belki ilginizi çeker
  1. · futbol manyağı olan kız
  2. · futboldan anlamayan kız modeli
  3. · sivasspor un şampiyon olması
  4. · kızların futbolu seviyor gibi görünmeye çalışması
  5. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · author
  5. · yılmaz özdil
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · galatasaray
  8. · zuhal
  9. · smirnoff ice

kızların futbolu seviyor gibi görünmeye çalışması  

1. bunlar futbol seven kızlar değil, sevmediği halde seviyormuş gibi görünenlerdir.

altında bir çok bilinçaltı psikolojik sebebi bulundurabilen durumdur.
    en başta: "farklı olduğunu gösterme çabası" ana başlığı altında:

"kadınlar futboldan anlamaz" yargısını yıkma çabası,
    erkeklerden bir eksiğinin olmadığını gösterme çabası,
    diğer kadınlardan fazlası olduğunu gösterme çabası içindedirler.

daha çok, tuttukları takım galip gelip sokaklara dökülüp eğlence vakti olduğu zamanlarda işin eğlencesinin tadını çıkartmaya çalışırlar, oysa aynı takımın kaybettiği maçlar için canlarının gerçekten sıkkın olduğu görülmez.

galibiyet veya şampiyonluklarda yollara dökülme vakti gelince dışarda daha çok erkek taraftarlar olduğundan ve bir ortaklıkları olduğundan süslenip püslenip tezahurat yapmaya öyle çıkarlar. bayan olduğunu belli etmeyecek kadar kamufle süslenmelere girmezler.

bayan arkadaşlarıyla futbol konuştukları görülmez, erkek arkadaşlarına bildikleri kadarıyla futbol muhabbeti açmaya kalkarlar, muhabbetin bir yerinde mutlaka çuvallar ve göstermelik taraftar olduğunu belli ederler, sarf ettikleri cümleler dönüp dolaşıp aynı genel ifade ve ezber yorumlara dayanır.

özellikle rakip takım erkek taraftarlarıyla, hele de yazılıyorlarsa, maksimum şımarıklıklar içinde sözüm ona çekişmeye girerler ve futbolu bir iletişim aracı olarak kötü emellerine alet ederler.
    (frock, 26.03.2008 12:14 ~ 12:35)
  2. böyle görünmeye çalışan kızlar o kadar çoğalmışlardır ki artık "farklılık" yaratmak isteyenler gönül rahatlığıyla "futboldan hiç anlamam, izlemeyi de sevmem" diyebilirler.
    (ozlemmelzo, 26.03.2008 12:18)
  3. meali; futbol o kadar boktan bir oyundur ki kızlar futbol sevemez çünkü kızlar elittir. polo izler, at biner ama elitlikleriyle doğru orantılı olarak riyakar ve sahtekar oldukları için seviyormuş gibi görünmeye çalışırlar.

-böyle mi diyorsun hacı?
    +evet cicim aynen böyle
    -kaynak nedir babs?
    +kıçım. yuvarlak ve biçimlidir ayrıca ;) (wink)
    (ichgeheindaskino, 26.03.2008 12:26)
  4. (bkz: bazı insanların diğerlerini kısıtlama çabası)
    (kum, 26.03.2008 12:34)
  5. (bkz: ofsaytı anlayan kadın)
    (morbid angel, 26.03.2008 12:48 ~ 12:48)
  6. (bkz: yine bir genelleme yine bir yanılgı)

ben söylemekten bıktım genelleme yapılmaktan bıkılmadı.evet tekrar ediyorum bu yaptığımda içinde olmakla birlikte bütün genellemeler yanlıştır.

sen dersin ki kızların futbolu seviyor gibi görünmeye çalışması. şu dünya da bir kız bile senin söylediğinden farklıysa ki farklı(kendi adıma) senin genellemen geri dönüşüm kutusunda öğütülür efendim.

