belki ilginizi çeker
  1. · bayanlardan bayanlara tavsiyeler
  2. · venüs kompleksi
  3. · erkeklerin birbirine parmak atma eğilimi
  4. · kadın kadının kurdudur
  5. · ugg giymeyen kızların ugg giyen kızları kıskanması
  6. · hepten aykırı
  7. · kızların birbirlerini süzmesi sorunsalı
  8. · kısa boy kompleksi
  9. · kadın hocaların kız öğrencilerden nefret etmesi
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  4. · disko kralı
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · author gibi erkekler
  7. · aşk ı memnu
  8. · savaş savaşanlar içindir
  9. · alien breed

kızların birbirini aşağılama eğilimi  

sayfa  / 2
  1. kızlara has bişidir adı üstünde
    (arch angel, 11.08.2004 14:35)
  2. bir dişinin üzerinde bir diğerine benzeyen kıyafetler varsa bile:
    - ıyyyy şuna bak zübeyir ne iğğğranç giyinmaaaş, oha falan oldum yaneeeeeee
    (nesseja, 11.08.2004 17:49)
  3. kıskaçlıktan kaynaklanan bir durumdur çoğu zaman.
    (esdora, 11.08.2004 17:52)
  4. bir çeşit kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş sendromu. genelde hatun kişinin kendisinden güzel/bakımlı/havalı bir başka hatunu görmesiyle başlayan, tüm hıncını kusup hatunun giyimine, duruşuna, yapısına edilebilecek tüm laflar edildikten sonra "hnmmfss... hnmfss..." şeklinde nefes nefese bitirilen eylemdir.
    (bkz. kendimden biliyorum)***
    (telperion, 11.08.2004 18:06)
  5. erkeklerde görülenden farklı olarak tamamıyle ciddi bir sorundur.kızların genelinde bir nevi kronikleşmiş bir vakadır.önemsenmezse kalıcı komplekslere yol açabilir!!
    (dharma, 12.08.2004 11:02)
  6. hatun1:ne o? yoksa rejim mi yapıyorsun canım?

stop: şimdi burada hatun kişi hemcinsine "fazla kilolusun, rejim yapmalısın." mesajını vermektedir.

hatun2: a a ihtiyacım yok ki hayatım...

stop: hatun2 topa smaç ile karşılık vermiş ve sayıyı almayı başarmıştır.

başka bir mevzu:

-38 beden aldık ama bir dene küçük gelirse değiştirirsin şekerim...

stop: bu da yine kilo üzerine bir aşağılama örneğidir. hatun kişi veya kişiler "38 bedenin içine girebilirsen ne ala" mesajını vermektedirler.

cevap: evlenmeden önce belki küçük gelirdi ama canımcım evlilik insanı zayıflatıyor inan, artık hem düzenli bir hayatım var hem de fit kalma şansım.. sana da tavsiye ederim hemen bul birini evlen bik bik bik...

stop: burada da tipik bir atan:1 karşılayan:1 durumu yaşanmıştır. cevap "ben evlendim sen evde kaldın" şeklinde tokat gibi gelmiştir. oh canına değsindir.

dikkat edilecek hususlar hatun kişilerin birbirine sarfettiği "canım, hayatım, şekerim" gibi lafların hiç de hayra alamet olmadığı, aslında bunların cümlenin geri kalan kısmındaki aşağılayıcı kelimeleri dengelemek için var olduğudur. bir de gözlemlerime göre en çok "sen şişmansın ben değilim", "ben evlendim sen evde kaldın" imalı saldırılar kullanılmaktadır.
    (mystra, 12.08.2004 20:21 ~ 20:54)
  7. kolay kolay bir erkekte göremeyeceğiniz hadise
    (16v, 12.08.2004 20:27)
  8. nedense dişilik kavramı hep yırtıcılık ve psikozlarla iç içe çağrışımlar yapıyor insanda.

yalnız ve yakışıklı bir herif ortama gelir, gözler çevrilir, eleman hafiften aranmakta bakınmaktadır
    dişi1 ile dişi2 arasındaki konuşma:

