benim çantamdansa genelde fotoğraf makinası, açılmamış bir kutu film, açılmış kullanılmış boş film kutuları, filtreler, şarj aleti, pil ve bilumum cd çıkar.
kozmetik zımbırtıları+cüzdan+telefon+vs..ye ilaveten ayran+portakal+puaça (kızımız işyerinde yiyemediği ikramaları izyan etmek istemez..) büyük çantaların neden her yıl moda olduğunu sanıyorsunuz?
erkeklerin ağzına gereksiz yere sakız olan şeylerdir kendileri. ah bu kızlar yok mu; rujuydu, parfümüydü, aynasıydı, boku püsürüydü.. parfümeriye çeviriyorlar çantalarını.
kime ne kardeşim, ne taşırlarsa taşısınlar, derdi tasası size mi düştü?
benimki an itibariyle:
igdaş fatura ödenmiştir hedesi
bir adet dvd film
bir paket sakız vivident
para
bankamatik kartı
çikolata
not defteri ayıcıklı mavi
turuncu tükenmez kalem
öğretmen evi kartı
öğrenci kimliği
nüfus cüzdanı
anahtarlık anahtarlar akbil
cep telefonu
bunların dışında arada sırada eklenen çıkanlar;
ruj
parlatıcı
fondoten
allık
oje
far
göz kalemi
rimel
parfüm
çekirdek, soslu mısır gibi abur cuburlar
lens kutusu
selpak
ıslak mendil
kola
cdler
yedek giysi bazen
açma boğaça ( gider bu)
hemen hemen her kızın çantasında taşıdığı pek de ilginç olmayan şeyler;
cüzdan, 2 adet telefon, 5-6 tane kalem, silgi, uç, defter, küçük not defteri, not tutmak için kağıtlar, yolda okumak için kitap, mp3 player, vize zamanından kalmış fotokopiler, nip/tuck 1. sezon dvdleri, sims cdleri, su,ıslak mendil, küçük sabun,pürel,el kremi, 3-4 tane ruj, gözkalemi, allık, pudra, parfüm.
kimi zaman çok acayip şeyler de olabiliyor tabii:
erik(papaz erik ve arkadaşın manisadan getirdiği olmak üzere 2 çeşit), erik çekirdekleri, tuzluk (acil olarak erik yeme ihtiyacına karşı tedbir),çiğdem ve tabii ki çiğdem çöpleri,tuvalet kağıdı(yaz geldi artık burnum akmıyor, çıkarttım),yarısı yenmiş poğaça, acil durumlar için eti form,elma...
hayır ben pis değilim, arkadaş olmak için çantamın içinde küçük canlılar yetiştirmeye çalışıyorum.
(bkz: çok yalnızım be sözlük)
prezervatifin de eklenmesi gereken liste. hep erkekler mi üzerinde bulunduracak? kızlar da tedarikli olsun kardeşim. "eşitlik" diye çığırırlar bir de. sanki keyfimden takıyorum lastiği. onlar da taşısın.