dans etmeyi ne kadar seviyorsam ya da gezip alış-veriş yapmayı futboluda bir o kadar çok seviyorum. abimle oturup gs-ankaragücü (fenerliyim) karşılaşması izliyorum. her pazartesi puan durumuna ve fikstürlere göz atıyorum. fenerbahçe yenildiğinde eşşekler gibi de üzülüyorum. evimdelig tv/d-smart olmadığı için bir bayan olarak abime beni dışarı izlemeye götürmesi için yalvarıyorum(bazen gerek kalmıyor).koyu galatasaraylı can dostumla* ateşli tartışmalara giriyorum(bakın kızarkadaş dedim bir çıkarım olamaz(bkz: yazılmak).)

ne kadar eksilenirse eksilensin, statümü rezzan kiraz/ orta şut karışımı da yapsa takımımı savunan, bazen eleştiren yorumlardan vazgeçmeyecek kadar çok seviyorum futbolu ve fenerbahçeyi.ertesi sabah işe gidecek olsamda sevilla karşılaşmasını su ter içinde izliyorum sonunda ağlayarak abime sarılıyorum(makyaj yapıp sokaklara inmiyorum).

karşı takım taraftarı erkek arkadaşlarımla gerek kalmadıkça futbol polemiğine girmiyorum.biliyorum ki "ya sen anlamazsın bu işlerden" gibi dar görüşlü bir takıntı ve konuşma içerisine girecekler benim sinir katsayım artacak. ha adam gibi geçsin konuşsun yaparız sohbetimizi.bunu o kişiye yazılmak için mi yaparım hayır. bayanların bir erkeğin ilgisini çekmek için daha iyi silahları vardır.bunlara hiç gerek yoktur. bence erkeklerde futboldan anlayan kadınları ya ciddiye almazlar ya da çekici gelmez. her ne kadar öyle olduğunu söyleselerde yalandır efendim bu. onlar erkek arkadaşlarıyla biralarını alıp tv karşısında küfür etmelidirler.(edit: iş bu paragraf hiç bir genelleme içermeyip, sadece yazarın kendi erkek arkadaş çevresini kapsamaktadır)

bayanlar ofsayttan anlamazlar denir. tek doğru budur heralde. bir keresinde maç izlerken sordum abime "bir anlat bakayım şu pozisyonda ofsaytı" diye. sen gole giderken senin önünde senden/diğer futbolcudan kimsenin olmaması gibi bir şey dedi.fazla takmadım. anlamamam futbolu sevmeme maç izlememe engel değil.(bence)

futbolu çok seven, iddiaya giren erkeler tanıdım.geçen sezondu ligin bitimine sanırım 4 hafta var. kız arkadaşım(gslı) ve iddia meraklısı erkek arkadaş(gslı) oturuyoruz şirkette. tabi sohbetin ucu kim şampiyon olura geldi. yapmayayım etmeyeyim dedim olmadı.illa iddia yok fb şampiyon olursa bana bir takım elbise alcakmış, gs olursa ben ufak bir şey alsamda olurmuş(paran yetmez demeye getiriyor)." bir kere ben takım elbise giymem orda yanlışlık var.bu kadar meraklısın madem adam gibi iddia olsun , orjinal fener forması istiyorum, gs olursa bende sana alırım dedim" .iddia da anlaştık.neyse her gördüğü yerde "hazırla sen formayı 10 numara olsun arkasında şu yazsın bu yazsın" gibi konuşmalar sarfediyor. bir de belirtmeden geçemeyeceğim iddia sırasında bu futbolu çok seven arkadaş birileriyle takımına iddiaya girdiğini kazandığını fakat alınmadığını anlatmıştı. neyse bende kararlıyım alıcam sözüm söz yenilirsek.sanırım gene 2 hafta/3 hafta kala fener şampiyonluğu garantiledi. sonrasında ne mi oldu? hala ne bu futbolu çok seven arkadaştan haber var ne de formadan.bende forma,şapka,terlik,bileklik ve bilimum fb ile ilgili herşeyin olması hiçbir şeyi değiştirmez.futboldur bu söz verdin sözünü tuttacaksın.zira ben ne olur ne olmaz diye kredi kartımı doldurmamaya bakıyordum(formayı almak için).ha fenerbahçeme güveniyormuydum sonuna kadar.neymiş futbol güven,futbol sevgi, futbol verdiğin sözü yerine getirmekmiş.neymiş bir kız bir erkekten daha çok sevebiliyormuş takımını ve futbolu.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 26.03.2008 12:48 ~ 13:20)
  7. yazar burada bayrağa sesleniyor:

"bunlar futbol seven kızlar değil, sevmediği halde seviyormuş gibi görünenlerdir."
    (dice man, 26.03.2008 13:10 ~ 13:26)
  8. gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki : bir futbol maçı izlenilen bir mekanda kızlı erkekli dizilmiş maçı izlerken bir kız herhangi bir erkekten daha fazla tepki verip yorum yapıyorsa muhtemelen dikkat çekmeye çalışıyordur. arada sırada ayağa kalkıp formasıyla ve kafasına bağladığı herhangi bir takım nesnesiyle orda burda geziniyorsa da durum böyledir. bir de şöyle bir gözlemim var : yine aynı ortamda formalı ya da formasız maçı izleyen ama ortamdaki diğer insanlardan daha aşırı bir hareketi olmayan kendi halinde maçı izleyen ama gerekse arkadaşlarıyla konuşan, yorumunu yapan kız gerçekten bir futbolseverdir. aşırı derecede konuşan, tepki gösteren, maç esnasında dolu dolu küfreden kız esasında çok şey bilmiyordur. amaç eğlenmek, değişik bir ortama girmek de olabilir.
    (absinthe, 26.03.2008 13:33 ~ 27.03.2008 10:23)
  9. tesbit kesinlikle doğru, böyle kızlar mevcuttur hakikaten. özellikle orta-yüksek gelirli ailelerin kızlarında daha net olarak görülebilir. bu kızlar erkek arkadaşlarıyla- yahut kız kıza- şampiyonlar ligi maçlarının verildiği cafelere, barlara gidip, bu tip mekanlarda futboldan ne kadar zevk aldıklarını falan göstermeye çalışırlar erkeklere. sorsanız ofsayt nedir, tuttuğun takımın 10 numarası kimdir diye onu bile bilmezler, kıvırmaya çalışırlar. nedense çok severler işte futbolu, hatta babalarının kombineleriyle tribünlere gider, bağırır çağırırlar, devre arasında serdar'la ortaç'la göbek atar, kurtlarını dökerler. onlar için futbol sportif değil yalnızca sosyal bir eğlence biçimidir denilebilir. halbuki futboldan- bir spor olarak- keyif almadıklarını açıkça ifade etseler, bu durum anlayışla karşılanabilir, rahatsız edici olmaktan çıkar.
    (sarman, 26.03.2008 16:04)
  10. birilerinin 'abi erkekler onlarla aynı şeylerden hoşlanan kızlara daha çok ilgi gösterir' demesiyle kızların anlamasalar bile futbol izlemesine ve spor programlarına ilgi duymasına neden olmasından kaynaklanan hadisedir. bu durum hiçbirşey anlamasa ve sevmese bile hoşlandığı kişinin yanında 90 dk. gıkını çıkarmadan aklında 'acaba bilmem ne rüzgarında ne oldu. x; y ye sevdiğini söyledimi bakamıyorum ki allah kahretsin' ' 22 kişi göt kadar topun peşinden koşuyo adınada spor deniyo bu erkekler ne aptal' düşünceleriyle maç izlemesine neden olur. ayrıca bununlada kalmazlar karşı cinse yaranmak için alıp fotomaç a bakar, takımlardaki adamların isimlerini ezberlemeye çalışır, hatta çok anlıyor gibi yorumda bulunur ve bu tip hatunlar yüzünden gerçekten futbol seven kızlarda 'la, anlamıyon ne bakıyon' sorusu altında ezilip, kendini anlatmak için çabalar durur. şimdi acaba burda heriflerin göt kadar topun peşinden koşmasını ağzı açık izleyen erkekler mi yoksa senin sırf millete kendini farklı göstermek için bunun salakça olduğunu düşünse bile buna ortak olman mı daha salakçadır.
    (bkz: imaj hiçbirşeydir, susuzluk herşey)
    (mi atze, 26.03.2008 17:19 ~ 17:21)
  11. -ay ben futbolu çok severim.
    +sence günümüz futbolunda çift ön libero mu, tek ön libero mu daha etkili olur?
    -bence beckham çok yakışıklı.
    (alkolik2000, 01.05.2008 10:51)
  12. futbolu sevmeyen bir erkeğe denk gelirlerse çok feci duvara çarparlar demektir.
    (lost knight, 01.05.2008 11:08)
  13. birçok konuda erkeklerle sidik yarışına giren hatun milletinin son 7-8 yıldır türeyen sürümleri. bide stadyumlarda takımı gol yeyince ya da atınca göz yaşına boğulanlara ne söylesek azdır.
    (hacktor, 01.05.2008 11:45)
  14. k- o gol kaçar mı bee!
    e- iç ses: kızların futbolu seviyor gibi görünmeye çalışması, hmmm
    k- bencil abi bencil, sıfıra inmişsin açın dar, ne diye kaleye şut çekersin? bomboş orda sneijder!
    e- iç ses: detay vererek bildiğini belli etme çabaları, hmmm
    k- "bencillik etme asisti de düşün" diye kaç kere kulağını çekti bunun schuster!
    e- iç ses: noluyo lan?!
    k- yok arkadaş bunun gibiler yüzünden kaç haftadır şampiyonluğu ilan edemiyo real, nedir bu bencillerden bu takımın çektiği? villareal zorluyo peşinde, ne diye şovenist hareketlere girersin, defansın iyi kanatların sağlam, ön liberon takır takır adam diziyo, duran toptu kornerdi organizasyonlarını güzelce ayarlamışsın, forvetlerin akıllı adamlar, denk getirdiklerinde naptıklarını biliyosun. neden yaparsın bu hareketi anlamadım robinho!
    e- iç ses: abori! vay anam vay neler dönmüş serhat ya
    k- santos'ta böyle değildi bu adam ya. satıcaksın böylelerini! şampiyonlar liginde sonra her sene fıs!
    e- dış ses: benimle evlenir misin gülşen!?!
    (centrocampista, 01.05.2008 12:10)
  15. aşk tutulması filminden:

fanatik fenerbahçeli eleman, sarı lacivert kravatıyla eczaneye girer.

- iyi günler hanımefendi.
    + iyi günler, sesinize noldu?
    - sesim maçta kaldı.
    + haaa... siz de mi galatasaraylısınız?
    - hanımefendi ne alakası var şimdi galatasarayla??!!
    + eee, üü maç falan diyince ilk aklıma gelen o oldu. ben mesela beşiktaşı çok severim.
    - hanımefendi ben fenerbahçeliyim fenerbahçeli!! (kravatı sallayarak)
    + ben mesela fenerbahçeli arda'ya da bayılıyorum.

böyle bir şey işte.
    (sageeth, 05.01.2009 13:07)
  16. bazen sadece beraber futbol maçı izlemek için kendini paralayan sevgiliyi mutlu etme çabasında bulunan kızın psikolojisidir. lakin ben futboldan anlarım ucundan ama sevmem. milli maçlar dışında da kimsecikler benim avaz avaz bağırdığımı mutluluktan tavana kafamı çarptığımı göremez, ama eğer sevgilim beraber galatasaray'ın maçını seyretmemizden mutlu olacaksa oturur izlerim; seviyor gibi görünmem ama yine de uzatmalar dahil ekran karşısında/tribündeki yerimden ayrılmam.
    (photographer, 05.01.2009 13:16)
  17. bu hatunlar etrafta ben küçükken dışarıda hep futbol oynardım zaten diyip dururlar. hiç bebeklerle oynamadım. hep erkeklerle oynardım,onlarla kavga ederdim derler. bakın iyice mutlaka görmüşsünüzdür bunlardan. evet canlarım evet. haklısınız. anlıyorum ben sizleri. hep öyle yapardınız zaten. amacınız ne bilmiyorum tam olarak;ama eğer farklı olmaksa böyle yapmayın. bunu yapmasanızda yeterince farklı insanlarsınız zaten inanın. ama bu kızlarda var. farklı olma çabası. yani diğer kızlardan farklı olsun da ne olursa olsun. bunun için futbolu sevmesi gerekiyorsa sever. hiç problem değil. bu özelliklerini şuradan da görebilirsiniz. kızların en nefret ettiği şeylerden biri de pişti olmak başka bir kızla. yani giydiği bir şeyin veya herhangi bir eşyasının aynısını başka bir kızda görürse çıldırır. bunu nereden mi biliyorum ? yüz kıza sordum. işte sebep budur.aralarında çok nadir olmakla birlikte futbolu gerçekten sevenler,anlayanlar da mevcut. ama onlar bunu erkeklerin gözlerinin içine sokmaya çalışmazlar. erkeklerin bunu farketmesi çok da önemli değildir. aslında kendilerine biraz değer verseler bunlar olmayacak ama. ben üzülüyorum erkeklerin bu şekilde dalga geçmelerinden . neyse kendimde bir kişisel gelişim uzmanı havası gördüm. ben bunu düşünmek için bir ara veriyim yoksa giri bitmeyecek.
    (dewatu, 09.07.2009 02:35)
  18. kim bilir sevdiği adam futbol aşığıysa onunla daha fazla zaman geçirebilmek, onun beğenisini kazanabilmek için futbol seviyormuş gibi görünüyo olabilir. sarıp sarmalanası, sevilesi kızlardır. böyle bi kız bulsam hemen evlenirim. şaka lan şaka hemen evlenmem önce futbolu gerçekten sevdiğine kanaat getirmem gerek.
    (peline batur, 09.07.2009 02:44)
  19. genellikle bir futbolcuya aşık olup sonra futbolla ilgiliymiş gibi takılan kızlardır. hayır onlar yüzünden biz kaynıyoruz arada.
    (raquela, 09.07.2009 02:46)
  20. bir de bu hanım kızlarımızın bukalemun özellikleri taşıyan alt türleri görülebilir, illa ki görülmüştür. hoşlandığı çocuk, yeni sevgilisi olan çocuk, platonik çocuk hangi takımın taraftarıysa çaktırmadan çaktırmadan o takıma adaptasyon çabaları vardır. tabi herkes salak bi ben zeki duruşundakiler etraflarında bunu farkedenler olduğunu ve ne kadar komik duruma düştüklerini ayamazlar bir türlü. hayatında maça gitmeyi bırak bir zamanlar maça giden en doğru düzgün taraftarlara bile holigan yaftasını yapıştırmaktan çekinmeyen, futbol seven, futbol konuşan, futbol dinleyen, izleyen ve bilumum futbolla ilgili aktivitede bulunan insanlara bir irrite, bir aşağılama ifadesiyle bakmış olan bu hanım kızlarımız birden bire futbol tutkununa dönüşüverirler. iki tane de futbolcu ismi ezberlediler miydi tamamdı. hayır o değil, misal kışın dondurucu soğukta inönü stadında eski açığa gelmiş bu kızımız. sebep? sevgilisi (hoşlandığı, platoniği vs vs) orada maç izleyecek. hayatında stad soğuğu hele hele eski açık soğuğu yememiş bu narin kızımız tiril tiril kıyafetleri geçirmiş tabi üzerine. maç 90 dakika. hadi +3 oldu diyelim. ha bir de devre arası var 10 dakika. zannediyor ki iki kelam ederler, böyle bir aşk dolu bakışlar falan, öpmeler, koklamalar. yok yaa? kızım adam maç izleyecek maç. düdük öttüğü an sen ordaymışsın, değilmişsin, kimmişsin, neymişsin farkında bile olmaz. hadi devre arasında ilgilendi diyelim, o da vicdanım rahat etmedi. ne o en az 93 dakika orada o kıyafetlerle donduğunla kaldın.
    bahsetmeden geçemeyeceğim, bir de ofsayt olur ya hani, o durumda top kaleyi delip geçse de gol olmaz ya hani, işte o zaman "aaa neden sayılmadı ki top kaleye gittiiii ben gördüüüm" demezsen valla darılırım. hem zaten bunu saymam yine gel.
    (marjane, 09.07.2009 03:17)
  21. daha çok şöyle gibi +lı insan hatun kişi olmak üzere

+aşkım ben çok seviyorum futbolu
    aşkım ben de futbolu sevmeni çok seviyorum heh başladı maç kesin bu maç bizim kızım fenerim alır bu maçı
    +tabi aşkım iyi ki birlikte izliyoruz maçı iki sevdiğim bi arada hem sen hem futbol ne güzel
    tabi aşkım muah
    +aa aşkım volkan ne güzel tuttu o topu
    e tabi bizim kalecimiz bi tanedir bir
    +aa aşkım volkan ne güzel out kullandı öyle
    ee tabi kızım hangi ligde var böyle kaleci heybetine kurban be
    +aa aşkım volkan şortunu sıyırdı
    ehem öhöm
    +aa aşkım volkan şortunu kasıktan yukarı çekti
    aşkım kendine gel
    +aa aşkım volkan topları çoktan kurtarmış kale direğini de yerine çakmış gol atmak için bekliyor resmen
    lan
    +ay lav volkan ay lav futbol
    (senzahmetetmebenalırım, 09.07.2009 03:59)
  22. erkeği tavlamak için kullanılan ucuz bi plan..
    (ccokemell, 09.07.2009 18:49)
  23. "formayı giymekle futbol sevilmez!" demek istediğim kızlardır. hadi ofsaytı geçtim, sözde tuttuğu takımın 11'ini say desen sayamazlar. derbilerden sonraki muhabbetlerinden uzak durmak sağlık açısından faydalıdır.
    tabi 'bazı kızların futbolu seviyor gibi görünmeye çalışması' demek daha doğru olur.
    (mjora, 08.10.2009 23:30)
  24. ay ben sevmiyorum ilgilenmiyorum demesinden iyi olan durumdur. beterin beteri var oğlum!
    (vale, 08.10.2009 23:32)
  25. her şeyi geçtim de, "takımları yendiğinde coşarlar, ama yenildiklerinde üzülmezler" tezine götümle gülüyorum. takım yenilince kendini üzmemek mi gerçek taraftar olmamak? arkadaşım, manyak mısınız, hayatta bir sürü derdimiz var, insanlar mutluluk aramaya meyillidirler, mutsuzluğa değil. maç kaybedersiniz, sinirlenirsiniz, canınız sıkılır ama bir 10 dakika sonra geçer gider, normali de budur, zira "allahımmmmmmm gitti şampiyonluk, çok efkarlıyım, getir rakıları getir" modunda dram kralı ya da kraliçesi olmak anlamsız olduğu gibi bu tip insanlara "get a life" deme isteğimi de artırıyor.
    (charlienin dorduncu melegi, 09.10.2009 08:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil