hatada asarım keserim" yapmak yerine onlara daha fazla kredi vermek, evlilik de evlilik diyip durarak onları ürkütmemek.
3.
bor madenleri (bunun durumu çok karışık anlatırım bir ara)
ve evet, şaşıracaksınız ama bir grup daha var:
4. 1. grup winner'lardan makulde durmayıp bokunu çıkartan erkekler. nasıl ki winnerların 2. grubu olanlar kendileri kıymetli, biz malların (erkek) daha az kıymetliyken al sat yaptıkları için kazananlara girdiler ve orada kaldılarsa, bu erkeklerin de cılkını çıkartmaması, iş işten geçmeden (bence 2. gruptaki kızların aklını başına toplamış ve kendilerine değer verecek olanlarından) evlenip barklanmaları gerekiyor. yoksa işte 4. grup loserlar da kendileri olurlar. 40 yaşında bar köşelerinde maskara olur, çok kadın hiç kadındır teranesi yaparlar. çok kadın çok kadındır, ama erkeğe yarayan sadece tek bir kadındır
* çünkü.
not 1: kendimi ayrı grup olarak ele almışım. bu ben-merkezciliğimden dolayı kendimi kutluyorum. ama sebepleri var, yazacağım.
not 2: çok az küfür içeren bir entry yazabildim, o yüzden de kendimi kutluyorum.
not 3: evet giri değil, entry (bkz:
@3110229)
not 4: bütün burada yazdıklarım çok salak genellemelerdir. bir erkeğin tek bir kadınla mutlu olabileceğine ve evliliğin ve ailenin kutsallığına inanıyorum. buradaki zırvalarımı okuyun, ama hayatı stratejik yaşamayın. karşınıza "işte bu erkek/kadın benim hayatımın aşkıdır" dediğiniz birisi çıkınca kusurlarına bakmayın, onları örtün, mutluluk uzakta değil, oradadır.
21.04.2009 - sabaha karşı 03:00 -- internetsiz ortam -- yaş 28.
geçmiş doğum günümü kutlayan sayısı : 0