-o benim
    +hayır benim
    -önce ben gördüm
    +pislik, uzak dur, bana baktı basbayağı
    -derdin ne senin, o boyla çocuğun seni görmesi için zıplaman lazım
    +gelin güvey olma kendi kendine, hem sen uzunsun da ne oluyo, saçların çocuğu yağ komasına sokar
    -bikbik
    +bikbik
    (delikanlıyı dişi3 kapar bu sırada, gayet samimi biçimde gölgeliğe karışır gençler)
    -kevaşe
    +nasıl ya yavşadı anında
    -eteğindeki söküğü gördün mü
    +ya ayakkabısının yanındaki çamura ne demeli
    -ahaha ezik ya
    +erkek çuvalla, elimizi sallasak ellisi.
    -bence de, bi' şeyler içelim mi
    +şaraba ne dersin
    -(barmene)2 beyaz şarap
    +hım sen de mi seversin beyazı
    bıdı bıdı
    (azureel, 12.08.2004 20:47)
  9. (bkz. erkeklerin birbirine parmak atma eğilimi)
    (pudra, 25.08.2004 17:45)
  10. psikolojide venüs kompleksi olarak adlandırılan durum
    (deccal, 25.08.2004 17:55)
  11. çok büyük bir sorundur, bazen evli kadınlarda bile görülüyor. kadınlar ister rakibesi olsun ister olmasın bu komplekse nedense hemen giriveriyor. kıskançlık tabanlı bir olay ama görünenden çok daha derin bir psikoloji var. bir de onlara sormak lazım.
    (hell guardian, 25.08.2004 18:05)
  12. en süper versionları eski kız arkadaşın yenisi için yaptığı yorumlardır..zira yenisi eskisinden açık ara daha güzelse olay direk saldırıya dönüşebilir...zira ilişki boyunca kız..kendini erkeğin erişebileceği maximum nokta zannederken yeni gelen ani darbe ortaya adeta bir lezzet fırtınası çıkartır...
    (radiance, 25.08.2004 18:23)
  13. 1-sevgilisinden ayrılmış biliyor musun?zaten ona dayanacak adamı bulması bir mucize
    2-çok kilo aldı bu ara gidişat hiç iyi dğeil.bunalıma mı girdi ne?
    3-saçlarının yeni rengi çok çirkin olmuş.çingenelere benzemiş.
    4-aman soğuk nevalenin teki zaten.boşver sallama onu.
    gibi cümlelerle içten içe biriken duyguların dışa vurulması.
    (premature bebek, 16.03.2007 15:14)
  14. kızlardaki dostluk kavramının biraz tuhaf işlemesiyle ilgili bir durumda olabiliyor bazen. genelleme yapmadan istinaların fazlalığınında dayanılmazlığına kapılarak diyebilirmki; erkeklerde görülen kankalık, iş, ev, asker, okul, mahalle, takım v.s. dostlukları genelde büyük bir güven ve vericilik (girinin ciddiyetine uygun bir vericiliktir kasıt) mevcutken, kızların bu tür ilşkilerinde daha bir rekabet ve yarış havası vardır. elli çeşite yakın işyerinde çalışmış birisi olarak diyebilirimki kızların iş yerlerinde kurdukları arkadaşlık ilişkilerinin temelleri ufak bir rütbe, kıdem, zam, masa v.s. yıkılabilir. üç günde kanka olabilen zaman genç kızlarımız 30 saniye içinde de düşman olabilme potansiyeline sahip olabiliyor. tabi baştada belirttiğim gibi bu konuda genelleme yapılamayacak olması nedeniylede, sorun tiki kızlarımıza özgü bir sorundur diye işin içinden çıkılabilir ve tartışmayı aşağıdaki başlığa yönlendirmektende tarafımdan hiç bir utanç duyulmayabilir.

(bkz: sosyolojik boyutta tiki analizleri)
    (anarsist, 16.03.2007 15:33)
  15. ''erkekleri zaten aşağılıyoruz'' dan sonra gelen psikolojik evrim
    (salome, 16.03.2007 15:42)
  16. yeni nesil genç kızlarımızda prim yapma yöntemi.şaka süsü verilen cümleciklerin ortamda en dikkat çektiği düşünülen hatuna yönlendirilmesi.stratejileri de hep aynıdır bu hatun tipinin,son raddesinde sevgi doludur,ay canımlıdır,pek sıcaktır.hiç aldırmamak gerek kendisine ,kendi kendini imha eder...
    (hominy, 16.03.2007 16:35)
  17. bunun erkek versiyonu da var.sırf yakışıklı diye diğer erkeğe gizli gay diyebilen erkek insanlar mevcut.nerden biliyorsun verdin mi?
    (bilginsel, 11.08.2007 18:54 ~ 18:55)
  18. erkekler kadar birbirlerine kıl olabileceklerini veya olduklarını belli etmezler. zehirli çiçek misali zannedersiniz ki iki tane birbirini pek tutmayan dişican bi araya geldiğinde "aa şekerciğim nasılsın, biraz solgun görünüyosun dip boyan gelmiş.." deyiverir. hiç acımaz.
    (nokturnal mania, 28.09.2008 19:56)
  19. ..akabinde gördüğü en güzel elbisenin bütün bedenlerini almak ister böyleleri..
    (bkz: buyur burdan yak)
    (sündüz, 28.09.2008 19:58)
  20. evrim teorisine göre erkekteki sperm sayısının çokluğu ve kadındaki yumurtanın döllenme sürecinde tek olması nedeniyle erkeğin eş bulma eğilimi kadınınkinden daha fazladır.

bu bakış açısına göre düşünüldüğünde kadının hemcinslerini rakip olarak görme eğilimi erkeklerin hemcinslerini rakip olarak algılamasından daha fazla olabilecektir. bu sebeple de her fırsatta kadın rakibi olan hemcinsini aşağılayarak alt etmeye çalışacak ve kendisini bu şekilde yükselttiğini düşünerek de eş bulma olasılığını artıracaktır.

kısacası bu eğilim, temelinde bir çeşit eş bulma eğilimidir de denebilir.
    (molly, 28.09.2008 20:08 ~ 21:45)
  21. kız kesimi kendini övmeyi istemez. ister ki iltifatlar, beğeniler sürekli dışardan gelsin. dışardan beğeni gelmediği sürece de kendini bişeye benzetemez. o yüzden,kendisine güzel olduğu konusunda beğeninizi belirttiğiniz bir kız/kadın eve döndüğünde zamanının geri kalan kısmını ayna karşısında geçirir. o yüzdendir ki kadın dışardan beslenir. beğeniyi de yergiyi, aşağılamayı v.s de dışardan alır. birbirlerini aşağılama eğilimleri de buradan gelir. karşı tarafı aşağılamak kendi üstünlüğünü, vazgeçilmezliğini vurgulamak içindir ama vazgeçilmezliği de daimi değildir. bu yüzden aşağılama eğilimi her daim mevcut olacaktır.
    (tonguç, 28.09.2008 20:13)
  22. kızların düşüncelerini, erkekler gibi yumruklaşmak veya kestirip atmak, onlar kadar dürüst olmak yerine; daha ayrıntılı düşünüp, daha sinsice davranarak birbirlerinden kuyruk acılarından öç alma, kızgınlıklarını ve hoşnutsuzluklarını dile getirme biçimidir.
    yaradılıştan veya toplum içinde yetişme tarzından da olsa bir noktaya kadar sağlıklı sayılabilir. sonucta erkekler nasıl egolarını daha fiziksel veya doğrudan yollarla beslerlerse kızlar da egolarını birbirlerini karşılaştırarak ve dolayısıyla diğerini aşağılayarak tatmin ederler. bunda garipsenecek, eleştirilecek çok da nokta bulunmamaktadır.
    ancak kendine güveni ve saygısı eksik olan kızlarda bu durum bütün hayatlarını etkiler ve bu noktada ilişkilerini, dostluklarını hep pamuk ipliğine bağlı yaşarlar. uyandıkları andan yatana kadar birilerini aşağılamaya çalışarak yaşamak aslında en çok kişinin kendisine zarar verir. kendine gerçekten güvenen bir kız ne etrafındakilerin davranışlarını gereğinden fazla önemser ne de insanların davranışlarını o kadar kendine dert eder. toplumda yaşamak insanların eğilimlerini kontrol edebilmelerini gerektirir. eleştirilmesi gereken bu eğilimleri değil, davranış biçimleridir.
    (meerjungfrau, 28.09.2008 20:34)
  23. genelde kıskançlıktan olur
    eğer bir kızın yanındaki erkek başka bir hatun kişisiyle ilgileniyorsa
    o kız hemen aşağılanır.
    (ceza aka keskinkılıç, 28.09.2008 20:37)
  24. her yerde görülebilecek, klişe durumdur. en basit örnek olarak ugg giymeyen kızların ugg giyen kızları kıskanması başlığına girip bakıyorum. hemen bir sataşma. yok efendim kısa boylular ugg giyiyor berbat görünüyor, asıl uzun boylular koca ayaklarını sokacak ayakkabı bulamıyor bik bik bik...
    sanal alemlere kadar taşmış bir olay bu. mitokondriyal havva'dan beri var yani, kimse önüne geçmeye çalışmasın.
    bir de bunların erkeklerin yanında daha da ateş alanları var. o konu en beteri zaten... ortamda karşı cins olunca daha da körükleniyor bu aşağılama eğilimi. ne gerek var, bilemedim.
    erkeklerde ergenlikte falan oluyor en fazla ama dişilerde menopoza kadar hep var. hemcinsimle utanmak istemezdim ama maalesef en salaklaştıkları konudur bu, aşın artık allasen...
    (ilişik yaşam formu, 31.10.2009 21:23)
  25. (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
    (otolit taşları yerlerde sürünen ironik yazar, 31.10.2009 21:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil